Bugün CHP'nin 87.Doğum günü

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 87. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Taksim Meydanı'nda toplanan İstanbul İl yönetimi ve bazı milletvekilleri Taksim Cumhuriyet Anıtına çelenk bıraktı.

Bugün CHP'nin 87.Doğum günü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 87. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Taksim Meydanı'nda toplanan İstanbul İl yönetimi ve bazı milletvekilleri Taksim Cumhuriyet Anıtına çelenk bıraktı.

Meydanda toplanan parti üyeleri ve milletvekilleri Cumhuriyet Anıtına çelenk koyduktan sonra birbirleriyle bayramlaştı.Törene CHP Milletvekillerinden Mehmet Sevigen, Çetin Soysal, Bayram Meral ve Necla Arat 'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Anıta çelenk bıraktıktan sonra açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, "Atatürk bize iki güzel eser bırakmıştır. Bunlardan birincisi Cumhuriyet ikincisi de Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Kuruluşumuzun 87. yıl dönümünü herkese hayırlı olsun. Kuruluş tarihimize denk gelen Ramazan Bayramı da bütün İslam alemine hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

 

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN 1935 YILINDA CHP KURULTAYI’NI AÇIŞ KONUŞMASI....

“Kurultayın sayın üyeleri, karşılarında bulunmakla haz duyduğum delege arkadaşlarımı selamlarken yüce ulusumuzu saygıyla anarım.


Bu anda, bundan önceki kurultayları ve partimizi doğurmuş olan ilk Sivas kurultayını ki, iç ve dış düşmanların süngüleri altında toplanmıştır. Bunu hatırlamak geçen 16 yılın bütün hadiselerini göz önüne getirmeyi kolaylaştırır.

Uçurumun kenarında yıkık bir ülke, türlü düşmanlarla kanlı dövüşmeler, yıllarca süren savaş. Ondan sonra içerde ve dışarıda saygıyla tanınan yeni vatan, yeni sosyete, yeni devlet. İşte bunları başarmak için parasız bir millet. İşte bu başardığımız devriminin bir kısa bir özeti

Bayanlar, baylar,

Partimizin her kurultayı bir dönüm başında toplanmıştır. 1927 kurultayı; doğuda kopan azmi yenerek cumhuriyetin sarsılmaz temelde olduğunun anlaşılmasına.1931 kurultayı; güvenlik ve sükunun kesin olarak kurulmasına rast gelir. Bu kurultayımız ise; geniş ölçüde gelişim değişim içinde bulunduğumuz günlerde toplanmış oluyor. Kurultayın, yeniden alacağı ilerleme ve yükselme tedbirleriyle vatanın yönetimini, erdemini ellerinde tutan partimizin şerefli tarihini zenginleştireceğine şüphe yoktur. Geçen kurultaydan bugüne kadar kültürel ve sosyal alanda başardığımız işler Türkiye Cumhuriyetinin ulusal çehresini keskin çizgileriyle ortaya çıkarmıştır. Yeni harflerin, ulusal tarihi, öz dili, bilimsel müzik ve teknik kurumları ile, kadını erkeği her hakta eşit modern Türk sosyetesi bu son yılların eseridir. 

Arkadaşlar,
Türkiye Cumhuriyeti arsı ulusal ailenin ancak faydalı, çalışkan ve iyi geçimli bir ulusunu olmak amacındadır.Uluslar sosyetesinde ciddi barış ve elbirliği isteğiyle çalışıyoruz. Uluslar sosyetesinin arsı ulusal güveni artıracak, geçmişten kalan hastalıkları iyileştirecek insani sonuçlara varabilmesi başlıca dileklerimizdendir. 


Arkadaşlar,

Arsı ulusal durum nazik bir buhran geçirmektedir.Eski ve büyük anlaşmazlık son çatışmalarla heyecanlı bir noktaya gelmiştir. Bugünkü yüksek insanlığın ulusları birbirine yaklaştırma çaresini bularak genel güvensizliği ortadan kaldırmasını ummak isteriz. Bununla beraber bütün dünya gidişini göz önünde tutarak dikkatli, hazırlıklı, uyanık bulunmak lüzumuna kaniyiz. Gene bu kanaatledir ki dostluklarımıza bağlı ve bütün ilgilerimizde, eyicil bir siyasa ile elimizden geldiği kadar genel barışı korumak istiyoruz. 

Bayanlar, baylar;

Size biraz da partimizin son yıllardaki öz hayat ve kınavından bahsedeyim. Son kurultayın parti örgütlerine vermiş olduğu çalışma, yöneti, çok faydalı ve verimli oldu. Parti üyeleri prensiplerimizi anlamak ve yaymakta ve bütün yurttaşların sevgilerini, güvenlerini kazanmakta kendilerinden beklendiği gibi hareket etmişlerdir. Karşı tutumlarının canlı ve özenli bir payda oluşu siyasal hayatımızda önemli bir ilerleyiştir. 


Ulusa hizmet, ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışmak parti üyelerinin bozulmaz andıdır.