AKP Silivri Spor Komisyon Başkanlığı Basın açıklaması

AK PARTİ SİLİVRİ İLÇE TEŞKİLATI SPOR KOMİSYON BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

AKP Silivri Spor Komisyon Başkanlığı Basın açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri ilçemiz spor kültürü ve alt yapıları konusunda ciddi bir potansiyele sahiptir. Fakat bugüne kadar istenilen sportif başarılar tam anlamıyla sağlanamamıştır. Sağlanamayan bu başarıların çeşitli nedenleri bulunmaktadır.

           Bu nedenleri sıralayacak olursak; Bir şekilde siyasetin spora karıştığı ve bu anlamda kişisel çekişmelerin ön plana çıktığından beklenen başarılar engellenmiştir.

           Futbol adına ilçemizde süper amatörde dört takım 1. Amatörde beş takım 2. Amatörde dokuz takım olmak üzere toplam 18 takım mücadele etmektedir.

          Kuruluşu 1970’li yıllara dayanan sportif anlamda çok ciddi başarısı bulunmayan ve daha önemlisi bir tesisi bile olmayan kulüplerimiz mevcuttur. Bunun da nedenleri, yukarıda bahsetmiş olduğumuz kişisel çıkarlar ve siyasilerin yerine getirmediği sözlerden kaynaklanmaktadır.

          Fakat kuruluşu beş yıllık bir geçmişe sahip, sportif anlamda başarıları ve tesisleşme anlamında hiçbir sıkıntısı bulunmayan kulüplerimizde vardır.

          Böyle bir potansiyelin bulunduğu bir ilçede takımlarımızın her branşta şubelerinin bulunup öz kaynak sistemi ile çok daha iyi yerlerde olmaları gerekmektedir.

          Şunu da özellikle vurgulamak isteriz ki; Silivri’nin en köklü iki mahallesi olan Piri Mehmet Paşa ve Fatih ( Kale ) Mahallelerimizin bugüne kadar hiçbir sportif faaliyetin içinde bulunmadığı ve kulüpleşme adına hiçbir adımın atılmadığı görülmektedir. Buda ciddi anlamda bir eksikliktir.

          Tespit ettiğimiz bu eksikliklerin giderilerek, her iki mahallemizde de kulüp kurmak amacıyla gerekli bütün çalışmaların başlatıldığını ve spora verdiğimiz tarafsız desteğin devam edeceğini, tüm kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

 

 ADEM ARGIÇ

AK PARTİ SİLİVRİ İLÇE TEŞKİLATI

SPOR KOMİSYON BAŞKANI