CHP Silivri İlçe Kadın Kolları 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Türkler, ilk önceleri Göktürk ve Uygur alfabelerini kullanmışlardır. 8. Yüzyıldan itibaren, İslamiyet'in kabul edilmesiyle birlikte Uygur Alfabesi bırakılarak Arap Alfabesine geçilmiştir.

CHP Silivri İlçe Kadın Kolları 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kuran Ulu Önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yeniliği başlatmıştır. Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap Alfabesi yerine Latin Alfabesi’nin kabulü olmuştur.

Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur-yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır.

24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Millet Mektepleri'nde, yaşlı, genç, çocuk, kadın herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir.

Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

CHP Silivri İlçe Kadın Kolları olarak, bizlerde en değerli varlıklarımız olan evlatlarımızın, yarınlara daha sağlam adımlarla hazırlanmaları için eğitim ve öğrenimlerinde emeği geçen öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Çağdaş Cumhuriyetin aydınlık beyinlerini yetiştiren öğretmenlerimize, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ithaf ettiği “Öğretmenler, gelecek nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünden yola çıkarak teşekkür ve minnettarlığımızı sunuyoruz. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk   olmak üzere, bu uğurda gerek terör eylemlerinde gerekse yakın zamanda deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

 

 CHP Silivri İlçe Kadın Kolları

             Gülsüm Onur