Avlu 'Hizmet için hazırız'

Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanlığı, kuruluş yıldönümü münasebetiyle, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensuplarıyla bir ayara geldi. Programda, Demokrat Parti genel Başkanı Gültekin Uysal da telefonla canlı bağlantı yaparak gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Avlu 'Hizmet için hazırız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Öğretmenevinde gerçekleştirilen programa Demokrat Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sabri Topaloğlu ve İlçe Başkanı Halide Avlu’nun anı sıra yönetim kurulu üyeleri ile Silivri’de görev yapan basın mensupları katıldı.

Programın açılışında konuşan Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu “Türk siyaset tarihinin gurur abidesi Demokrat Parti, 7 Ocak 1946 tarihinde kuruldu. 4 yıllık başarılı bir muhalefetin ardından yapılan genel seçimlerde de muhalefet olarak girmiştir. 14 Mayıs 1950 seçimlerine “yeter Söz milletindir” sloganı ile girmiş ve adeta yıllardan beri gelen tek parti ve tek adam yönetimine Aziz milletimizin büyük teveccühü ile son vererek, gerçek manada çok partili sisteme geçişi sağlamıştır” dedi.

“Demokrat Parti, Cumhuriyetin teminatı haline gelmiştir”

“Milletin ilk özgür seçiminde Demokrat Parti’yi iktidara taşıdığı 1950 seçimlerini tarihimize “beyaz devrim” olarak geçmiştir” diyerek sözlerini sürdüren Avlu “Sonraki yıllarda beyaz devrim söylemi, sadece söylemde kalmayıp iktidar olduğu her dönemde Vatanın her noktasına yapmış olduğu hizmetlerle de taraflı tarafsız herkese kabul ettirilmiştir. Kuruluşundan itibaren demokrasi esaslarına en uygun devlet şeklinin Cumhuriyet olduğuna inanan Demokrat Parti, Cumhuriyetin teminatı haline gelmiştir” İfadesini kullandı.

“İnandığı değerlerden geri döndürememiştir”

Avlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İktidar olduğu yıllarda hak, adalet ve Liyakati düstur edinen partimiz, muhalefet olduğu dönemlerde de yaptığı yapıcı ve yönlendirici muhalefet ile Türk siyaset tarihinde bir misyon haline gelmiş ve yüzlerce Siyasi partinin kaybolup gittiği siyaset arenamızda kurulduğu günkü saygınlığını devam ettirmiştir.  Demokrat Parti, askeri darbelerin millet iradesini hiçe saydığı dönemlerde en ağır bedelleri ödemiş, demokrasi ve daha özgür Türkiye uğruna, bir başbakan ve İki Bakan Şehit vermiş, nice siyaset aydınları memleket hapishanelerinde Ömür tüketmiştir. Ancak tüm bunlar bile Demokrat Parti'yi inandığı değerlerden geri döndürememiştir.”

“Hizmet için hazırız”

“Bugün her ne kadar mecliste grubu olmayan bir parti olsak da Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerimizde kongrelerimize tamamlayarak Yarın seçim olacakmış gibi aziz milletimize hizmet için hazırız. Bu vesileyle Bugünlerde en çok ihtiyacımız olan birlik, beraberlik, adalet ve tam demokrasi için alternatifin değil yegâne çarenin Demokrat Parti ve demokratlar olduğunu bir kez daha ama daha gür sesle belirtiyor, Aziz milletimizin 1950'de ki teveccühünü yenilemesini bekliyoruz. Silivri Demokrat Parti İlçe Başkanlığı olarak geçmişten bugüne faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz

“ARKADAŞLARIMA MÜTEŞEKKİRİM”

Programa telefonla canlı bağlanan Demokrat Parti genel Başkanı Gültekin Uysal da açıklamalarında “Türkiye’nin çok derinden nefes almaya ihtiyacı olduğu bu günlerde demokrasisinin nerdeyse bitme noktasına geldiği noktada demokrat parti olarak iddiamız aynıdır. Önümüzdeki 2019 seçimleriyle beraber insanımızın refah içerisinde huzur ve güven duyabileceği dünyaya üreten bir ülke olarak eklenebileceği bir Türkiye hayalimizdir. Bugün, dün olduğu gibi aynı inançla aynı kararlılıkla yolumuza devam etmekteyiz. Bu anlayış içerisinde davamızda davası olanın başka kaygısı olmaz diyerek mücadele eden arkadaşlarıma müteşekkir olduğumu ifade ediyorum. Partimizin kuruluş yıldönümünün hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Silivri’mize tüm İstanbul’umuza selamlarımı iletiyorum” ifadesini kullandı.