AK Parti “Başbakanımıza inanıyoruz ve güveniyoruz”

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı, terör saldırıları sonrası hükümete ve AK Parti’ye yönelik kampanyalara karşı tek vücut olmayı korudu. Teşkilat, “Başbakanımıza dün nasıl güvendiysek bugün de güveniyoruz” mesajı verdi.

AK Parti “Başbakanımıza inanıyoruz ve güveniyoruz”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nın Danışma Meclisi, 21 Ekim 2011 Cuma akşamı AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Terör olayları ve hükümetin bu yöndeki çalışmalarının ana gündem maddesini oluşturduğu toplantıda, AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a duyulan güven ve inanç bir kez daha vurgulandı.

 

TEŞKİLAT PARTİDE BULUŞTU

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Turan ve İlham Kahraman, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Sert, AK Parti Silivri’nin eski ve mevcut yönetim kurulu üyeleri, eski ve mevcut Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, teşkilatın her kademesinden çok sayıda partili katıldı. Yaklaşık 350 kişinin dışarıdan sandalye takviyesi yaparak izlediği toplantıyı bir çok partili koridorlardan ayakta takip emek zorunda kaldı.

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Koryürek rahatsızlığı, Silivri İlçe Teşkilatı’ndan sorumlu Bölge Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop da Başbakan Erdoğan’la anayasa görüşmeleri nedeniyle toplantıya katılamadı.

AK Parti Silivri ve İBB Meclis Üyesi Yalçın Yönet’in başkanlığında Kadın Kolları teşkilat Başkanı Aliye Mızrak ve Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Orhan Koç’tan oluşan divanın yönettiği toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı’nın çalışmaları, sinevizyondan yansıtıldı.

 

DIŞ GÜÇLER DE TERÖRÜN İÇERİSİNDE

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, terör saldırısını değerlendirdi. Saldırının yurt içi ve yurt dışı sebepleri konusunda önemli açıklamalarda bulunan Karakaş, şu ifadeleri kullandı: “Tabii ki yüreklerimiz yanıyor. Başbakanımızın tabiriyle ciğerlerimiz yanıyor, içimiz acıyor. Ne zaman Türkiye refaha kavuşacak bir zaman dilimini yakalasa, ne zaman Türkiye ayağa kalkacağı bir zaman dilimine girse veyahut ne zaman sivil anayasayı yapma noktasında bir adım atılsa ya bir faili meçhul oluyor, ya da yaşadığımız gibi terör olayları bir anda artıyor. Bugün görüyoruz ki Genel Başkanımız, Başbakanımız elinde bulundurmuş olduğu değerlerle Türkiye’yi nereden nereye getirdi. Türkiye artık sıradan, dünyada algılanmayan bir ülke değil. Nerede bir sorun varsa bunun ciddi anlamda çözüm noktalarından bir tanesi Türkiye ve bunu ciddi anlamda çözecek insanlardan bir tanesi de Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. Libya’yı gördünüz, Tunus’u gördünüz, Mısır’ı gördünüz. Binlerce, on binlerce insanın sadece Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı görüp bir ‘hoş geldin’ deyip, bir el sallamak için havaalanında 4-5 saat nasıl beklediklerini gördünüz. Diyorlar ki Türkiye ayağa kalkarsa Balkanlar da ayağa kalkacak, biliyorlar ki Türkiye ayağa kalkarsa bundan 100 yıl öncesi aynı sancak altında olan bir çok ülke ayağa kalkacak. Bunun içindir ki bugünkü terör olaylarının arkasında sadece sıradan bir örgütü görmek kesinlikle söz konusu değil. Bugün Türkiye’nin ileri gitmesini engellemek isteyen bir çok dış güçler de bu işin içerisindedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağolsun. Vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler, şifalar diliyorum.

 

TERÖR OLAYLARINI DA BİTİRECEĞİZ VE TARİHİN KARANLIKLARINA GÖMECEĞİZ

Sivil anayasa mutlaka yapılacak. Bu sivil anayasayı CHP istemese de, MHP istemese de, BDP istemese de aynı referandumdaki gibi aziz milletimizle birlikte yapacağız. Bu anlamda Silivri teşkilatı ve Türkiye’nin her tarafında AK Parti teşkilatları yine hazır, yine nazır. Bu konuda da halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. Sivil anayasa sadece iktidar partisinin sorunu değil, herkes taşın altına elini sokmak zorunda. Terör olayı bugünün sorunu değil. Bu sorun 40-50 yıldır Türkiye’nin üzerine oynanan oyunların ortaya çıkarmış olduğu bir sorundur. Bir söz vardır; aydınlığa en yakın zaman dilimi, karanlığın en çok olduğu zamandır. Bu olayların artması aslında terör olaylarının bittiği ve Türkiye’nin aydınlık günlere yaklaştığının göstergesidir. Dağlar temizleniyor. 10 bin askerimiz Kuzey Irak’ta. Bir taraftan Irak, bir taraftan İran sınırına doğru gidiyor ama siyasette bir zihniyet var, önemli olan bunu değiştirmek. Ana muhalefet partisinin lideri, “İstifa edin, bunu siz hortlattınız” diyor. Kimse kusura bakmasın, öyle kaset oyunları ile gelip de genel başkan olan bize bunun hesabını soramaz. Aynı zihniyetin devamı olan insanların vakti zamanında işbirliği yaparak meclise kimleri taşıdığını biliyoruz. Türkiye’nin ilerlemesine ciddi anlamda engel teşkil eden “Ergenekon’un avukatıyım” diyen bir genel başkan da bize bunun hesabını soramaz. Önce kendi eteğindeki taşları temizlesin, ondan sonra gelsin bize bunun hesabını sorsun. İşte kararlı bir lider, kararlı bir başbakan ve kararlı bir teşkilat var. Allah’ın izniyle bu terör olaylarını da bitireceğiz ve bunu da tarihin karanlıklarına gömeceğiz.

 

İNTİKAMINI MİSLİYLE ALACAĞIZ

10 yıl öncesi Türkiye ne haldeydi? 10 yıl önce bir kaç milyon dolara muhtaçken bugün Türkiye dünya siyasetine yön veren ekonomisiyle, dünya siyasetine yön veren duruşuyla adeta ayağa kalkmış ve çağ atlamış bir şekilde dimdik durmaktadır. Bunun için teşkilatımızın içi rahat olsun. Bunun için teşkilatımızın gönlü rahat olsun. Göreceksiniz ki AK Parti, hükümetimiz, liderimiz, milletvekillerimiz ve teşkilatımızla bu işin üstesinden gelecek. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” sözündeki gibi, şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak ve Allah’ın izniyle onları intikamını Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi misliyle alacağız ve bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın.

 

BAŞBAKANIMIZA GÜVENİYORUZ

Bu terör örgütü kesinlikle bir bölgenin temsilcisi değil. Bu terör örgütü kesinlikle bir ırkın temsilcisi değil. Türkiye Cumhuriyeti, 7 bölgede farklılıklarıyla, kültürüyle zenginliğini oluşturmuş bir ülkedir. Bu tür tahriklere, bu tür nifaklara teşkilatımızın kapılacağına kesinlikle inanmıyorum. Ve hepinizi bu anlamda bir kez daha sağduyuya davet ediyorum. Başbakanımıza dün nasıl güvendiysek bugün de bir kez daha güvendiğimizi ifade etmek istiyorum.”

 

TEŞKİLATIMLA ÖVÜNÜYORUM

Teşkilat içi konulara da değinen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, görev süresinde oluşan tablo ve teşkilatın hedeflerinden bahsetti. Karakaş, konuşmasına şu şekilde devam etti: “1,5 yıl önce çok değerli kardeşim, Ender (Gezici) Başkanımız bu görevi bizlere bıraktıktan sonra çok ciddi çalışmalara hep birlikte imza attık. Bu, bir şahsın çalışması değil, hatta mevcut yönetimin çalışması değil kurucu ilçe başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri dahil olmak kaydıyla bugüne kadar AK Parti misyonunu her kademesinde yüklenmiş olan kardeşlerimizin emeği. Cenab-ı Allah bu emeğimizi karşılıksız bırakmadı. Genel seçimlerde AK Parti’mizi, Ergenekon’la anılan Silivri’mizde 1. parti çıkardık. Ben bu anlamda bir kez daha teşkilatımla övünüyorum ve sizleri tebrik ediyorum.

 

20 BİN ÜYE HEDEFİ

Az önce sinevizyonda izledik. Yaptığımız programların bir kaçını hep birlikte orada gördük. Gerçekten duygulandık, etkilendik. Bu teşkilat çok büyük başarılara imza attı. Şu anda 16 bin 500 üyesi ile çalışıyor. Dün bir yerde soruyorlar. “Başkanım, bu gerçek bir rakam mı? Size en yakın partinin 1500 üyesi var. Bu nasıl oluyor” dediler. Bendeki önceki ilçe başkanım 10 bin 72 üyeyle teslim etmişti. Zaten 10 binin üzerine çıkmıştı bu teşkilat. Ama göreceksiniz ki yakın zamanda 20 binlere de dayanacağız. Teşkilatçılığın ne demek olduğunu Türk siyasetinde AK Parti herkese gösterdi. Nerede hangi köyde, hangi mahallede bir konu varsa AK Parti teşkilatı orada ve dimdik ayaktadır. Gerek merkez, gerekse eski beldelerimizdeki teşkilatlarda çok diri bir yapı var. Gençlik kollarımızın, kadın kollarımızın kongrelerini gördünüz. Öğlen saati yağmurlu havada yapılan kadın kolları kongremizi, samimiyetimle söylüyorum ki birçok partinin ilçe kongresi olarak yapamayacağını hepimiz biliyoruz.

 

SİLİVRİ’NİN DE KAZANMASI İÇİN AK PARTİLİ BİR BELEDİYEYİ 2014’TE İNŞALLAH BİZLER KAZANACAĞIZ

Hedefimiz belli, amacımız 2014’te Silivri Belediyesi’ni tekrar AK Partili hale getirmek. Sadece AK Parti’nin kazanması değil, Silivri’nin de kazanması için AK Partili bir belediyeyi 2014’te inşallah bizler kazanacağız.

Bu sinevizyonda gördük ki, bayrağı teslim aldığımızda çok büyük konuşmuşuz. Önce “AK Parti’yi Silivri’de 1. parti yapacağız demişiz”, dediğimizi yaptık. Sonra “Belediyeyi, emanetimizi geri alacağız” demişiz, şimdi sıra bu hedefimizi yerine getirmede.”

 

KARAKAŞ, TEŞKİLATTAN SÖZ ALDI

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, konuşmasının sonunda “2014 yerel seçimlerinde Silivri Belediyesi’ne AK Parti bayrağı dikmeye var mısınız?” diye sordu, salon hep bir ağızdan “Varız” diyerek alkışlarla karşılık verdi.

 

HEDEFİMİZ, O ŞARKIDAKİ GİBİ…

Toplantıda mahalle başkanları adına AK Parti Piri Mehmet Paşa Mahallesi Başkanı Firdevs Sargın konuştu. Terör saldırısında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Sargın, mahalle teşkilatlarının AK Parti’nin başarısına etkisini şu şekilde ifade etti: “12 Haziran Genel Seçimleri’nde köyü, eski beldesi ve merkeziyle ilk kez ilçe genelinde 1. parti olduk. Bu başarı sandık başkanlarımızdan mahalle yönetimine, mahalle başkanlarımızdan ilçe yönetimine, ilçe başkanımızdan milletvekillerimize herkesin emeği ve katkısı ile ortaya çıkan bir tablodur.

Silivri’de yüzde 18’lerle başladığımız bu yolda, yüzde 40’lık dilimlerde mücadelesine devam eden teşkilatımız, halka hizmet, bölgesine ve ülkesine umut, devlete istikrar, topluma güven  vererek bu başarıları sağlamaktadır. Bizler, siyasi mücadelenin birer isimsiz neferi olarak aynı yolda yürümeye devam edeceğiz.”

Sargın, mahalle teşkilatlarının hedefe olan inancını da “Öyle bir dönemdeyiz ki yaptığımız her etkinlik, yaptığımız her toplantı 12 Haziran akşamındaki atmosferi aratmıyor.

Gençlik kollarımızın ve kadın kollarımızın kongreleri, birer miting havasında gerçekleşti.

Bugün danışma meclisimiz de, Silivri’de bir çok partinin toplayamayacağı bir kalabalıkla gerçekleşiyor. Sırada da ilçe kongremiz var ama asıl hedefimiz 2014.

Asıl hedefimiz, emanetimizi geri almak. Asıl hedefimiz, o şarkıdaki gibi bir daha belediyeye AK Parti bayrağını taşımak.” şeklinde anlattı.

 

AK PARTİ’NİN VATANA VE MİLLETE HASSASİYETİ HİÇ KİMSENİN ÖLÇEMEYECEĞİ BÜYÜKLÜKTEDİR

AK Parti Silivri İlçe Gençlik Kolları Rıfat Kutlu da konuşmasına sağduyu çağrısında bulundu. Kutlu, “Biz AK Parti’yiz. Ülkemizde bir çok partinin yapamadığı çalışmaları, cesaret edemeyeceği çalışmaları yapan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla biz böyle bir siyasi partinin mensubu olarak diğer insanlardan çok daha fazla sağduyuya, diğer insanlardan çok daha fazla samimiyete, diğer insanlardan çok daha fazla cesur olmaya ihtiyacımız var. Yarın (22.10.2011) ilçemizde Silivri Belediyesi ve SODEV tarafından gerçekleştirilecek bir panelde hem CHP’den, hem MHP’den, hem de BDP’den birer milletvekili nasıl bir anayasaya istiyoruz diye panel tertipleyecek. Bunun dışında Selimpaşa ve Silivri’de şehitlerimiz için yürüyüşler düzenleniyor. AK Parti’nin vatana ve millete hassasiyeti hiç kimsenin ölçemeyeceği büyüklüktedir.

Özellikle genç arkadaşlarıma seslenmek istiyorum; provakatif eylemlere, kışkırtıcı eylemlere mahal vermememiz gerekiyor. Ünlü bir düşünür, “Eğer herkes sizi eleştiriyorsa o zaman bilin ki iktidarsınız” diyor. Hakikaten AK Parti’nin yapısı itibarıyla ekonomisini, çalışmalarını eleştiremeyecek insanlar –Allah’a şükür böyle bir fırsat vermedik- neyi eleştirecek? Bu konuda çok dikkatli olmak lazım. Ben herkesi sağduyuya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

AK Parti Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rıfat Kutlu, konuşmasının sonunda teşkilata “Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz Gençlik Kolları Kongresi’nde göstermiş olduğunuz birliktelik, ortak mücadele, samimiyet ve o ruh için kadın kollarımıza, ilçe yönetimimize, belediye meclis üyelerimize, il genel meclis üyelerimize, partimizin kurucular kuruluna ve teşkilatımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde hitap etti.

 

GİRGİN, ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin de konuşmasına şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Şehit haberlerinin acısını derinden yaşadıklarını vurgulayan Girgin, güncel konulara da değindi.

Çalışmalardan bahseden Girgin, “Başarılı bir kongre düzenleyip yeni göreve başlayan Kadın ve Gençlik Kollarımız’daki tüm arkadaşlarımızı kutluyorum.

İl Genel Meclisi çalışmalarımız kapsamında kasım ayında bütçe çalışmalarını gerçekleştireceğiz. İlçemiz adına 2012 yılında yapmamız gereken çalışmaları İl Genel Meclisi’ne rapor halinde sunduk. Çayırdere, Danamandıra, Sayalar, B.Kılıçlı ve B.Sinekli köylerine yardım çıkarılması ile ilgili dosyalarımızı Özel İdare’ye teslim ettik. Geçtiğimiz ay ve bu ay içinde sertifikalı ayçiçeği tohumu ve hibrit ayçiçeği tohumu konularında çiftçilerimize destek vermek adına önergelerimizi sunduk. Merdiven altı üretimlerin engellenmesine, okul kantinlerinin denetlenmesine yönelik önergeler de verdik. Ortaköy Sezin Öztaş İlköğretim Okul ve B.Çavuşlu 60. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na ek bina yapılması ile ilgili önergeler verdik. Çeltik Köyü’ne bir ilköğretim okulu yapılması, 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na ek bina yapılması, Yeni Mahalle’de bir ilköğretim okulu yapılmasına yönelik önergeler verdik.

2 engelli vatandaşımıza akülü araç verilmesi önergelerimizi sunduk, takip ettik. Bu vatandaşlarımız önümüzdeki günlerde bu araçlarını teslim alacaklar.

Selimpaşa ve B.Çavuşlu’da 2 yerin okul devri olarak İl Özel İdaresi’ne devri gerçekleşti.

Mikro krediler ile ilgili çalışmalar da devam ediyor, talepler de var ama bunun öncesinde yüzde 36.6 oranında bir geri ödeme gerçekleşmedi. Sağlık taramaları ilçemiz adına güzel bir çalışma oldu.” dedi.

Silivri Belediyesi’nin yol katılım payları tahsilini de eleştiren AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin, “Silivri Belediyesi’nce yol ve kaldırım yapımlarının ücretlerinin ödenmesine yönelik ihbarnameler vatandaşlarımıza gönderilmeye başladı. Bunlar oldukça yüksek rakamlar ve vatandaşlarımız inanılmaz derecede tepki gösteriyor.” ifadesini kullandı.

 

MUHALEFET PARTİLERİ BİZİ ELEŞTİRİRKEN KENDİ DÖNEMLERİNE BAKMADAN HAREKET EDİYORLAR

Silivri İlçe Teşkilatı’ndan sorumlu AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi İlham Kahraman da konuşmasında muhalefetin terör saldırısı sonrası izlediği tutumu eleştirdi. Kahraman, “Üzücü günler yaşıyoruz. Şehitlerimizi toprağa verdik. Basından izlediğimiz kadarıyla muhalefet çeşitli söylemlerde bulunuyor. Bu saldırıdan 5 gün önce Cumhurbaşkanımız Çukurca’da Mehmetçiklerimizle birlikte karavanadan yemiş, onlarla görüşmeler yapmıştı. 5 gün sonra terör örgütünün hain eylemiyle maalesef Mehmetçiklerimizi şehit vermiş bulunmaktayız. Huzur içinde güven içinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Hepsine Allah rahmet eylesin, ailelerine Allah sabır versin. Kardeşliğimiz, barışımız, birlik ve beraberliğimiz terör örgütünce bozulmak isteniyor. Maalesef buna bazı kesimler de alet oluyor. Partimiz olarak bizim samimiyetimizin ne kadar üst seviyede olduğunu hep beraber görüyoruz. Sayın başbakanımız ve bakanlarımızın çalışmalarını, görüşmelerini hep birlikte izliyoruz. Bu terör olayları 80’li yıllarda başlamış, bugüne kadar gelmiştir. Terör olayı kolay kolay sonuçlanan bir olay değil ama muhalefet partileri bizi eleştirirken kendi dönemlerine bakmadan hareket ediyorlar. Keşke samimiyetlerini ortaya koysalar da hep birlikte terörü bitirmek için ne yapabiliriz, çözüm önerilerini ortaya koyup hareket etseler.” dedi.

Teşkilat içi konulara da değinen AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi İlham Kahraman, “Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’mızı kongreleri nedeniyle kutluyorum. Çok güzel çalışmalara imza atacaklarına inanıyorum. Gençliğimizin ve kadın kollarımızın bir kez daha neleri başarabileceklerini ortaya koyacaklarına inanıyorum.

İnşallah sivil bir anayasaya hep birlikte kavuşacağız. Sizler de düşüncelerinizi TBMM internet sitesi ve AK Parti İl Başkanlığı’na ulaştırabilirsiniz. İl Başkanlığı olarak sizlerden gelen görüş ve düşünceleri önümüzdeki ay bir kitapçıkta toplayacağız. Bu konuda desteğinizi ve fikirlerinizi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.  

 

TÜRKİYE BU KARARLILIKLA TERÖRÜN ÜSTESİNDEN GELECEK

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca da konuşmasında terör saldırılarını kınadı. Kaynarca, “Herkes o acıyı yüreğinde taşıyor ama muhalefet konuyu başka taraflara çekmeye çalışıyor. Türkiye’nin hem ekonomik, hem de dünya çapında geldiği nokta o bölgede birilerini rahatsız ediyor. Türkiye bu kararlılıkla terörün üstesinden gelecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.  

Başbakan Erdoğan’la Makedonya Gezisi, AK Parti’nin Kızılcahamam kampı ve TBMM çalışmaları hakkında bilgiler veren Kaynarca, “Ekonomi ve dış politikadaki başarının arkasında, 10 yıl öncesi ile bugün arasındaki farkta teşkilat başarısı ve gücü var.” vurgusunda bulundu.

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca, “Silivri, 2011 seçimlerinde vermesi gereken mesajı verdi. Önümüzdeki zaman dilimini çok iyi değerlendirip birbirimize destek olarak, 2014 seçimlerini de kazanacağız.” diyerek konuşmasını tamamladı.