Çetin Soysal'dan Ergenekon sanıklarına ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Ergenekon dava ve soruşturması sanıklarından gelen bazı şikayetler nedeni ile Silivri cezaevinde ziyarette bulundu.

Çetin Soysal'dan Ergenekon sanıklarına ziyaret

Ergenekon davası sanıkları ile Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan bazı kişilerin yapılan şikayetler üzerine Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Silivri cezaevinde bazı ziyaretlerde bulundu. Özellikle gazeteci olan bazı tutuklulara yönelik gerçekleştirilen ziyaret çıkışı Soysal, cezaevi kapısında basın açıklaması yaptı.

Gazeteciler Mustafa Balbay, Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ile Mehmet Haberal'ı ziyaret eden Soysal, cezaevindeki en temel sorunun yalnızlaştırma olduğunu öne sürdü. Cezaevi koşullarını yerinde incelemek için geldiklerini belirten Soysal, cezaevinde tecrit anlayışının egemen olduğunu, ortak havalandırma ve ortak üretim alanlarının olmadığını savundu. Cezaevinde su sıkıntısı olduğunu da belirten Soysal, "Soner Yalçın, koğuşunda 17 saat su akmadığını söyledi." dedi.

Dışarıdan bakıldığımda başka görüldüğünü belirten Soysal, aslında Silivri cezaevinin Türkiye'nin en kötü cezaevi olduğunu ileri sürdü. Cezaevinde doktor sorununun da bulunduğunu ileri süren Soysal, "Sağlık memuru, doktor yerine iş yapmaya çalışıyor." diye konuştu.

Ergenekon davasının çok kapsamlı bir dava olduğunu belirten Soysal, "Nazım Hikmet'in bile cezaevinde yatarken daktilosu vardı. Savunmalarını hazırlamaları ve kendileri hakkında iddianamelerde neler geçtiğini görmeleri için bilgisayar sayısının acilen artırılması gerekli." ifadesini kullandı. Soysal, bu bilgiler nedeniyle ziyarette bulunduğunu ve ziyaret sırasında edindiği bilgileri raporuna yazacağını ifade etti