CHP Son Darbe Planına İnanmadı

CHP'li Özyürek, Darbe Yapmak İçin Cami Bombalamaya ve İnsanları Öldürmeye İhtiyaç Duyulacağını Düşünmediğini Söyledi.

CHP Son Darbe Planına İnanmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, bir gazetede yer alan 'Fatih Camisinin bombalanacağı ve ona dayalı olarak darbe yapılacağına'' ilişkin haberle ilgili, bunun vahim bir iddia olduğunu ancak, darbe yapmak için cami bombalamaya ve insanları öldürmeye ihtiyaç duyulacağını düşünmediğini söyledi.

Özyürek, bir grup gazeteciye konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, savcıların bunu ihbar kabul ederek, gerekli incelemeleri başlatmış olmalarının gerektiğini bildirdi.

Gerekli incelemeler tamamlanmadan yorum yapmanın doğru olmadığını vurgulayan Özyürek, iddialara ilişkin ''bunlar olacak şeyler değil'' değerlendirmesinde bulundu.

''Darbe yapmak için cami bombalamaya, insan öldürmeye ihtiyaç duyacaklarını zannetmiyorum'' diyen Özyürek, ülke gündeminin sürekli darbe iddiaları ile meşgul edilmesinin de doğru olmadığını belirtti. CHP'nin her zaman darbe karşıtı olduğunu, eğer böyle bir girişim varsa buna kalkışanların cezalandırılmasından yana olduğunu ifade eden Özyürek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin neticelenmeyen iddialarla yıpratılmasının da yanlış olduğunu söyledi.

Böyle iddialar ve bu iddialara ilişkin belge varsa bunların savcılara değil de basın yayın organlarına verilmesinin de ''yeni bir adet'' olarak ortaya çıktığını söyleyen Özyürek, iddiaların zamanlamasını dikkati çekici olarak nitelendirdi. Özyürek, askerlere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin Anayasa Mahkemesi'nde görüşüldüğü bir dönemde bu tür iddiaların ortaya atılmış olmasına da dikkati çekti