CHP'de örgüt konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silivri İlçe Örgütünce düzenlenen 𔄡.Kılcal Damar Toplantısı” bu akşam İlçe binasında gerçekleştirildi.

CHP'de örgüt konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak,Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci,Kadın Kolları Başkanı Figen Gürsöz ve partililer katıldı.Toplantının açılış konuşmasını yapan Selami Değirmenci ,Kadın Kolları Başkanlığınca organize edilen ve 16/17/18 Aralık’ta New Center Alışveriş Merkezinde düzenlenecek olan Kermes duyurusunun ardından hükümete yüklenerek “Eylül başında bir referandum yaşadık,orda söylediklerimiz vardı.Bu referandum çok önemli,eğer burada başarılı olamazsak ,bundan sonra yapılacak seçimlerde genel başarıyı sağlayamazsak ,ülkemizin geleceğinin karanlık olduğunu ,Türkiye bir daha bundan sonra seçim yapılamayacağını söyledik,birinci etapta korktuğumuz başımıza geldi .Referandum sonucunda daha çok demokrasi ,daha çok özgürlük diyen AKP’nin şu geçen iki ay içinde neler yaptığını hep birlikte gördünüz .Hakim ve Savcıların atamalarına bir bakın ,hangi yöntemlerle nasıl seçildi,nasıl bir hakim ve Savcılar yüksek kurulu oluşturuldu.Rektör atamalarına bir bakın ,sayın Cumhurbaşkanın ülkenin tarafsız bir yöneticisi ,tarafsız bir başkanı olması gerekirken ,AKP’nin tasdik memuru gibi oraya atadığı rektörlerin haline bir bakın .Eşinin başı türbanlı olmayan ,üniversitelerde sadece türban özgürlüğünden yana tavır koymayan hiç kimseyi rektör ataması yapmıyor.Yine daha fazla özgürlük diye diye üniversiteli gençlerimizin birkaç gündür nasıl bir muameleyle karşılaştığını hep birlikte gördük .Düşüncelerini özgürce ifade etmek isteyen bu amaçla sadece kollarının altında sorunlarını belirttiklerini dosyaları taşıyan bu gençlerimize karşı polisimizin kullandığı acımasız yöntem hepimizin gelecekte ne duruma geleceğimizin en iyi göstergesidir.Nasıl bir korku imparatorluğu yaratıldığını ne yapılmak istendiğini ülkenin nasıl bir yönetim içine çekildiğini çok iyi görmekteyiz.Özgürlüklerden yana demokratik haklardan yana mücadele eden bu gençlere reva görülen davranış yine daha birkaç gün önce türban nedeniyle yürüyüş yapan gençlere asla uygulanmadı yanından bile geçmedi polisler ,onlara herhangi bir darp yapılmadı.Hatta biraz daha ileriye gideceğim PKK bayrakları açarak yürüyüş yapan göstericilere de polisin hiçbir dönem bu gençlere karşı uygulamış olduğu davranışı uyguladığını herhalde görmemişsinizdir.Bir kere daha diyoruz ki önümüzdeki seçim Türkiye’nin son şansı bu nedenle hepimiz üzerimize düşen görevi bütün sorumluluk bilinci ile yerine getirmek zorundayız.Aksi halde ondan sonra yapacak çok fazla şeyimiz kalmayacaktır”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silivri İlçe Örgütü'nce düzenlenen "9. Kılcal Damar Toplantısı" ilçe binasında yapıldı. Toplantıya katılan CHP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, referandum ile AK Parti'nin "Bunlar 2011 seçimlerinde de iktidar olurlar" algısı oluşturduğunu belirterek, "Biz bunu değiştirmek istiyoruz. CHP'liler olarak bu algıyı değiştirmek istiyoruz ve cumhuriyetin kazanımlarıyla ilgili bizi endişeye düşüren bu iktidarı değiştirmek istiyoruz" dedi.
CHP Silivri İlçe binasında düzenlenen toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, Kadın Kolları Başkanı Figen Gürsöz ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Milletvekili Budak, "Siyaset toplumların mutluluğu için yapılan işin adıdır. Onun için bir ülkede toplumu ne kadar memnun ederseniz iktidar olma şansınız o kadar fazladır. Dolayısıyla biz iktidar olmak isteyen bir partinin mensuplarıyız" dedi.
Anayasa referandumuna da değinen Budak, "Türkiye en son olarak bir referandum yaşadı. Ben partimiz ne yaparsa, nasıl bir çalışma yaparsa iktidar oluruz. Şimdi kabul etsek de etmesek de Adalet ve Kalkınma Partisi ve onun ördüğü cephe, bu referandumdan yüzde 58 oranında bir oy alarak çıkmıştır. Bu oy AK Parti'nin oyu değildir. Şimdi AK Parti'yi işte Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet çizgisinden gelen marjinallerin partisi olarak değerlendirirsek iktidar mücadelesinde doğru bir yöntem izleyemeyiz.
AK Parti artık merkez sağı da büyük ölçüde kapsayan bir kitle partisi olmuştur. Bu tespiti yapacağız. Yani genel başkanının kafasında ne vardır, yöneticisinin gizli ajandasında ne vardır bunların hepsini biliyoruz. Hepsini tartışabiliriz. Ama bilmemiz lazım ki Türkiye toplumunun 2007 seçimlerinde yüzde 47 oranında oy verdiği, işte son referandumda da yüzde 58 oranında bir cephe yaratan, merkez sağın büyük ittifakı diyorum ben ona, bunun karşısında da bütün bu duruşa karşı Yarsav Başkanı Hanımefendi'nin
söylediği gibi yüzde 42'den oluşan bir demir leblebi var. Yani sizler varsınız; Cumhuriyetçiler, Atatürkçüler ve çağdaş Türkiye'yi savunanlar" diye konuştu.
Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu referandum sonucunda AK Parti'nin yarattığı algı şu, başta ABD olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yarattığı algı şu; bu başarı bu iktidarın başarısıdır. Tayyip Erdoğan'ın başarısıdır. Bunlar 2011 seçimlerinde de iktidar olurlar. Dönüyorsunuz içeriye bakıyorsunuz bu yüzde 58 oyu alan cephe büyük ihtimalle yüzde 45'lik bir oyla yeniden 2011 seçimlerinde iktidar olacaktır. Şimdi toplumdaki algı da bundan çok farklı değil. Biz bunu değiştirmek istiyoruz. CHP'liler olarak bu algıyı değiştirmek
istiyoruz ve cumhuriyetin kazanımlarıyla ilgili bizi endişeye düşüren bu iktidarı değiştirmek istiyoruz."
CHP örgütünün son derece sıkı bir çalışma yapması gerektiğini vurgulayan Budak, "İkincisi CHP genel merkezinin son derece ciddi projelerle ortaya çıkması lazım. Ben 5 başlık tespit ettim; birincisi evin içi barışık olacak, ikincisi ekonomik ve sosyal politikalar iyi anlatılacak, üçüncüsü sosyal devlet ve hukuk devleti topluma sözü verilecek, dördüncüsü siyaset yerleşecek, beşincisi bütün bunları siyasetçiler yapacak" dedi.

"KAVGALI EVE KIZ VERMEZLER"
Budak, "Evin içi barışık olacak. Bu sözü açıyorum. Önceki genel başkanımızın bir sözü vardı; 'Kavgalı eve kız vermezler.' Yani laf çok denk düştüğü için söylüyorum. Sağ gelenekçidir. Sağda emir ve talimatlara uygun davranılır. İster cemaatçilik, ister tarikatçılık, ister siyaset yapılsın. Orada bir buyurganlık vardır. Onların alışageldiği veyahut yetiştikleri siyaset tarzı budur. Sol öyle değildir. Sol genellikle izleyen, takip eden, okuyan, eleştiren insanların gönül verdiği siyasi ideolojidir. Onun
için de herkes birbirleriyle bilgi yarışına girer. Şimdi bilgisi ve dağarcığı dolu insanların bir siyasi partide uzlaşmalarının yolu, zemini demokratikleştirmekten geçer. Orada eşit şartlı insanlara vereceksiniz. Dolayısıyla evin içi barışık olacak, evin önü temiz olacak. Siyasetin er meydanı ön seçimdir. Yani öyle beleşten liderlerin eteğine tutunarak yapılan siyaset siyaset değildir. Halka o siyaset endişesinden yeterli desteği vermezler. Sonuç evin içi barışık olmalıdır. Evin içinde birlik, beraberlik
olmalıdır. Evin içinde herkes görevini bilmelidir. Kurallara uymalıdır ve yapılacaksa bir yarış eşit şekilde yapılmalıdır" diye konuştu.
Siyasetin ilkelerinden de bahseden Budak, "Ya doğduğunuz yerde, ya yaşadığınız yerde siyaset yapacaksınız. Bu çok önemli. Siyasetçinin iki görevi daha var. Biri emeği, yani insanlarla omuz omuza elele yapılacak iştir siyaset. AK Parti'nin bir başarısı da bu. Onlar çok yerel davranabiliyor. İstisnalar olabilir. Ama mümkün olduğu kadar yerelden aday çıkararak bu işi çözmeye çalışıyor. Siyasetçinin eli temiz olacak. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu'nun hem emeği iyi hem eli temiz. Bu CHP için çok önemli bir
avantaj. Bu avantajı iktidara dönüştürmek lazım. Yüzde 58, yüzde 42 bunlar ne AK Parti'nin oyu ne CHP'nin. Biz yüzde 42'yi CHP'nin oyu yapmalıyız. Onun için de siyaset yerelleşmeli, vatandaş beni aradığı zaman bulsun, seni aradığı zaman bulsun, aday olanı aradığı zaman bulsun. Otursun konuşsun, telefon açsın, açarken korkmasın, endişeye düşmesin. Bizim insanımız dokunmaktan anlar, samimi olacaksın" şeklinde konuştu.