Akparti Roman Federasyonu Derneklerini ağırladı

İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu ve Federasyona bağlı İstanbul Roman Dernekleri Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatının verdiği yemeğe katıldılar. Yemekten sonra Federasyon Başkanı ve Yöneticileri Ak Parti İlçe Teşkilat Binasında, toplantı yaparak roman vatandaşların yerelde ve genelde sorunlarını konuştular.

Akparti Roman Federasyonu Derneklerini ağırladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

İlçe Başkanı Metin Karakaş, Belediye Meclis Üyeleri Yalçın Yönet, Metin Kaya, Lütfü Vardar, İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Aksu’nun ev sahipliği yaptığı toplantıya, İstanbul Roman Dernekleri Başkanı Semih Makaracı, Silivri Yeni Mahalle Romanları Derneği Başkanı İsmail Demirbozan, Silivrili Romanlar Derneği Başkanı Kamil Kalaycıoğlu, Beylikdüzü Romanları Dernek Başkanı Adnan Demirez, Avcılar Batı Trakya Romanlar Derneği Başkanı İbrahim Ergül, Sulukule Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Pündük, Esenyurt Roman Derneği Başkan Yardımcısı  Kenan Çalgıcı, Beyoğlu Dolapdere Romanları Dernek Başkanı Sabahattin Ağaçbüken, Zeytinburnu Avrupa yakası Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Muhterem Gül, Ataköy Romanları Dernek Başkanı Nebahat Ertürk, B.Çekmece Romanları Derneği Başkanı İskender Evzi, Çatalca Romanları Dernek Başkanı Murat Demirci ve Roman’ların Cemil İpekçi’si olarak anılan, Romanların Prensi, Modacı Murat Divandiler (Kobra Murat) katılarak, konuşmalarıyla toplantıya renk kattı.

Toplantıda söz alan Federasyon Başkanı ve Derneğe Bağlı Diğer Dernek Başkanları, romanların sorunlarından bahsetti. Federasyon Sekreteri ve Beylikdüzü Romanları Derneği Başkanı Adnan Demirez; ‘’ Yaptığımız çalıştaylar sorunlarımızı masaya yatırma fırsatı sunuyor. Bizim sorunlarımız ülke gündemine taşıyıp, derdimizle dertlenen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve İstanbul’da Federasyonumuzu toplu olarak ilk defa yemeğe davet eden, Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’a çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Karakaş;’’ Dernekleşme çalışmalarınızı hayranlıkla takip ediyorum. Başbakanımız tarafından Türkiye’de Roman gerçeğini ilk defa sayın Başbakanımız dile getirdi. Bundan sonra her alanda sizlerde olacaksınız. Bugün sizlerle burada olmak benim için mutluluk verici. Roman vatandaşlarımızın derdi her zaman benim de derdim olmuştur. Silivri’li roman kardeşlerimiz için şimdiye kadar elimizden geleni yaptığımız gibi, bundan sonrada Federasyonunuz için elimizden geleni yapacağımızdan da şüpheniz olmasın.’’ dedi.