Acısını yüreğimizde yaşıyoruz

Akparti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş yaptığı basın açıklamasında

Acısını yüreğimizde yaşıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Diyarbakır’da 13 gencimizin hain bir saldırı sonucu şehit edilmesinin acısını yüreğimizde yaşıyoruz.

Berat Kandili arifesinde yaşanan bu insanlık suçu, birlik ve beraberliğimize verilen büyük bir acıdır. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinin ardından yaşanan yemin krizinin mutabakatla sona ermesiyle CHP’nin yemin etmesinin, bazı grupların sözde demokratik özerklik açıklamalarının hemen ardından yaşanan bu hain saldırı, ülkemizde yaşanan istikrar ve güven ortamını zedelemeye, milli birlik ve kardeşlik hedeflerini yıpratmaya yönelik bir girişimdir. Ülkemizde huzur, refah, güven ve istikrarın temin edildiği günlerde karşımıza çıkan bu saldırılar, birlik ve beraberliğimizi asla yıkamayacaktır.

Ülkemizde tüm partilerin sivil anayasa yapılması konusunda uzlaştığı bu dönemde, terörden beslenen zihniyetler bunun rahatsızlığını yaşamaktadır. Geçmişte sivil anayasa yapmak isteyenlerin veya bunu arzulayanların, destekleyenlerin faili meçhul kurşunlara hedef olduğunu hepimiz dün gibi hatırlıyoruz. Tarihi, kültürel ve medeniyet değerlerine sahip Türkiye, sivil anayasasını da oluşturduğunda, bunun getireceği demokratik hak ve kazanımlarla dünyada söz sahibi olacağını gören güçler, ülkemizin önünü kapatmak adına tetiğe sarılmaktadır.

Türkiye, yıllardır teröre çok ağır bedeller ödedi, nice canlarımızı terör yüzünden toprağa verdik. Gözü yaşlı anneler, babalar, eşler ve evlatlar, terörün mağdurları arasında yer aldı. Gözyaşları aynı olan bir toplum, teröre karşı dün olduğu gibi bugün de tek yürek karşı durmaktadır.

Hain saldırının hemen ardından AK Parti, CHP ve MHP’nin birlikte imza altına aldığı deklarasyon, farklı siyasi düşüncelerin konu birlik ve beraberlik olunca nasıl tek vücut olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a bu vatan hepimizin. Terörün sıktığı her kurşun kalbimizde kapanması zor bir iz bırakmaktadır. Akan kan, dökülen gözyaşının acısını millet olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Diyarbakır’daki hain saldırıda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve milletimize başsağlığı dilerim.

 

Metin KARAKAŞ

AK Parti Silivri İlçe Başkanı