Başkan Dr. Temurci: 'Bir ülkenin gençliği neyi düşünürse o ülke oraya gider'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, dağlara kaçırılan, eline molotofkokteyli verilen, her türlü barbarlık içerisinde bulunan gençlerin ancak sporla bu felaketlerden kurtulabileceğini ifade ederek, 'Spor aynı zamanda bir ahlak,...

Başkan Dr. Temurci: 'Bir ülkenin gençliği neyi düşünürse o ülke oraya gider'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, dağlara kaçırılan, eline molotofkokteyli verilen, her türlü barbarlık içerisinde bulunan gençlerin ancak sporla bu felaketlerden kurtulabileceğini ifade ederek, “Spor aynı zamanda bir ahlak, erdem ve bir duruştur” dedi.

AK Parti İstanbul İl Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından “Sporun Birleştirici Gücünde Buluşalım” sloganıyla spor komisyonunun spora ve sporcuya olan desteğini sürdürdüğü “Amatör Spor Kulüpleri Temsilcileri ile Buluşma” programı düzenlendi. Programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İl Sosyal Politikalar Bakanlığı Spor Komisyonu Başkanı Serhat Karadağ, İstanbul milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve İl Sosyal Politikalar Başkanı Habibe Çiftcioğlu Başer, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve İstanbul’da aktif olan bin 300 amatör spor kulübünün başkanları katıldı.

Programda, İl Sosyal Politikalar Bakanlığı Spor Komisyonu Başkanı Serhat Karadağ ve İl Sosyal Politikalar Başkanı Habibe Çiftcioğlu Başer’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Başkan Dr. Temurci, spora ve sporcunun önemine dikkat çekti. Dr. Temurci, “Spor gerçekten toplumun bütün dertlerine özellikle enerjisini sporla tüketeceğimiz çok büyük bir gençliğimiz var. Düşünün, yaş ortalaması 28 olan bir toplumda yaşıyoruz, böyle bir toplumun gençliğini yönetmek ve bunu sporla başarabilmek çok güzel bir şey olsa gerek. Bizler çocukluk yıllarımızda daha gençken yurtdışından gelen sporcular yoktu. Bizim sporcularımız uluslararası müsabakalara yurtdışına giderlerdi. Hamdolsun yüzlerce tesisle artık Türkiye uluslararası organizasyonlar yapabilen kabiliyet ve deneyime sahip ülke haline geldi” dedi.

“Gençler ancak sporla türlü felaketlerden kurtulabilir”

Başkan Dr. Temurci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Spordan konuşunca aslında ülkedeki en büyük varlığımızın da gençlik olduğunu düşündüğümüz de, bu ülkeyi vatanı, devleti ve milleti seven herkesin en önemli kaynağa en büyük yatırımı yapması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü o dağlara kaçırılan, eline molotofkokteyli verilen, her türlü barbarlık içinde maalesef bulunan gençlerimizi bizim ancak sporla bu felaketlerden kurtarabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü spor aynı zamanda bir ahlak, erdem ve bir duruştur. Bizim sporcularımızın milli ve manevi değere sahip olması bizim en büyük gücümüzdür. Biz bu bayrağın altında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya ant içmiş insanlarız. Bizler aynı zamanda bir medeniyetin mensuplarıyız. En fazla istediğimiz şeylerden bir tanesi sporcu kardeşlerimizin ahlaklı olmasıdır. Onların vatana, millete, bayrağa ve devlete sahip çıkmasıdır. Böyle bir yolculuk var önümüzde, 16 Nisan var. 16 Nisan ile ilgili çok şey söyleyebiliriz. Gençleri emanet ettiğimiz spor yöneticilerimize her bir genç kardeşime; biz seçilme yaşını 18 yaşına indirdik. 30’dan 25’e, 25’den 18’e indirende biziz. Çünkü bir ülkenin gençliği neyi düşünür ve hayal ederse o ülke oraya gider. O yüzden gençlerimizle daha güçlü ve demokratik bir Türkiye istiyoruz. Hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, mutlaka ve mutlaka 18 maddeyi okuyarak ve 15 yıldır bu millete asla yalan söylemeyen, dimdik duran adeta milletin yeniden ayağa kalkmasına vesile olmuş. Cumhurbaşkanımızın milletle yürüyüşünü asla unutmayın. Onun için o yürüyüşle inşallah biz finali 16 Nisan gecesi hep birlikte yapacağız. Bu ülkede hayır diyeceğini söyleyecek kardeşimiz de olabilir, onun hakkında kullanmak da bizim görevimizdir. Diğer bir görevimiz ise ülkeyi yarınlara taşıyacaksak, bizde onları ‘evet’ için ikna etmeye gayret etmeliyiz.”

“İnsana hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur”

Başkan Dr. Temurci’nin ardından kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da, “1960 anayasasından itibaren sosyal devlet ilkesi anayasamızda vardı. Ancak 2002’den önce lütfen bir düşünün; mağdurumuz, muhtacımız, engellimiz ve yaşlımız hiç kimseye ulaşamadığımız ve devletin gereğini yerini getiremeyen bir anlayış vardı. İşte o sosyal devleti sosyal politikalar uygulayarak sosyal devlet haline getiren Cumhurbaşkanımıza buradan şükranlarımızı sunuyorum. İnsana hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Cümlemizin öznesi insandır ve insanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Bugün sporun birleştirici gücü bugün bizi bir araya getirdi” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımız sandıkta ‘evet’ dedikleri için hizmet vermeyi zorunlu hissettik”

Genel Başkan Yardımcısı Çalık’ın ardından kürsüye gelen İBB Başkanı Kadir Topbaş da, “Spor insanlığın ortak lisanıdır. İnsanoğlunun var olduğu günden başlayan ve günümüzde de devam eden bir olgudur. Her insan kendi kabiliyetine göre bir yarış ve birliktelik oluşturmaktadır. 2012 yılı için Avrupa Spor Başkenti müracaatımızda gelen heyetler birlik dışında bir şehir olarak İstanbul’un değişik yerlerindeki spor alanlarını parklarda ve spor alanlarındaki halkımızın ilgisini yakinen takip ettiler ve sonunda evet bu şehir Avrupa Spor Başkenti unvanını verebiliriz dediler. Çünkü Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığında başlattığı süreç içerisinde birçok hizmetin yanı sıra bir sporcu kimliğiyle de spora çok önem verdi. Onun akabinde bizlerde yerelde altyapıdan ulaşımı birçok sorunu çözen hizmetleri oluştururken insan sağlığını önemseyen temel olarak da spora destek vermeyi amaç edindik. Çünkü vatandaşlarımız sandıkta bize ‘evet’ dedikleri için bize bu yetkiyi verdikleri için bunu zorunluluk olarak hissettik ve bu anlayışla devam ettik” şeklinde konuştu.

“2002’den bugüne kadar yapılan tesis sayısı ise 1650’yi geçti”

Bakan Kılıç ise, “AK Parti’nin iktidara gelmesinden bu yana spor konusunda çok önemli işler yaptıklarını belirtti. Bakan Kılıç, “Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu sorumluluğu üstlendiğinden beri spor camiası çağ atlamıştır. Sadece İstanbul’da yapılan yatırımlar, son 15 yılda nereden nereye geldiğimizi gösteriyor. Türkiye genelinde baktığımızda Cumhuriyetimiz kurulduğundan beri 2002 yılına kadar inşa edilen spor tesis sayısı toplam 1550 civarı. 2002’den bugüne kadar yapılan tesis sayısı ise 1650’yi geçmiş durumda. Geçen sene başlattığımız proje kapsamında mahalle tipi sahalarımız var. Bunların sayısı Türkiye genelinde 1300’yü geçti. Vatandaşımız orada gidip spor yapsın diye yaptık. Kullanımı ücretsiz. Gençlik Hizmetleri ile Spor İl Müdürlüklerine ait tesislerin amatör kulüplerimiz ücretsiz olarak kullanabilmekte. Bunu da sizlere kazandırdık. Sağlık konusunda ise amatörlerde yaşananları ortak çalışma ile yetiştirdiğimiz sağlıkçılarımızla giderdik, eksiklerimiz kalmamıştır” diye konuştu.Program sonunda Başkan Dr. Selim Temurci ile İl Sosyal Politikalar Başkanı Habibe Çiftcioğlu Başer, Bakan Akif Çağatay Kılıç ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a birer tablo hediye etti. Toplantı, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.