CHP'li Aslanoğlu'ndan Silivri'ye bir kültür merkezi önerisi

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, 'Ucubeci bir sanat anlayışını sanırım soldan devşirilmiş bir bakana yaptırmaktan daha güzel bir metod olamazdı' dedi. -CHP'li Aslanoğlu da Silivri'ye bir kültür merkezi yapılması önerisinde bulunarak, 'Burada bir cezaevi var, 20 bin kişi, 3 bin çalışanı var ama orada bir kültür merkezi yok. Tiyatrosuyla, sinemasıyla Silivri'ye psikolojik olarak bir kültür merkezi acil olarak gerekli' dedi.

CHP'li Aslanoğlu'ndan Silivri'ye bir kültür merkezi önerisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, "Ucubeci bir sanat anlayışını sanırım soldan devşirilmiş bir bakana yaptırmaktan daha güzel bir metod olamazdı" dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Kültür ve Turizm Bakanlığının 2012 yılı bütçe görüşmelerinde, milletvekilleri söz aldı.
CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın kültürel meselelere duyarlı olduğunu ve bu konuda da iyi niyetli ve gayretli olduğuna dair şüphe olmadığını ifade edereken, "Ancak bir çok konuda olduğu gibi bu meselede de iyi niyetli olmanın sorunları çözmede yeterli olmadığını görmek mümkün. Hatta belki de iyi niyete karşın kültürel meselelerde başarısız bir grafiğin çizilmesine en güzel örneklerden birisi de sanırım bu bakanlık" dedi. Bunun en somut ve son örneğinin Kars'taki heykelin yıkılmasında görüldüğünü ifade eden Sarı, "Bir sanat eserini kişisel görüşleriyle "ucube' olarak ilan eden Sayın Başbakanın aslında bunun kişisel bir görüş olmadığını, topyekün bir siyasal görüşü temsil ettiğini heykel yıkılırken gördük. Sayın Bakanın "başbakanın sözleri yanlış anlaşıldı' şeklindeki bütün iyi niyet çabalarına karşın Sayın Başbakanın ısrarla heykele ucube dediğini hatırlatması ve sayın bakanın bu konuda geri adım atması aslında siyasal tavrın sayın bakanın kişisel iyi niyetinden daha güçlü olduğunu gösterdi" dedi.

"HACIBEKTAŞ'IN GİRİŞİNDEKİ HEYKEL'E DE UCUBE DERSE ONU DA MI YIKACAKSINIZ?"

Bu olayın "açık bir istifa nedeni" olduğunu kaydeden Sarı, "Ben tam da bu noktada bir soru yöneltmek istiyorum. Yarın siyasal iktidar çıkıp Hacıbektaş kasabasının girişindeki anıta ucube derse onun da yıkılmasına göz yumacak mısınız Sayın Bakan? Siz bence güçlü olandan değil, haklı olandan yana olmalıydınız bu konuda ancak bakanlık koltuğu sanırım buna engel oldu" diye konuştu.
Sarı, "Herşeyi değiştirmiş görünürsen, hiçbir şeyi değiştirmek zorunda kalmazsın" anlamına gelen "Di lampedusa" kavramından söz ederken, "AKP'nin bütün politikalarının bu şekilde yönlendirildiğini söylemiştim. Belki de en güzel örneklerden birisi Sayın Kültür Bakanıdır. AKP'nin bütün açılımlarının ve bakış açılarının üzerindeki yaldızları kazıdığımızda gerçek bakış açılarını görmek mümkündür. Ucubeci bir sanat anlayışını da sanırım soldan devşirilmiş bir bakana yaptırmaktan daha güzel bir metod olamazdı. Di lampedusa burada da işlemektedir" diye konuştu.

ASLANOĞLU'NDAN SİLİVRİ'YE KÜLTÜR MERKEZİ ÖNERİSİ

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da Silivri'ye bir kültür merkezi yapılması önerisinde bulunarak, "Burada bir ceza evi var, 20 bin kişi, 3 bin çalışanı var ama orada bir kültür merkezi yok. Tiyatrosuyla, sinemasıyla Silivri'ye psikolojik olarak bir kültür merkezi acil olarak gerekli. Cezaevi çalışanları orada kalıyor, infaz memurları orada kalıyor. Silivri'ye hakikaten psikolojik olarak gerekli" diye konuştu.
Aslanoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gelir sağlayan bir bakanlık olduğunu belirterek, "Ne kadar yatırım olursa o yatırım Türkiye ve Bakanlığa 1'e 10 değil, 1'e 20 seviyesinde bir gelir getirir. Onun için turizm bakanlığının yatırım bütçesine mutlaka ilave yapılmalıdır. Sizler Maliye Bakanlığı bütçesinde "he' deyin hep beraber imza koyalım" diye konuştu.

"ESKİ VAN KAZILIP, TURİZME AÇILSIN"

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise Eski Van Şehrinin kazılıp turizme açılması gerektiğini ifade ederken, "Sözde Ermeni soykırımının 100. yıldönümünde bu alanın kazılarak, Türkiye'ye tüm dünyadan gelecek akademisyenlere ve sözde Ermeni soykırımı kabul eden parlamenterlerin üyelerinin ziyaretine açılmasının son derece faydalı olacağını düşünüyorum. Burası turizme açılmalı" diye konuştu.