Başkanlar Soframda buluştu

Selimpaşa eski Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu eski Belediye Başkanlarını Sofram Restoranda ağırladı.

Başkanlar Soframda buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geleneksel hale gelen ve her ay bir Belediye Başkanının yemek organizasyonunda bir araya gelen eski Belediye Başkanları, bu kez Selimpaşa eski Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’nun misafiri oldu. Geçmişi yad eden eski Başkanlar, yaklaşan 2014 seçimlerine ilişkinde değerlendirmelerde bulundular.

Ortaköy eski Belediye Başkanı Erdinç Tapak, bu masada oturan başkanlar arasından bir belediye başkan adayı yada belediye başkanı çıkması lazım, derken, Çanta eski Belediye Başkanı Tahir Sert ise, Silivri Belediye Başkan Özcan Işıklar’a olan kırgınlığını dile getirdi.

Tam kadro katıldılar

Selimpaşa eski Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’nun ev sahipliğinde Sofram Restoran’da düzenlenen yemeğe Silivri Eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Çanta eski Belediye Başkanları Tahir Sert ve Saffet Sert, Silivri eski Belediye Başkanı ve önümüzdeki seçimlerde tekrar belediye başkan aday adayı olan Selami Değirmenci, Değirmenköy eski Belediye Başkanı Osman Topaç, Gümüşyaka eski Belediye Başkanları İsmet Kirazpınar, Hüseyin Agu, Celaliye- Kamiloba Eski Belediye Başkanı Rıdvan Yavuz Bilge, Ortaköy eski Belediye Başkanı Erdinç Tabak katıldı.
Değirmenci’ye başarı dilediler

Sofram restoranda bir araya gelen eski Belediye Başkanları, CHP’den Belediye Başkan Aday adaylığını açıklayan Selami Değirmenci’yi kutlayarak, başarı dilediler. Değiremnci’de 2014 seçimlerinde aday olacak siyasilere başarılar dileyerek, 2014 seçimlerinin herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yağcıoğlu’na teşekkür ettiler

Selimpaşa eski Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya gelen eski başkanlar, Yağcıoğluna teşekkür ettiler. Yağcıoğlu’da eski başkanları ağırlamaktan onur duyduğunu ifade ederek, “2014 seçimleri hepinizin hakkında hayırlı olsun” dedi.  

Sert’ten Işıklar’a yumuşak eleştiri

Yağcıoğlu’nun yemek organizasyonunda konuşan Çanta eski Belediye Başkanı Tahir Sert, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a olan kırgınlığını dile getirerek, “ Bu masada bulunan başkanlarımızın geçmişte hepimizin Silivri’ye ve Beldelerine hizmeti oldu. Ben Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’dan açıkçası bir teşekkür beklerdim. Bana ne zaman ve nerede  Özcan beyi sorsalar ben hep kendisinden övgüyle bahsettim. Mevcut imkanları doğrultusunda Silivri’ye hizmet ediyor dedim. Ama kendisi bir kere bile bizlere geçmişte yaptığımız hizmetler için teşekkür etmedi ve onurlandırmadı. Hüseyin Turan Silivri’ye tarih yazdı. Selami Değirmenci üst üste 3 döne belediye başkanı seçilerek Silivri’ye adını altın harflerle yazdırdı. Bizler beldelerimizde imkanlarımız doğrultusunda halkımıza hizmet ettik. Bu anlamda ben Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bizleri bir araya getirip , teşekkür etmesini beklerdim” dedi. 

Tabak; Bu masadan bir başkan çıkması lazım

 Eski belediye başkanları yaklaşan 2014 yerel seçimleri öncesi gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Partilerin belediye başkan adaylarını belirleme noktasında öne çıkacak başlıklara değinildi. Ortaköy Eski Belediye Başkanı Erdinç Tabak’ın yemekte “Bu masada oturan başkanlar arasından bir belediye başkan adayı yada belediye başkanı olmazsa olmaz” sözleri ise geceye damgasını vurdu.

Önemli olan farklı görüşlerin aynı masa etrafında buluşabilmesi

Eski Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert, Bu masadan kim belediye başkan adayı olursa hepimiz onu destekleriz sözlerine ise, Hüseyin Turan, Ahmet Yağcıoğlu ve Osman Topaç, kendi adına konuş diyerek müdahale etti. Sert’in sözlerine müdahale eden Turan, Topaç ve Yağcıoğlu; “ bu masada herkesin siyasi görüşü farklı. AK Partili adayı CHP’li CHP’li adayı da AK Partili desteklemesi mümkün değil. Önemli olan farklı siyasi görüşlerde olmamıza rağmen bu aynı masa etrafından buluşabilmemiz. Aday yada Başkan kim olursa olsun inşallah bundan sonrada aynı masa etrafında toplanmayı devam ettiririz. Önemli olan bu” dediler.