Chp’den Ortak Çağrı: Partinin Kararlarına Saygı Duyalım

Silivri CHP’de periyodik olarak düzenlenen “Örgüt Konuşuyor” toplantıları, kısa bir aradan sonra yeniden başladı. Geçtiğimiz Cuma akşamı düzenlenen toplantıda, Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mevlüt Aslanoğlu, İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Yıldırım, İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, partilileri sükûnete ve birliğe davet etti.

Chp’den Ortak Çağrı: Partinin Kararlarına Saygı Duyalım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri CHP’nin gelenekselleşen genişletilmiş örgüt toplantıları, kısa bir aranın ardından yeniden başladı. Toplantıların ilki, geçtiğimiz Cuma akşamı partinin ilçe binasında düzenlenirken toplantıya CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoğlu ile Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Yıldırım da katıldı. 

İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe yöneticileri, Gençlik Kolları Başkanı Anıl Onur, Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Onur, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri, partinin mahalle ve köy temsilcileri ile üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda, ilk sözü İlçe Başkanı Hüseyin Şahin alarak açılış konuşmasını yaptı. 

ŞAHİN : “İÇ MÜDADELEYİ BIRAKIP, DIŞ MÜCADELEYE BAŞLAYACAĞIZ” 

CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, açılış konuşmasında, konuşma hakkını önce partililere vereceklerini ve ardından partililerden gelen eleştiri ve sorulara yanıt vereceklerini belirterek, CHP’nin artık iç çekişmeleri bir yana bırakması gerektiğinin altını çizdi. Partilileri konuşmalarında demokratik haklarını kullanırken, üslup konusunda dikkatli olmaya çağıran Şahin, “Bu günkü örgüt toplantımızın çok önemli bir özelliği var, parti meclis üyelerimiz, milletvekillerimiz, il başkan yardımcımız aramızdalar. Bu toplantıda ilk olarak önce örgütü dinleyeceğiz, milletvekillerimiz, il yöneticimiz, belediye başkanımız ve bizler, örgütümüzden gelen eleştirilerin, teşekkürlerin cevabını vereceğiz. Artık iç mücadeleyi bırakıp dış mücadeleye başlamanın zamanı geldi geçiyor. CHP kendisiyle barışık olmayan bir görünümden çıkıp, bu ülkenin gidişatına dur diyecek olan tek kurum görünümüne kavuşacak. Eksiklerimiz, noksanlarımız olabilir, parti ilkelerini çiğnemeden, kişi haklarını zedelemeden, medeni olarak demokratik haklarınızı kullanacaksınız. İçimizdeki sorunları burada birbirimizi kırmadan, dışarı çıktığımızda yüz yüze bakacak şekilde kelimeler kullanarak halledeceğiz” dedi.

Şahin’in açılış konuşmasının ardından, partililer söz alarak, çeşitli konulardaki eleştiri, şikâyet ve önerilerini dile getirdi. CHP İlçe eski Gençlik Kolları toplantıda dile getirdikleri eleştirilerinin ardından, örgüt toplantısının sona ermesini beklemeden parti binasından ayrıldı. 


YILDIRIM : “ BELEDİYE BAŞKANIMIZLA, İLÇE YÖNETİMİMİZLE OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞİZ” 

Partililerin konuşmalarının ardından, sözü yeni göreve gelen Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Yıldırım alarak, parti içi barışın önemine değindi ve “ Bizim önceliğimiz 2014 seçimleri olmalıdır” dedi. Yıldırım şöyle konuştu : “Bugün ilk defa örgütle buluştuk. Şunu söylemek istiyorum; her örgüt toplantısında, ben burada olacağım. Milletvekillerimiz, belediye başkanımız, ilçe yöneticilerimiz omuz omuza yürüyeceğiz. Zor günler geçiriyoruz, belediyelerimize saldırılar var ama biz birbirimizi yiyoruz. Bugün orman yanıyor, bir iki tane kütük peşine düşmeyelim. Bu ülkeyi kurtaracaksak biz kurtaracağız. Sorunları çözmenin yeri burada kavga etmek değildir. Hiç bir önyargımız yok, doğru ya da yanlış herkesin sorunları var, iki yıldır birikenler var. Ancak birbirimizi kırmadan bunları çözeceğiz, sokakta AKP’liden, MHP’liden esirgemediğimiz selamı birbirimizden de esirgemeyelim. Bize 12 belediye yetmiyor, bize 2014’te en az 20 belediye gerekiyor. Ne olur sizden biraz anlayış rica ediyorum. Parti içi barışı sağlamak zorundayız.” 

ÇELEBİ : “PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İSTİYORSANIZ, AYAK OYUNLARINI BİR KENARA BIRAKACAKSINIZ” 

Örgüt toplantısında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de, örgütten yükselen bazı eleştirilere “ Sizi göreve getirenler, sizi görevden de alabilir. Bir iradeye tabiiyseniz, o iradeye saygı duymanız gerekir.” diyerek yanıt verdi. Çelebi konuşmasında parti içi demokrasinin önemine değinirken, bir de uyarı yaptı. Çelebi konuşmasında şunları söyledi : “ Bu toplantıda önce örgütteki arkadaşlarımız konuşsun, sonra biz onların dertlerine çözüm bulalım istedik. Çünkü deniliyor ki, milletvekilleri, protokol konuşuyor, halka zaman kalmıyor. Bu gece tersinden başladık ve gördük ki, evvelallah örgüt çok şey söylüyor. Ama bizim sevgi eksiğimiz var, hakarete varmadan, saygı, sevgi içinde her türlü eleştiriyi yapmalıyız. Ama bu kapıdan çıktığımızda birbirimize selam verecek mesafeyi bırakmalıyız. Bugün bu demokrasi mücadelesine, bu anlamda katkı vermiş herkesin önünde saygıyla eğiliyorum. Ancak, nöbet değişimleri olabilir, eğer bir iradeye tabiyseniz, göreve atandığınız gibi, görevden alınmaya da tabi olduğunuzu bilmeniz gerekir. Sizi göreve atayanlar, sizi görevden de alabilir. Parti içi demokrasi uygulanmalı buna katılıyorum ancak «başkası olursa olmaz, bizim adamımız olursa olur» diyenlerle de bu iş olmaz. Eğer gerçekten parti içi demokrasinin egemen kılınmasını istiyorsanız, bunu uygulatma sürecine ilişkin iç mücadeleleri de bir yana koyacaksınız. Bir taraftan demokratikmiş gibi davranıp, sonra arkadan dolaşıp “ biz olursak demokrasi olur, biz olmazsak olmaz”  mantığından partiyi kurtarmamız gerekir. Silivri halkının da Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’ın arkasında duracağından kimsenin kuşkusu olmasın, biz el ele verdiğimizde, yeniden hem Silivri’yi hem de bu defa İstanbul’u alacağız.” 

ASLANOĞLU : “ BAZI ARKADAŞLARIMIZ DAHA AİLEDEN OLAMAMIŞ” 

Toplantıda söz alan bir başka İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, bazı partililerin basın yoluyla ortaya koydukları parti disipliniyle bağdaşmayan tavırlara değinerek sert konuştu. Aslanoğlu konuşmasında “ Görüyorum ki henüz ortak noktayı yakalayamamışız, önce ortak noktayı yakalayalım, sonra tartışalım. Bakın az önce bir partili arkadaşımız kalktı, yolundaki sıkıntıyı gayet medeni bir üslupla, kırmadan aktardı, Belediye Başkanımız not aldı. Her şey burada konuşulacak, buna saygım var. Ama üslubumuz, sokaktakinden farklı olmalı. Her soruya sonuna kadar açığız, ancak benim il başkanıma, ilçe başkanıma saygı duymaktan başka şansım yok. Emeğe saygı duymayın, yapanla yapmayanı aynı kefeye koyun, sonra gelin eleştirin, buna saygı duyamam. Ben bugün Hüseyin Şahin›in, Sayın Işıklar’ın önünde önümü ilikliyorum. Siz burada belediyesizliğin ne olduğunu yaşadınız. Birbirimize sahip çıkalım ama önce saygı.” dedi. 

“ ESKİ GENÇLİK KOLLARI’NIN ELEŞTİRİLERİNİ KABUL EDEMİYORUM” 

Aslanoğlu ayrıca konuşmasının sonunda, medyaya sıkça yansıyan bazı açıklamalara da değinerek; “ Benim eski ilçe gençlik kolları yönetimine bir ağabey tavsiyem var, bu parti içinde her şeyi tartışabilirdiniz ama basın yoluyla yaptıklarınıza saygı duymuyorum. Haklı olabilirdiniz ama basın yoluyla hakaret etmek hepimizi üzer. Demek ki siz bir aile olamamışsınız. Sayın ilçe başkanının kızının çalışmasına dair eleştirilerinizi kabul edemiyorum” dedi. 

IŞIKLAR : “ BİR KİŞİ ÇIKIP TEŞEKKÜR ETTİĞİNDE BEN ONUR DUYUYORUM.” 

Toplantının sonunda söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, örgütte çıkan bazı çatlak seslere değinerek sert konuştu. Sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan ve 2014 seçimlerine de değinen Işıklar, şunları söyledi : “ Bu gece bu kapıdan çıktıktan sonra, içiniz heyecan dolacak mı, motive olacak mısınız, ne katkısı oldu diye düşünüyorum. Bu örgüt toplantısının ne yararını gördük, bunu beraber düşüneceğiz. Ben iki buçuk yıldır kendi partilimden heyecan bozan, insanın içini karartan bir süreç yaşıyorum. Züccaciye dükkânına girmiş fil gibi, nereye dönülse bir şeyler kırılıyor. Ben yaşadığımız sıkıntıları size, yöneticinin iyisi hissedilmeyendir, madem buraya geldim, çözeceğim diye anlatmıyorum. Birisi çıkıp teşekkür ettiğinde, ben onur duyuyorum, işte bu hizmeti bu teşekkürler için yapıyorum. Buraya gelip ağıza alınmayacak küfürleri belediye başkanına edeceksiniz, sonra belediye başkanı onu yapmamış bunu yapmamış diyeceksiniz. 

“ BİRİMİZİN BAŞARISIZLIĞI, DİĞERİNİN BAŞARISI OLAMAZ.” 

 İşte en büyük eksiğimiz bu, sevgisizlik, tahammülsüzlük. Birbirimizin başarılarına tahammül edemiyoruz, bu başarıların Silivri’de partinin, İstanbul’un başarısı olduğunu bir türlü anlatamıyoruz. Biz işimizi yapacağız, bunları sevgiyle anlatacağız. Seçime iki buçuk sene var, birbirimizin ayağını kaydırmayı düşünüyoruz. Biz Türkiye’de ilk defa dört örnek projeyi hayata geçirdik, bunu Türkiye’de yapan başka belediye yok. İnsanları iteleyen, öteleyen anlayıştan kurtaran kurumlar yaptık. Yapmak istediğimizin henüz daha üçte birini yapabildik. Aldığımız her kararda direnç gösteriyoruz. Yüzümüze gülüp arkamızdan batırmaya, yok etmeye çalışan bir anlayışa karşı direnç gösteriyoruz. 

“ BEN PARTİLİLERİMİN, HEMŞEHRİLERİMİN BAŞI DİK GEZECEĞİ ŞEYLER YAPIYORUM.” 

30 senedir siyaset yapıyorum, bu benim yaşam biçimim, onurumla, şerefimle, partililerimin, hemşerilerimin başı dik dolaşacağı şeyler yapıyorum. Arkadaşlar, iki buçuk sene var önümüzde. Bugün mahallelerde, beldelerde insanlarımızın yüzü gülüyor. Ben bu umudu yaşıyorum, umut önemli. Senelerdir bir şeyler yapılmayan beldelerde bir sosyalizasyon, sosyal dönüşüm projesi izliyoruz. Bizim vizyonumuz insan, bizim projemiz insan... Bunu yapmak kolay mı? Silivri’de bunları dürüstçe, adilce, onurumuzla yapacağız. 

“ BU DİSİPLİNSİZLİĞİ BİR DAYANIŞMA ANLAYIŞINA ÇEVİRECEĞİZ.” 

Bu kadar baskıya rağmen direneceğiz. Güneşin buz tuttuğu yerde, umut ışığını yanık tutacağız, işte biz ancak böyle başarılı oluruz. Biz bu iradeyi ortaya koyacağız, öyle pes etmek yok. Ben bu baskılardan yılmam, sessiz kalmak bir zafiyet değildir. Ben insanlarla gazeteler üzerinden tartışmayacağım. Bu disiplinsizliği, bu hoşgörüsüzlüğü, bu tahammülsüzlüğü, bir dayanışma anlayışına çevireceğiz. Benim bir ikbal beklentim, bir şey alma beklentim yok, ben buraya bir şey vermek için geldim. Başkalarını değersiz hale getirip, onun değersizliğine basarak değerli olamazsınız. Bu iki buçuk senenin sonunda, sokaklara çıkacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Bu cüreti ve cesareti, birbirimize sahip çıkarak bulabiliriz. Birbirimizi çalışamaz duruma getirip, başarısızlığından nemalanan anlayışa son vermek istiyoruz. 

“PARTİNİN KARARLARINA TESLİM OLACAĞIZ” 

Birbirimize güvenmek zorundayız. Bunun üzerine tesis edeceğiz hoşgörümüzü, partimizin kurum ve kararlarına kendimizi teslim edeceğiz. Sevmek zorundayız, beğenmek zorundayız, umut olmak, destek olmak zorundayız.”Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konuşması alkışlarla tamamlanırken, örgüt toplantısı da son buldu.