Değirmenci'den şok iddia!

Silivri CHP ilçe Örgütün'de 31 Mart'dan sonra yapılması planlanan İlçe Kongresi öncesi parti de ipler iyice gerildi.

Değirmenci'den şok iddia!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kongrede mecvut ilçe başkanı Hüseyin Şahin’in karşısında aday olarak çıkmaya hazırlanan eski ilçe başkanı Selami Değirmenci, CHP ilçe örgütünde önceki gün yapılan basın toplantısında kendisini eleştiren, parti yöneticilerine ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a cevap vermeye hazırlanıyor. Önümüzdeki Pazartesi günü tekrar basın toplantısı düzenleyeceğini ve kamuoyuna çok önemli bilgiler sunacağını söyleyen Değirmenci, ofisinde yaptığı açıklamada, yaklaşan kongre de kendisinin tekrar ilçe başkanı olmasını engellemek adına çok büyük mücadeleler verildiğini söyleyerek, 477 kişinin yasa dışı üye yapılarak, delege seçimlerine müdahale edildiğini söyledi.

Yasa dışı üyelere bu gün itiraz edecek

Değirmenci yaptığı açıklamada, şu anda Silivri CHP ilçe örgütünün 3386 üyesi bulunduğuna ve bu üyelerden yaklaşık 400 tanesinin yasa dışı olarak, kongre de delege seçiminde etki sağlamak için geçmiş tarihli üye formları ile üye yapıldığını iddia etti. Bu üyelerden 60-70 tanesinin ise 12. Maddeden üye yapıldığını söyleyerek şöyle devam etti; “ Parti de şu anda 3386 üye mevcut ve bunlar kongre için askıda. Askıda olan listelere itiraz 24 Aralık’da sonra eriyor. Bu listeleri incelediğimizde, yaklaşık 477 üyenin yasadışı olarak, yani uygunsuz şekilde üye yapılmış. Yani bahsettiğimiz üyeler, kongrede delege olarak etki etmesi amacı ile geçmiş tarihli üye formları ile üye yapılarak kongrenin kaderi değiştirilmek isteniyor. Bizlerde buna müsaade etmemek adına yarın (bugün) bu listelere itiraz edeceğiz.” dedi. Değirmenci kongreye ve aleyhinde yapılan toplantılara ilişkin daha detaylı bir toplantıyı ise 26 Aralık Pazartesi günü yapacağını söyledi.

İtiraz kabul edilmezse dava açacağım

Bugün yasa dışı üyelerle ilgili İlçe Başkanlığına itirazını yapacağını söyleyen Değirmenci; “ Bu itirazla birlikte Genel Merkeze ’de bir mektup yazarak belgelerle birlikte yasa dışı üyelerle ilgili bilgi göndereceğim. Eğer bütün itirazlarımız sonuçsuz kalırsa yasa dışı üyeler konusunda dava açacağım. Siyasi Partiler Kanunun 112. ve 113. Maddesine göre cezalandırılmalarını istemek zorunda kalacağım” dedi.

Fatma Sarıbıyık