Ak Parti'de Delege Seçimi Yapıldı

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı'nın kayıtlı 16.500 üyesi, 4.Olağan İlçe Kongre takvimi kapsamında 400 delegeyi belirlemek için sandık başına gitti

Ak Parti'de Delege Seçimi Yapıldı

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nın 4. Olağan Kongre takvimi, İl Başkanlığı’nın belirlediği süreç kapsamında işlemeye devam ediyor. 14.10.2011 Cuma günü AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Silivri İlçe Başkanlığı adına, 15.10.2011 Cumartesi günü ise Silivri İlçe Başkanlığı tarafından kayıtlı tüm üyelere mesaj gönderilerek delege seçimlerine davet yapıldı. AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nın kayıtlı 16.500 üyesi, 4.Olağan İlçe Kongre takvimi kapsamında 400 delegeyi belirlemek için AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Konferans Salonu’nda sandık başına gitti. Her mahalle ve köyde kayıtlı üyeler, her mahalle ve köy için ayrı ayrı kurulan sandıklarda oy kullanarak delegeleri seçti. 14.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilen oylamada seçilen delegeler, tarihi İl Başkanlığı tarafından açıklanacak ilçe kongresinde oy kullanacak.

TURAN, OYUNU YENİ MAHALLE SANDIĞINDA KULLANDI

Yeni Mahalle üyesi olarak oy kullanan Silivri Belediyesi eski Başkanı, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turan’a salona giriş ve çıkışında İlçe Başkanı Metin Karakaş eşlik etti. Turan, delege seçimlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Piri Mehmet Paşa Mahallesi sandığında oy kullanan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, delege seçimlerinin parti içi demokrasi şöleni olduğunu vurguladı. Kayıtlı 16500 üyenin sandık başına giderek kendilerini ilçe kongresinde temsil edecek delegeleri seçtiğini vurgulayan Metin Karakaş, “Bu tablo, imrenilecek bir şöleni, her partide bulunmayan parti içi demokrasiyi gösteriyor.” dedi.

Sandığın demokratik yaşamın en önemli öğelerinden olduğunu vurgulayan Karakaş, “16500 üyemiz sandık başına giderek ilçe kongresinde oy kullanacak delegeleri tespit ediyor. Bu bir demokrasi şölenidir. Partililerimiz, şeffaf bir ortamda oy kullanarak delegeleri tespit ediyor. Silivri’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bir çok parti masa başında delege tespiti yaparak demokrasiyi hiçe sayarken, biz demokratik mücadeleyi en şeffaf haliyle gözler önüne seriyoruz. Parti içi demokrasi şölenimize katkı sağlayan tüm üyelerimize ve teşkilatımıza teşekkür ederim” dedi.