Hafızov: Saldırılara sevgi ile karşılık veriyoruz

Bulgaristan'da Türk azınlığının hakları ve temsilini parlamentoda üstlenen Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekilleri, Türkiye'de üç günlük teşekkür ziyaret programını Silivri'de tamamladı.

Hafızov: Saldırılara sevgi ile karşılık veriyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bulgaristan’da Türk azınlığının hakları ve temsilini parlamentoda üstlenen Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekilleri, Türkiye’de üç günlük teşekkür ziyaret programını Silivri’de tamamladı. Burgas Milletvekili Hüseyin Hafızov, verdikleri mücadele ve başarı için Türkiye’de yaşayan Bulgaristan göçmenlerinin seçmen desteğinin önemini anlattı. Karşılaştıkları zorluklar arasında sadece hareketler değil tehditlerin de yer aldığını da belirtirken, karşılığında atalarından gördükleri sevgi ile karşılık verme yaklaşımlarını ve gerekçelerini paylaştı.

 

Bulgaristan’da faaliyet gösteren ve Türk azınlığın haklarını korumaya yönelik ciddi bir mücadele sergileyen Hak ve Özgürlükler Partisi’nin milletvekilleri, belediye başkanı ile yöneticileri Cumartesi günü Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği üye ve de yöneticileriyle bir araya geldiler.

Hak ve Özgürlükler Partisi’nin İstanbul İl Başkanı Fahri Vatansever, Burgas Milletvekili Hüseyin Hafızov, Razgrat Milletvekili Ahmet Ahmedov, Plevne Milletvekili Mithat Metin, Kaolinovo Belediye Başkanı Nida Ahmedov, Hak ve Özgürlükler Partisi Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sevgin Halmi Türkiye’de yaşayan Bulgaristan göçmenlerinin nabzını tuttular, Bulgaristan’da ve özellikle parlamentoda temsil ayağında yaşadıkları sıkıntıları paylaştılar. HÖP (Hak ve Özgürlükler Partisi) milletvekili ile belediye başkanı seçimlerde oy desteğinin arttırılmasının önemini aktardılar, bugüne kadar sunulan katkılara teşekkür ettiler.

Toplantının açılışını Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı Taner Şafak, Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekilleri ile parti temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu paylaşarak gerçekleştirdi.

Hak ve Özgürlükler Partisi İstanbul İl Başkanı Fahri Vatansever, üç gündür partisinin 38 milletvekilinin Türkiye’nin dört bir tarafında teşekkür ziyaretleri ve temaslarda bulunduğunu belirtti. Göçmenlerin yaşadığı sorunlar ve beklentilerinin öğrenilmesine, vekiller ile seçmenler arasında kaynaşmanın arttırılmasını hedeflendiğini ifade etti. Dernek çatısı altında onlarla buluşmaya gelen herkese teşekkürlerini ifade etti.

 

HAFIZOV: HEM YANINIZDA HEM DE ÖNÜNÜZDE YENİ BİR YAKLAŞIMLA BULUNUYORUZ

Burgas Milletvekili Hüseyin Hafızov, genel seçim gündemi olmadan Türkiye seçmeniyle gerçekleştirdikleri buluşmaların anlamını şöyle anlattı: “Hem yanınızda hem de önünüzde yeni bir yaklaşımla bulunuyoruz. Seçim yok, bugünkü ziyaretiminiz amacı sizlere teşekkür etmek ve beklentilerinizi dinlemek, sizlerin gündemine daha yakın olabilmek için görüşlerinizi almak. Bugün yanınızda yoldaş, arkadaş, fikirdaş gibi bulunuyoruz. Hatalarımız olabilir. Ama hem onlara düzeltmek hem de sizlere daha yakın olabilmek için bugün karşınızdayız, yollara çıktık. Biraz gecikmeli geldik özür dileriz. Ama Türkiye’deki trafik aslında bu ülkenin zenginliğini ve hareketliliğini yansıtıyor. Bulgaristan’da da trafik sorunu var ama o yolların kötü durumundan dolayı.

Seçimlerde göçmenlerimizin de azımsanmayacak desteği ile 38 milletvekilimiz oldu. Bu önemli başarıya sunduğunuz katkılar adına sizlere onursal Başkanımız Ahmet Doğan ve Genel Başkanımız Lütfü Mestan’ın teşekkür ve selamlarını iletiyorum.

 

“TÜM SALDIRILARA SEVGİ İLE KARŞILIK VERİYORUZ”

Sizleri dinlemeye, tanımaya, isteklerinizi öğrenmeye geldik. Elimizden çok şey gelmiyor ama çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Sizlerin desteğine karşın, diğerlerin engellemesinden ziyade nefretiyle karşı karşıyayız. Siz buradan destek verdikçe, bizler orada elbirliğiyle mücadelemize devam edeceğiz. Bulgaristan’da yaşan ve Türkiye’ye göç eden Türklerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarda bulunuyoruz. Daha çok milletvekilimiz olsa işimiz kolaylaşacak. Başka yerden destek aramak zorunda kalıyoruz ve bizlere diğer partilerin yaklaşımı çok olumlu değil maalesef. Bir bölümü sesli nefretini dile getiriyor, diğerleri de bu gösterilere sessiz kalarak bir bakıma katkı sunuyor. Muhalefet partisiyiz, iktidarda değiliz. Birkaç önemli konuda düzenlemelere ilişkin kanun tekliflerimiz oldu ama destek göremediğimiz gibi hakarete uğruyoruz, tehditler alıyoruz. Biz atalarımızdan düşmanlık görmedik. Tüm saldırılara sevgi ile karşılık veriyoruz. Türk halkımız bunu biliyor biz Bulgarların da bunu bilmesini, öğrenmesini istiyoruz. Çünkü ülkemizi seviyoruz, Yaradan’dan ötürü tüm insanları seviyoruz... Bizim bu sevgi gösterilerimize şaşırıp kalıyorlar.

Sizler de bizlere anlayış gösterin. Milletvekili olarak maruz kaldıklarımızı bilin istiyoruz. “Azınlıklara asimilasyon yaptık” diye özür diliyorlar diğer taraftan hakaret ve tehditlere devam ediyorlar! Bazen kendimizi çok yalnız hissediyor ve o zaman sineyi millete çekiliyoruz. Bunun için yanınızdayız bizi tanıyın, bilin, desteklerinizin önemini anlatalım istedik. Bizlere zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum.”

 

AHMEDOV: HÖP, BULGARİSTAN’IN 2. BÜYÜK PARTİSİ YAPABİLİRSİNİZ

Razgrat Milletvekili Ahmet Ahmedov, Türkiye’deki göçmenlerin seçmen desteğiyle HÖP’nin Bulgaristan’ın ikinci büyük partisi olabileceğine işaret ettiği konuşmasında, “Güçlü bir Türkiye olursa bizler daha serbest olacağız” vurgusunda bulundu.

 

METİN TEŞEKKÜR ETTİ

Plevne Milletvekili Mithat Metin, HÖP’nin yaşadığı güçlüklere işaret ederek daha büyük destek beklentilerini dile getirdi ve bugüne kadar sunulan katkılara teşekkürler etti.

 

AHMEDOV: HEDEFİMİZ 48 MİLLETVEKİLİ; SİZLERİN DESTEĞİYLE BAŞARABİLİRİZ

Kaolinovo Belediye Başkanı Nida Ahmedov, HÖP’nin parlamentoda bugün sahip olduğu 38 milletvekili sayısını 48’e çıkarmaları gerektiğinin önemini anlattı.  Azınlık olarak kazanılan özgürlüklerin tek tek ellerinden alınmaya başladığı ile ilgili gidişata işaret ederken, propaganda konuşmalarında Türkçe konuşmalarının yasaklandığını, para cezasından sonra hapisle cezalandırılmasına ilişkin hükümetin girişimlerini aktardı. Yerel yönetim olarak uğradıkları engellemeleri paylaşırken, Anayasa Mahkemesine gidebilmeleri için 48 milletvekiline ihtiyaç duydukları ve bunu çıkartabilecek seçmen sayısına sahip olduklarını sadece, seçmenin sandığa gitmesi gerektiğini anlattı.

 

HALMİ: ZORLUKLARI ANCAK SİZLERİN DESTEĞİNİZLE AŞABİLİRİZ

Hak ve Özgürlükler Partisi Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sevgin Halmi, toplantıda söz alarak şunları söyledi: “Bulgaristan’a 1989’da demokrasiyi Türkler getirdi. Ülkemizde kayıplar artıyor. Zorlukları ancak sizlerin desteğiyle aşabiliriz. Gençlere geçmişte yaşananları anlatın. Tarihi hafızamızı canlı tutalım.”

Buluşma dernek üyeleri ile konuklar arasında görüş alışverişi ile devam etti.

Silivri Belediye Başkan Vekili Zafer Bıyıklı, Bora Balcıoğlu, Hasan Solak ve CHP Belediye Meclis Üyesi Devrim Uzun, HÖP milletvekilleri ve parti yetkililerini dernek toplantısı sonrasında yemekte ağırladı.