Amerikan krizini bilen Türk ekonomistten çarpıcı açıklamalar

CHP İstanbul İl Gençlik Kollarının düzenledği panelde konuşan, dünyanın en iyi ekonomistleri arasında sayılan Prof.Dr.Vefa Tarhan Türkiye'nin şu anki durumunu 2007 Amerika'sına benzetiyorum dedi.

Amerikan krizini bilen Türk ekonomistten çarpıcı açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2008 de ABD de yaşanan ekonomik krizi daha öncesinden tahmin eden Tarhan,cari açık alanında şu an krizle boğuşan Yunanistan'dan bile kötü durumdayız dedi.
Türkiye'yi risk olarak gören dünyanın korktuğunu belirten Tarhan " kimin mayosuz yüzdüğünü,dalgalar çekilince görürsünüz"diyerek Türkiyedeki bakanların dünyaya akıl öğretmeye çalıştıklarını ancak büyümenin gelir dağılımına ve işsizliğin azaltılmasına katkısının olmadığını söyledi.
OECD ülkelerinde kayıt dışı ekonominin %18 iken Türkiye de bu oranın %44 olduğu,hükümetin son 8 yılda en büyük başarısının enflasyon olduğunu ancak artık enflasyon oranlarındanda korkmaya başladığını belirterek Türk ekonomisinin gerçeklerini açıkladı.Panelin sonuna doğru Türkiye,Avrupa Birliği,Avro Bölgesindeki duruma açıklık getiren Prof.Tarhan "Türkiye de genç ve eğitimli değil,genç ve diplomalı nüfus olduğunu Avrupa Birliğinin ise Hristiyan Klübü gibi davrandığını belirtti.
Avronun faydası epsilon kadar
Avronun faydası epsilon kadar diyen Tarhan Avrupa Birliğinde şu ana kadar yaşanan krizlerin AB için çerez olduğunu ancak sırada İspanya ve İtalya gibi ülkerin olduğunda işinin dahada zorlaşacağını belirtti.Prf.Tarhan CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Sarıyar ve yönetimine teşekkür ederek gençlerin ülke sevgisiyle daha fazla fedakar olmaları gerektiğini dile getirdi.