Akparti’li Vekillerden Teşekkür ziyareti

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden AK Parti Milletvekilleri, “Teşekkürler Silivri” mesajını verdi.

Akparti’li Vekillerden Teşekkür ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Ergenekon zihniyetiyle anılan, Silivri denilince akla cezaevi gelen, aslında bu ilçede gerçek anlamda demokrasinin özlendiği ve demokrasiye susamışlığı sandıklarda gösteren Silivri halkı, sandıklardan AK Parti’yi 1. çıkartarak demokrasinin gerçek anlamda beşiğinin burada olduğunu ve burada temellerinin oluştuğunun da sinyalini vermiştir.” dedi.

12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’nde AK Parti’den bölgemizi temsilen TBMM’de görev almaya hak kazanan milletvekilleri, AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’na teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Silivri Teşkilatı’nı ziyaret eden ve ilçedeki programlara katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu başta olmak üzere Tülay Kaynarca, Prof.Dr.Mustafa Şentop, Feyzullah Kıyıklık ve Gülay Dalyan’ın ardından 21 Haziran 2011 Salı günü de Mehmet Muş, Bülent Turan, Nureddin Nebati ve Harun Karaca, Silivri İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek hem seçim başarısı nedeniyle kutladı, hem de teşekkür etti.

 

SİLİVRİ TEŞKİLATIMIZLA GURUR DUYUYORUM

Silivri İlçe Teşkilatı’ndan sorumlu AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi İlham Kahraman’ın da katıldığı teşekkür ziyaretinde açılış konuşmasını AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş gerçekleştirdi.Konuşmacıların karşısında, dinleyicilerin arkasında Başbakan Erdoğan’ın alkışlarken çekilmiş fotoğrafına dikkat çeken AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Bugün bizleri ziyaret ederek onurlandıran, ziyaretleriyle 1 hafta öncesinin havasını bizlere teneffüs ettiren milletvekillerimiz ve mesai saati olmasına rağmen aramızda bulunan teşkilatımızın çok değerli temsilcileri, arka taraftaki Başbakanımızın alkışlarken çekilmiş fotoğrafında olduğu gibi sizleri alkışlıyorum. Hatırlarsanız seçime 1 gün kala bu salonda toplantı yaptık, o fotoğrafı da oraya bilerek koyduğumuzu söylemiştim. Çünkü o fotoğrafı oraya koyarken Sayın Başbakanımızın bu salonda yapılacak ilk seçimde başarı çıkacağını ve o başarıya ilk alkışı kendisinin yaptığını ifade etmiştim.Başta vekillerimiz ve İl Yönetim Kurulu Üyemiz olmak kaydıyla, gerçekten kurulduğu günden bu zaman dilimine kadar AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı’nın Silivri’de köyleriyle, beldeleriyle, mahalleleriyle, her alanda kıyasladığımız zaman oy patlaması şekline çeviren, sandıkları patlatan ve Silivri’mizde AK Parti’mizi ilk defa 1. çıkaran teşkilatımıza ve verdiği destekle bize olan güvenini gösteren Silivrili hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum.” dedi.

 

MİLLETİN GERÇEK TEMSİLCİLERİ OLDUĞUMUZU BİR KEZ DAHA İSPATLADIK

Seçim sürecini değerlendiren AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gerçekten arazide bizlere çok ciddi teveccüh gösteriliyordu. Her alanda çalışmalarımız koordinasyon çerçevesinde çok ciddi bir şekilde yapılıyordu. Hepsinden önemlisi dokumuza uygun, teşkilat yapımıza uygun, Silivri’mize uygun, Türkiye’mizin yapısına uygun milletvekili adaylarımız vardı. Göğsümüzü gere gere 28 milletvekili adayımızı da insanlarımızla tanıştırdık, hal hatır sorduk, sorunlarını dinledik. 15 arkadaşımıza vekillik yolu açıldı ama bunu samimiyetimle söylüyorum. 28. sıradaki kardeşimiz dahi kazanacakmış gibi aynı heyecanla çalışıyordu. Seçime 2 gün kala buraya geldiğinde de aynı heyecanı görmüştüm. Diğer partilerde gece 11’lerde gelip bir restorantta oturup kendilerine göre bir kokteyl ortamı sağlıyorlardı, basına 2 fotoğraf verip gidiyorlardı ama bizim vekillerimiz sabahın çok erken saatlerinden akşamın çok geç saatlerine kadar bu çalışmalara katılıyorlardı. Milletin gerçek temsilcileri olduklarını da almış olduğumuz oy oranıyla da bir kez daha ispatlamış oldular. Konuşmalarımda da bunu hep vurgulamışımdır. Türk siyaset tarihinde ilk defa üst üste 3 dönem bir siyasi parti oylarını arttırıp tek başına iktidara gelecek derken, AK Parti’nin bu önemli sınavında yer alan vekillerimiz ve siz değerli dostlarımızla birlikte bu başarıda katkımız olmasından onur duyuyorum. Gelecek nesle, çocuklarımıza, torunlarımıza miras bırakırken, siyaset tarihinde bu ekipte yer almaktan onur duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

 

DEMOKRASİ ADINA TARİH YAZILDI

2011 seçimlerinde demokrasi adına bir tarih yazıldı. Ergenekon zihniyetiyle anılan, Silivri denilince akla cezaevi gelen, aslında bu ilçede gerçek anlamda demokrasinin özlendiği ve demokrasiye susamışlığı sandıklarda gösteren Silivri halkı, sandıklardan AK Parti’yi 1. çıkartarak demokrasinin gerçek anlamda beşiğinin burada olduğunu ve burada temellerinin oluştuğunun da sinyalini vermiştir.”

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemi için “Sıkıntıları yüzünden İstanbul’u terk etme noktasına gelen İstanbul’luyu yaptığı hizmetlerle İstanbul’a geri kazandırdı” ifadesini kullandı.

 

BAŞARIDA EN BÜYÜK PAY SİLİVRİ HALKI VE TEŞKİLATI’NINDIR

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, yaş sıralamasıyla mikrofonu ilk önce en genç milletvekili Mehmet Muş’a uzattı. Muş, “Silivri’de çalışmalarda çok ciddi bir emek verildi. Bazen soğuk havalarda, bazen yağmurlu havalarda birlikte çalıştık. Hep beraber çalıştık ve Silivri’de 1. olduk. Tabii ki bu başarıda en büyük pay Silivri halkının ve Silivri Teşkilatı’nındır. Ben Silivrili hemşehrilerimize ve her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

 

DÜNYADA OYLARINI 3 DEFA ARKA ARKAYA ATTIRAN BİR BAŞKA PARTİ YOK

AK Parti Bölge Milletvekili Bülent Turan da konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Silivri halkımızı ve teşkilatımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bir parti ki 3 defa iktidar oluyor, 1 parti ki 3 defa oylarını arttırarak iktidar oluyor. Araştırdım, soruşturdum. 2 defa kısmen oyunu arttıran parti var ama bırakın Türkiye’yi dünyada oylarını 3 defa arka arkaya attıran bir başka parti yok. Hamdını eda etmekten, şükrünü eda etmekten aciz olduğumuz bir tablo var. Bu tabloda emeği geçen her kardeşimi, her dostumu, her büyüğümü yürekten tebrik ediyorum.

 

HAYALDİ, GERÇEK OLDU

Dünyanın her tarafından Sayın Başbakanımıza tebrikler yapıyor. Bu tebriklerin her biri anlamlıydı fakat Amerika’nın başkanı aradı, basından da okudunuz. Sayın Obama, “Ben büyük adam oldum ama senin kadar usta değilim” dedi. Bunda 10 yıl önce bize “Amerika’nın başkanı arayacak, Türkiye’nin başbakanına sen büyük adamsın. Türkiye’de büyük işler yaptın” deseler, biz buna Karadeniz fıkraları gibi, Nasrettin Hoca fıkraları gibi gülerdik ama geldiğimiz yer “Hayaldi, gerçek oldu”nun çok güzel bir örneği oldu.

 

BİR ZİNCİR EN ZAYIF HALKASI KADAR SAĞLAMDIR

Bir zincir en zayıf halkası kadar sağlamdır. Emek, herkesin emeğidir. Genel başkanımdan sandık başkanıma kadar, kadın ve gençlik kollarından meclis üyelerimize kadar herkes çalıştı. Sandık başkanlarımız sabahın 05.30’unda yedekleriyle görev alanında yer aldı.

Onun için diyorum hakkını vermek için gayret ederseniz, iyi işler yapmak isterseniz ama en önemlisi niyetinizi bozmazsanız Allah da yardım ediyor, milletimiz de görüyor. Ve o yüzden tarihte hiç örneği olmayan bir sonuçla karşılaşıyoruz.

 

YÜZDE 25 BUNLARA ÇOK BİLE!

Bakınız seçimler bittiğinde biz sayın vekillerimizle neden yüzde 50’ye ulaşamadığımızı tartıştık. Ne eksiklerimiz olduğunu sorduk. Nasıl daha çok oy alırız diye sorduk ama bazıları “Yüzde 25 oy aldık, çok büyük başarımız var” dedi. Evet, çok büyük başarıları var. O kadar beceriksiz, o kadar iftiracı, o kadar yalancı ekiplerle yüzde 25 bunlara çok bile!

Seçimler biteli 1 hafta olmasına rağmen, hafta içi olmasına rağmen bu sıcak günde bu saatte burada olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

 

GEÇMİŞTEN BUGÜNE SİLİVRİ

Teşkilatın kıdemlilerinden olan AK Parti Bölge Milletvekili Nureddin Nebati, konuşmasına Silivri Teşkilatı’nın kuruluşundan bugüne yaşanılan sürecini değerlendirerek başladı. Nebati, “Bu partinin kurucu yönetim kurulu üyesiyim ve bu ilçenin kuruluşunda sayın genel başkanımızla burada beraberdik. Meydanda genel başkanımız hitap etmeden önce ilçemizi ziyaret etmiştik. Küçücük 1-2 odaya dar merdivenlerden çıkmıştık. O zaman arkadaşlarımız “Silivri için bu iyi” demişti. Hakikaten iyiydi. Sonra aradan bir müddet geçti ve arkadaşlarımız “Burası dar geldi” dedi. 2 ay önceki yerimize taşındık. Çok güzel bir yere geldik, üzüldüğümüz zamanlar da oldu, sevindiğimiz zamanlar da oldu.Şimdi buraya gelmek artık Silivri’nin hangi noktaya geldiğini göstermesi açısından çok önemli. 10 yıl önce açılışını yaptığımız yere ancak 50 kişi sığabiliyordu. Sonra 300-400 kişinin birlikte zor nefes aldığı bir binada hizmet verdik. Bugün de salon tamamen dolmuş olmasına rağmen ancak binanın ancak yüzde 10’luk alanında hitap etmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. İlçe Başkanımıza alkışlarınızı bekliyorum.” dedi.

 

İNANILMAZ BAŞARILARA İMZA ATTINIZ

AK Parti Bölge Milletvekili Nureddin Nebati, konuşmasında şunları kaydetti: “İlçe başkanımız böylesine gücü arkasında bulduğu zaman ve özellikle İstanbul için çok önemli bu ilçede AK Parti’ye verdiğiniz oyları arttırdığınız zaman bu gururu paylaşmış oluyoruz. Bu anlamda sadece Metin (Karakaş) Başkanımızı değil, Elif (Koryürek) Başkanımızı ve Rıfat (Kutlu) Başkanımızı da bir alkışlayalım lütfen. Tülay (Kaynarca) Başkanımızla beraber burada inanılmaz başarılara imza attılar.  İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayları olarak Tülay Hanım’a “Silivri senin.” dedik. Silivri’de ne yaptığınızı, nasıl başarılı olduğunuzu gördük. Hepinizi kutluyorum.”

 

AK PARTİ’NİN KOŞUSU MARATON KOŞUSU

İşte görüyorsunuz, AK Parti’nin farkı bu. AK Parti’nin koşusu maraton koşusu. ‘Belediyeyi kaybettim, gideyim, vah üzüldüm’ diyerek giden kimse yok. Belediyeyi kaybedince “Yazık oldu Silivri’ye” diyip ‘O zaman hep birlikte genel seçimlerde gücümüzü gösterelim” diyen bir teşkilat var. Silivri teşkilatı başarısının üzerine başarı koyacak ve bir dahaki belediye seçimlerinde de geri alacak şekilde organize olacak. Bu anlamda hepinizi tebrik ediyorum. Bizi alkışlayan Genel Başkanımızın resmi önümüzde durduğu sürece biz çalışmak zorundayız. Çünkü bu teşkilat, bu millet başarıyı hak etti. Bu teşkilat kendi kendini alkışlamayı hak etti. Ve bu teşkilat önümüzdeki dönemde 2023’e giderken çok büyük başarılara imza atacağını da göstermiş oldu.”

 

SİLİVRİ’DE 1. PARTİ OLACAĞIMIZA İNANDIM

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 1994’te başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden beri kader arkadaşı olan AK Parti Bölge Milletvekili Harun Karaca da, seçim öncesi yaptırdığı anket ve teşkilatta gördüğü heyecanla AK Parti’nin Silivri’de 1. parti olacağına inancını ifade etti. Anketler hakkında ilk kez bilgi veren Karaca, “Ben Silivri’ye seçim süreci boyunca sanıyorum 5 defa geldim ve çok güzel çalışmalar oldu. İlk geldiğim gün de heyecanı gördüm ve Silivri’de 1. parti olacağımıza inandım. O zamanlarda 2 anket de yaptırmıştım. Bunu o dönem size söylemedim. Bana sunulan anketlerde Silivri ile ilgili çok olumlu raporlar vardı. O raporlar ve teşkilatımızdaki heyecanla Silivri’de 1. parti çıkacağımıza inanıyordum. Ve hamdolsun, teşkilatımız halkımızla kol kola girdi, büyük bir dinamik sağladı, milletvekili adayı arkadaşlarımızı adeta kolundan tutup sürükledi, çalıştırdı. Gerek Silivri’de, gerek 3. Bölge’de, gerekse Türkiye’de bir tarih yazdınız. İnşallah bu anayasayı da değiştirmeyi biz başarabilirsek, her birimiz tarihi yazanlar olarak gelecekte rahmetle anılacağız. Bu tarihi yazdığınız için sizi kutluyorum. Güzel bir çalışma gösterdiniz. Bu çalışmanın en önemlisi, aday olan arkadaşlarımız, aday adayı olup aday olmayan arkadaşlarımız, ilçe yönetim kurulumuz, sandık başkanlarımız, müşahitlerimiz, İl Yönetim Kurulumuz, İl Başkanımız, herkes kol kola girdi. Bizim teşkilatımızda herkes büyük bir özveriyle çalıştı. Rabbim, samimiysek neticesini veriyor. Samimi olmazsak hepsini elimizden alır. 1994’ten bugüne kadar Tayyip Bey’in samimiyetiyle ilerledik. V e inşallah bundan sonra da devam edeceğiz.” dedi.

 

EROĞLU, RÜYASINDA SU GÖRÜYORDU

Harun Karaca, 1994’te çıktıkları yolda sağladıkları başarıyla ilgili olarak açıklamasında bir hatırasını ve hizmete bakışlarını “1994’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne göreve geldiğimizde çok ciddi sıkıntılar vardı. Başarının tek bir kaynağın var, vatandaşın derdiyle dertlenmek. Veysel Eroğlu, İSKİ Genel Müdürü olduğunda Sayın Başbakanımıza “Rüyamda su görüyorum” diyordu. Vatandaşın susuzluğu O’nun rüyasına giriyordu. İşte başarımızın temelinde bu yatıyor.” şeklinde ifade etti.

 

TEŞKİLAT SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı, Bölge Milletvekillerinin teşekkür ziyaretinin ardından seçim sonuçlarını yıllara ve alınan oylara göre karşılaştırmalı tablolar üzerinden değerlendirdi.