Akşener'den Erdoğan'a heykel eleştirisi

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, 'Ben saygı duyuyorum, sevmiyordur heykeli. Ama demokrasi, ileri demokrasi diyorsanız sevmeseniz de saygı duymak mecburiyetiniz var' dedi.

Akşener'den Erdoğan'a heykel eleştirisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği kahvaltıda gazeteciler ile bir araya gelen Meral Akşener, Başbakan Erdoğan'ın iktidara geldiğinden beri her icraatını Cumhuriyet tarihiyle mukayese ettiğini öne sürerek, "Sayın Erdoğan, başbakan olduğu günden itibaren yapılan her icraatı Cumhuriyet tarihiyle mukayese etmiştir. 'Cumhuriyet tarihinde bu kadar yol yapıldı. 8. yılda bu kadar yol yaptık. Cumhuriyet tarihinde şu kadar var, 8 senede bu kadar var'. Yani bütün her türlü mukayese cumhuriyetin başlangıcıyla beraber. Ben sayın Başbakana Cumhuriyet tarihiyle yapılan mukayeseye yönelik bir veriyi vermek istiyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca 216 milyar dolar borçlanmışız, 8 yılda 516 milyar dolar borca çıkartmışınız. 50 milyar dolarlık özelleştirmeden de paranız mevcut. Peki bütün bunlar içinde işte hastanesi, postanesi, bölünmüş yolu koyun, fazla fazla 50 milyar dolar. 300 milyar doların nereye gittiği, kimin cebine gittiği sorusunu da bizim sormak gibi bir hakkımız mevcuttur.Cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanması yapılıp istihdam yaratacak hiç sanayi ye yönelik üretime yönelik yatırım yapılmamış bir dönemle geçirilmiştir." dedi.

Başbakanı Türk tarihinin ezberini bozmakla suçlayan Meral Akşener, "Şimdi gitti, Türk tarihinin ezberini bozmak üzere 'Kürt meselesi vardır' dedi. Bu etnik bir tariftir. Etnik bir tarif yaptığınız zaman bunun çözümü siyasidir. Bunu 2005'ten beri MHP'liler söylüyor. Etnik tarif yaptığınızda şunu diyorsunuz, Kürt doğduğu için Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunları ve coğrafyada yaşayan Türkler karşısında Türk Milleti karşısında sorun yaşayan insanlardır; tarif bu şimdi. Bu tarifin çözümü nedir, çift unsurluluğun tartışılmasıdır. Çift bayraklılığın tartışılmasıdır. Özerkliğin tartışılmasıdır. Federasyonun tartışılmasıdır. Daha sonra referandum yoluyla ayrılıp ayrılmamanın tartışılmasıdır. Bu kadar basit" diye konuştu.

Başbakanın Kars'ta bulunan heykele yönelik açıklamasına ilişkin Akşener, "Ben saygı duyuyorum. Sevmiyordur heykeli ama demokrasi, ileri demokrasi diyorsanız; sevmeseniz de saygı duymak mecburiyetiniz var. Sevmeme hakkınız mevcut, beğenmemeden bahsetmiyorum. Sevmemek, karşı olmak gibi bir hakkınız mevcuttur. İnançlarınız gereğidir, yetişme şartlarınız gereğidir. Ona saygı duymak durumundayız ama heykeli yıktırmaya hakkı yok. Heykele karşı olma hakkı yok" dedi.