Bakan Faruk Çelik: "Gıda Güvenliği Bölge Koordinasyon Merkezi'nin Türkiye'de kurulması hususunda mutabakata varıldı"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Karadeniz Ekonomik İşbirliği(KEİ) Genel Sekreteri Christides ile yaptığı basın toplantısında, 'Gıda Güvenliği Bölge Koordinasyon Merkezi'nin Türkiye'de kurulması hususunda mutabakata varıldı' dedi.

Bakan Faruk Çelik: &quotGıda Güvenliği Bölge Koordinasyon Merkezi'nin Türkiye'de kurulması hususunda mutabakata varıldı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Karadeniz Ekonomik İşbirliği(KEİ) Genel Sekreteri Christides ile yaptığı basın toplantısında, "Gıda Güvenliği Bölge Koordinasyon Merkezi’nin Türkiye’de kurulması hususunda mutabakata varıldı" dedi.

‘Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ) Tarım Bakanları 2’nciToplantısı’,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkiye’nin dönem başkanlığı kapsamında İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantının ardından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik veKEİ Genel Sekreteri Michael Christides, toplantının içeriği, görüşülen ve anlaşılan konularda basın toplantısında konuştu.

Bakan Faruk Çelik, Bakanlar Bildirgesi’ndeki konulara değinerek, “Gıda arz güvenliğini sağlamada bölgesel iş birliği ve yatırımların önemi, tarımsal ticaretin geliştirilmesi için gümrük işlemleri ve kalite standartlarında uyumlaştırma çalışmalarına ağırlık verilmesi, doğal kaynakların ve Karadeniz’deki ekosistemin korunarak gelecek nesillere aktarılması ve tarım bakanlıkları arasındaki iş birliklerinin sivil toplum ve bilim dünyasını da kapsayacak şekilde geliştirilmesi konularını içermektedir" ifadelerini kullandı.

"Herkese büyük sorumluluk düşüyor"

Toplantıdaki diğer bir önemli konuya değinen Bakan Çelik, “Türkiye’nin 2 yıl boyunca koordinatörlüğünü üstlendiği Karadeniz Ekonomi İşbirliği Tarım ve Tarımsal Sanayi Çalışma Grubu’nun2017-2018’i kapsayan eylem planının uygulamada izlenecek yoldan da bahseden Çelik, Karadeniz Ekonomik İşbirliği bünyesinde bir Gıda Güvenliği Bölge Koordinasyon Merkezi’nin Türkiye’de kurulması konusunda anlaşıldığını söyledi.

Bakan Çelik, ayrıca bölgede huzur, istikrar ve gıda arz güvenliğinin sağlanması için, “Herkese büyük görev düşüyor” dedi. KEİ Genel Sekreteri Michael Christides de imzalanan bildirinin önemini ifade etti. Christides, "Bu belge iş birliğimizin temelini oluşturacak. Çabalarımızda başarıya ulaştığımız için çok memnunuz. Önümüzdeki 2 yıl boyunca koordinatör ülke olarak iş birliğinin merkezi Türkiye olacak. Çalışmalar Türkiye’nin koordinasyonunda sağlanacak" diye konuştu.