CHP’de adaylar 3 bini buldu

CHP’de, dün tamamlanan milletvekili aday adaylığı başvurularında saat 17.00 itibariyle 2 bin 915’e ulaşıldı.

CHP’de adaylar 3 bini buldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Başvuru saati olası mazeretler nedeniyle 20.00’ye kadar uzatıldı. Eski Genel Sekreter Önder Sav da son gün başvuru yapan isimler arasında yer aldı. Sav, Ankara’dan aday gösterilme talebinde bulundu.

5 Ergenekon tutuklusu

Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal ve aynı davanın tutuksuz sanığı, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken Adana’ya atanan ve infaz savcılığı görevini yürütürken bu görevinden ayrılan İlhan Cihaner’in yaptığı başvuru sonucunda CHP’de Ergenekon davasıyla ilişkili aday sayısı 5’e yükseldi. Daha önce de Ergenekon’un tutuklu sanıkları Gazeteci Mustafa Balbay, Yeni Parti’den istifa eden gazeteci Tuncay Özkan ile tutuksuz yargılanan ATO eski Başkanı Sinan Aygün aday adaylığı başvurusu yapmıştı.

Babalar ve kızları

CHP’ye dün başvuranlar arasında dikkat çekici diğer isimler ise uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Türkiye İşçi Partisi (TİP) kurucusu ve DİSK’in kurucu başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler, Eski AİHM Yargıcı Rıza Türmen de CHP’den aday adayı oldu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün eski eşi, 1977- 1980 yılları arasında İstanbul Belediye Başkanlığı yapan Aytekin Kotil’in yeğeni Aylin Kotil oldu. Şarkıcı Ali Rıza Binboğa, Türk Halk Müziği sanatçısı Necla Akben, eski bakanlardan İbrahim Tez, eski İstanbul Valisi Erol Çakır, eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, eski başbakan yardımcılarından Murat Karayalçın, türkücü Canan Başkaya, İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, eski İzmir Milletvekili Sabri Ergül, işadamı Hasan Yeşildağ, CHP PM Üyesi Gazeteci Veli Özdemir ile CHP eski PM üyesi Savcı Sayan da aday adayı olan isimler arasındaydı. Bursa’da kısa adı Gökkuşağı olan Türkiye’nin ilk Travestileri Transseksüelleri Gayleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği’nin Başkanı transseksüel Öykü Özen, CHP Genel Merkezi’ne başvurarak, Bursa’dan milletvekili aday adayı oldu.

Topuz ve Baytok başvurmadı

CHP milletvekilleri Ali Topuz, Esfender Korkmaz, Gürol Ergin, Ali Koçal ve Nesrin Baytok’un, aday adaylığı başvurusu yapmadığı öğrenildi.