Değirmenci'ye coşkulu uğurlama

CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekilliğine aday adayı olacak il ve ilçe yöneticilerinin istifasını ön gören kararı gereği dün CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci görevinden ayrıldı.

Değirmenci'ye coşkulu uğurlama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Değirmenci milletvekili aday adayı

 

CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekilliğine aday adayı olacak il ve ilçe yöneticilerinin istifasını ön gören kararı gereği dün CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci görevinden ayrıldı. Değirmenci parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında partililerinde desteğini gördü.Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve CHP'li Meclis Üyeleri ile partinin yönetim kurulu üyeleri de toplantıya katılarak Değirmenci'yi yalnız bırakmadı. Veda konuşması yapan Değirmenci'nin konuşması sırasında duygusal anlarda yaşandı. Değirmenci, ilçe sekreteri Hatice Tüzel ve parti çalışanı Nesrin Külhancı'ya hediye vererek teşekkür etti. Partinin kadın kolları da Değirmenci'nin asistanı Meral Küçükler'e partiye katkılarından dolayı çiçek takdim etti.

 

Gazetecileri unutmadı

Konuşmasına Gazeteciler Gününü kutlayarak başlayan Değirmenci, "Bugün dünya çalışan gazeteciler günü değerli basın mensuplarımızın çalışmalarında başarı ve bu zorlu yolculukta kolaylıklar dileyerek günlerini kutlamak istiyorum. Yerel basının işi daha zor. Çok zor koşullarda görev yapıyorlar emeklerine saygı duyuyorum ve kendilerinin bu gününü kutluyorum" dedi.

 

Gece gündüz çalışacağız

Toplantıda istifasını ve milletvekili aday adaylığını duyuran Selami Değirmenci "MYK'nın aldığı karar doğrultusunda önümüzdeki genel seçimde aday adayı olmayı planlayan il ve ilçe yöneticilerinin bugün saat 17:00'a kadar istifaları gerekiyor. Bu nedenle bende istifamı il başkanlığımıza sunuyorum. Önümüzdeki genel seçimde milletvekilliğine aday adayı olmayı planlıyorum. Merkez yoklaması mı ön seçim mi yapılacak bu henüz belirsiz. Arzumuz istifamız istenirken hangi yöntemle adayın belirleneceğinin belli olmasını isterdik. Ön seçim yapılmayacağı düşüncesi ile istifa edemeyen çok arkadaşımız var haklı olarak. Eğer ön seçim olursa çok değerli arkadaşlarımız olacaktır. Ama merkez yoklamasının kararına da saygılı olacağız. Beni tanıyorsunuz fakat kısaca kendimi tanıtmam gerekirse SODEP döneminde ilçe yöneticisi olarak göreve başladım. İlçe Başkanlığı dahil her kademe de görev yaptım. 89 yılından 2004 yılına kadar Belediye Başkanlığı yaptım. 2003 yılında bildiğiniz gibi parti içinde yaşadığımız bazı olumsuzluklar nedeni ile partiden ihraç edildim. O ihraç sonrası günün kızgınlığı ile başka partiden aday oldum. O seçim çalışmalarımda dahi CHP'li olduğumu ve seçimi kazandığımız gün CHP'ye döneceğimizi söyledik. 2007 yılında Mümin Tuğlu'nun ilçe başkanı olduğu dönemde Genel Merkez benim üyelik başvurusu yapmamı istedi. O yıl tekrar CHP'ye katıldım ve geçen kongrede de siz değerli partililerimin oyu ile ilçe başkanlığı görevine geldim. Değerli arkadaşlar 28 yıldır siyasetin içinde biri olarak her zaman parti büyüklerimizin buralara sahip çıkması gerektiğine inanıp bunu dile getirdik. Bugün belediye başkanımızda bunun sıkıntılarını yaşıyordur. Eğer belediyenin Ankara'da arkasında bir milletvekili varsa muhalefette bile olsa çok katkısını görüyor. Başta Orman köylerimizin sorunları, esnafımızın çiftçimizin emekçimizin sorunları çok sık parlemantoda dile getirilmeli. İnsanlarımız bunları yaşarken onların dertlerini dinleyip çözüm yollarını birlikte araştırsanız büyük mutluluk duyacaklar. Eğer kısmet olur aday gösterilirsek ve seçilirsek öncelikle 3. bölgenin genelinde ve Türkiye'ye hizmet etmek için söz veriyoruz. Oturup maaş alan ve seçimden seçime bölgeye gelen bir milletvekili olmayacağımızın sözünü bugünden veriyorum. Gece gündüz koşturacağız. Bugüne dek nasıl çalıştıysam bilinsin ki bundan sonra Silivri ve 3. bölge dahil Türkiye'de her mücadelede gece gündüz bizi göreceksiniz. Bu bir yıllık süre içinde önemli çalışmalar yaptık. Bu süreçte bize katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

Atamayı genel merkez yapacak

Değirmenci kendisinden boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna da genel merkez tarafından atama yapılacağını "Ben görevden ayrıldıktan sonra göreve kim gelecek tam bilemiyorum. Tüzük gereği yönetim kurulu kendi içinden veya dışarıdan herhangi bir partiliyi ilçe başkanı olarak ataması lazım. Ancak Genel Merkezin talimatı var sadece genel merkeze öneride bulunacak. Ve atama bu şekilde yapılacak. Birazdan yönetim kurulumuz bu konuda görüşlerini açıklayacaklardır. Ben katıldığınız için tekrardan teşekkür ediyorum" sözleri ile belirtti.

 

Işıklar'dan Değirmenci’ye tam destek

 

Toplantıya katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Selami Değirmenci'nin adaylık sürecine destek verdiğini söyledi. Işıklar konuşmasında "Ülkemiz ve ilçemizde bugün yapılacak çok iş var. Üzerine düşe görevi bu güne kadar edindiği tecrübesi ile yerine getirmek için niyetlenmek bile çok güzel birşey. Ben sayın ilçe başkanımıza çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Umarım böyle bir fırsatı, böyle ulvi bir görevi bu hizmeti verme şerefi ve onuru kendisine ulaşır. Partimiz kimi hangi kriterlere göre belirlerse milletin temsilcileri olacak kişilere saygılıyız ve buna uymak zorunluluğumuz var. İlçemiz bölgemizin en dinamik ve gelişmeye açık ilçesi. Silivri'nin önemli ölçüde parlemantoda temsil edilmesi gerektiğine inanıyorum. İstanbul'un belkide bütün yükünü taşıyacak olan bu ilçenin muhakkak burayı iyi bilen birisinin orada olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Projelerimizi hayata geçirilmesi yada sorunlarımızın oraya yansıması bakımından buradan bir arkadaşımızın bizi orada temsil etmesi çok önemli. Listelerde ilçemizden birinin seçilebilecek bir yerden aday gösterilebileceğine inanıyorum. Bu konuda böyle dinamik güçlü kendine inanan güvenen ve aydınlık yarınları kurmak isteyen bir örgüt varken ben başarılı olunacağına inanıyorum ve bu örgüt önünde kendisine destek olacağımızın sözünü veriyor başarılar diliyorum." dedi.

 

Şahin tavsiye edildi

 

İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Doğrul ise yaptığı konuşmada Değirmenci'den boşalan İlçe Başkanlığı makamına Hüseyin Şahin'in önerildiğini açıkladı. Doğrul konuşmasında "Yerel seçimde yüzde 47 ile oy aldığımız ilçemizde referandumda yüzde altmışlara vardık. İlçe başkanım ve belediye başkanımın ortak katkı ve çalışmaları ile bu noktaya geldik. Başkanımızın milletvekili aday adayı olması münasebeti ile tavsiye atama kararı için yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla kendi içimizde bir demokratik eğilim yoklaması yaptık. Bilgi birikimlerine güvenerek Hüseyin Şahin arkadaşımızı ilçe başkanlığına atanması üzere tavsiye kararı olarak aldık ve genel merkezimize önereceğiz. Partimizin oylarını daha yükseklere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Hüseyin arkadaşımıza ve partililerimize bu konuda güveniyoruz." dedi.

 Kaynak:Haberdar Gazetesi-Fatma Sarıbıyık