Genç Başkanların 'Varlık Fonu' atışması

Silivri Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç, sosyal medya hesabı üzerinden 'Nedir Bu Varlık Fonu?' başlıklı bir açıklama yaptı. Koç'un açıklamasına Silivri Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen 'Gerçekten psikopatolojik bir durum' diyerek cevap verdi.

Genç Başkanların 'Varlık Fonu' atışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakanlar Kurulu'nun dün akşam yayımladığı bir kararla kamuya ait bazı şirketler Varlık Fonu'na devredildi. Türkiye Cumhuriyet Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri AO (TPAO), Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT), Borsa İstanbul AŞ, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin (TÜRKSAT) sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamının; Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hazineye ait hissesinin; Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), THY'nin yüzde 49.12'sinin ve Halkbank'ın yüzde 51.11'inin Varlık Fonu'na devredilmesinin ardından vatandaşların akıllarında soru işaretleri oluştu.

Hükümet kanadı bu hamlenin uluslar arası boyutta güç sağlama ve kriz dönemlerini daha az hasarla atlatma adına yapıldığını savunurken, muhalefet kanadı ise bu kurumların gelirlerinin Sayıştay denetiminden kaçırıldığını ve örtülü olarak kullanabilmek adına yapıldığını savunuyor.

Konuyla ilgili Silivri’de de iktidar partisi ve ana muhalefet partisi adına açıklamalar sosyal medya hesapları üzerinden gençlik kolları başkanlarından geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi Silivri Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç “Lütfen mesnetsiz saldırılara itibar etmeyiniz.” derken, Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen de “Gerçekten psikopatolojik bir durum” diyerek cevap verdi. İşte her iki başkanın da paylaşımları:

Koç: "Varlık Fonu" olmayan tek ülke Türkiye'ydi

NEDİR BU VARLIK FONU?

Türkiye Varlık Fonu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek üzere Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi kurulmuştu.

Varlık fonunu bir havuz gibi düşünebilirsiniz. Katılan veya devredilen kuruluşların ihtiyaç fazlası gelirleri fona aktarılır. Bu fonun kuruluşunda ulaşılmak istenilen rakam 200 milyar dolar olarak hedeflenmiştir.

Kısacası bu fon, Türkiye'nin uluslararası arena da daha fazla söz sahibi olmasını sağlamak, kriz dönemlerini daha rahat atlatmak adına kurulmuştur ki, G20 ülkeleri arasında "Varlık Fonu" olmayan tek ülke Türkiye'ydi.

Lütfen mesnetsiz saldırılara itibar etmeyiniz.

Esen: Kendileri bile kendi yalanlarına inanıyorlar

Gerçekten psikopatolojik bir durum. Bırak seçmeni kendileri bile kendi yalanlarına inanıyorlar. Acayip bir güruh.

İki sorum olacak;

1- Bunca önemli kuruluş neden Sayıştay denetimi dışında tutulan Varlık Fonuna devrediliyor?

2- OHAL FETÖ için çıkarılmadı mı?

Kamu kuruluşlarının Varlık Fonu'na aktarılması, Hükümetin sıfırı tükettiğinin resmidir. HALKI KANDIRMAYIN!

İşte bu yüzden #HAYIR #YüzBinKereHAYIR

Eyüp Can BALABAN