İnsanlar bize inanmadı

Akparti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş bugün bir basın toplantısı yaptı.

İnsanlar bize inanmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akparti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş bugün bir basın toplantısı yaptı.Yapılan referandumla ilgili değerlendirmeler yapan Karakaş sözlerine şöyle devam etti;

 

“Silivri’de seviyeli bir siyasi ortam yapıldı. Gerek ana muhalefet, gerek muhalefet parti siyasi ileçe başkanlarımız bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Bir tek sitemimiz olacak oda seçim sabahı bütün siyasi partiler bir kez daha programlarını gözden geçirsinler. Özellikle sandık başında duracak olan arkadaşlarımızın şekillendirilmesi noktasında. Bu benim kişisel tavsiyemdir. Bir haksızlık var işin içesinde. Bir çok sandığı bizler kurmak zorunda kaldık. % 60 civarında CHP bu konuda duyarlıydı. MHP çok duyarsızdı. DP ve SP yok denecek kadar azdı. Bir çok sandığın açılması noktasında telefonlarla aramak zorunda kaldık. Bizlerde çok ciddi mücadeleler verdik. Biz kendi açımızdan baktığımızda bunu da övünerek söylüyorum. Kısa bir zaman içerisinde toparlanıp disiplinli bir çalışma belirledik. Tam bir buçuk saat sonra bütün imzalanmış olan resmi  mazbatalar elimizdeydi. Bu bir rekordur. Hemen ilçe seçim kuruluna bu verileri verdik ve bir çok hatayı da bu verilerle düzeltirdik.

 

Kraldan çok kralcıların önünü kesmek de bizim elimizdeydi”

 

Başta ilçe seçim kurulu başkanımız, seçim işleri müdürümüz, sayın Kaymakamımız, emniyet güçlerimiz ve diğer resmi kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Onlarda tarafsız bir şekilde olağan üstü çaba gösterdiler. Zaman zaman uygunsuz yerlerde olan afişlere müdahale ederek çalışmalarını gerçekleştirdiler. Biz bazen polemik ortamı oluşturulmak istense de polemiğe girmedik. Benim kapımın önüne bile hayır afişi asıldı. Hiçbir müdahalede bulunmadım, aksine çalışma arkadaşlarımızın azmini artıracağını düşündüm. Herkes tanıtımını yaptı. Ama bir kitle var ki; 250 ye yakın afişimizin ortadan ikiye ayrıldığını veya indirildiğini gördük. Bununla ilgili görüntülerde çekildi. Bizim yakaladıklarımızda oldu. Olayı emniyete intikal ettirdiğimizde bu suçu işleyen kişi itiraf etti kimlerin yaptırdığı noktasında. Biz dede  vardı duygularına hakim olmayanlar. Kraldan çok kralcıların önünü kesmek de bizim elimizdeydi.

 

Belediyenin tarafsızlığı konusunda da, afiş asma çalışmaları için bize 2 saatliğine araç verildi. 4 tane afişi zor astık. Çeşitli arızalar bahane edildi. Bunlar önümüzdeki seçimlerde yaşanmasın diye söylüyorum. İlçe başkanlarımızla karşılaştık başarılar diledik, her hangi bir gerginlik yaşanmadı.

 

“İnsanlar bize inanmadı”

Köylerde aldığımız sonuçları bizi çok üzdü. Bu konudan dolayı bir çok muhtarımız beni aradı, çok çalıştıklarını falan söylediler. Örneğin Seymen köyünün okul planı çıktı. Bu konuya ilişkin muhtarı aradığımda, gözün aydın dedim. Muhtarımız sevindi. Referandum sonucu ile ilgili beni aramaya utandığını söyledi. Biz köylerimize de %2 civarında oy alıyorduk. Şimdi bu oran %20-30 lara çıkmaya başladı. Bu nedenle biz de muhtarlar derneğinden başlayarak köylerimize teşekkür ziyaretlerinde bulunacağız. Köylerimizde uyguladığımız stratejiler tutmadı. İnsanlar bize inanmadı.

 

Propaganda döneminde ana muhalefet ve muhalefet partileri bu konuda dürüst davranmadı. Gittiğimiz bütün köylerde biz doğruları söyledik. Referandumu değişiklikleri anlattık. Ama muhalefet partileri bu konuda gerçekten samimi davranmadılar. Süreci çok farlı sulandırmak sureti ile çok farklı yerlere taşıma gayretinde bulunarak, çok farklı bir rejim gelecek, hepinizi kara çarşafa bürüyecekler, yok işte İran gibi yapacaklar gibi söylemlerle insanları bir korku psikolojisi yayma sürecine götürdüler. Hiç de öyle olamadığını kendileri de biliyorlar. Şimdi de öküz öldü ortaklık bitti gibi MHP ile birbirlerine düştüler. Ortaklar arasında tartışma çıktı bizim oyumuz sizin oyunuz gibi. Ben daha önce de söylemiştim MHP bu süreçte en çok zarar görecek parti olacak diye söylemiştim. Ben hep SP, hem de BBP ilçe başkanlarına ve bize oy veren MHP’li ve sosyal demokrat arkadaşlarımıza STK’lara Memur- Sen e  teşekkür ediyorum. Bizim ortaklığımız da bakidir bunu da belirtmek istiyorum.

 

Silivri de bu gün seçim olsa alacağımız oy ne kadar diye baktığımızda % 45 gibi bir oy alıyoruz. Parti yöneticilerimizle yaptığımız analizler sonucunda, 2009 seçimleri ve referandum da alınan oylardan yola çıkarak yaptığımız karşılaştırmalarda, Silivri köylerinde 4 puan kadar bir artışımız olmuş. Ceza evinde artışımız var. Toplamda 4 puan kadar artışımız var.  Çok ilginç bir sonuç bulduk. 58.09 aldı hayır oyları.2009 yılında CHP-ÖDP-İP-MHP-BTP-EP-DP-DSP-TKP’nin aldığı oy oranı % 57.10 olurken bizim 2010 referandumunda aldığımız oy oranı %58.09 olmuş. Bizim için sevindirici olan şu Silivri’nin yerlisi olan kısımdan çok ciddi bir teveccüh var. Bu gün şu atmosferde genel seçim olsa her siyasi parti oyunu alsa Ak Parti Silivri’de birinci parti. Yerel seçim olursa belediye sınırlarında bizim oy oranımız %45, hayırcı cephesinde %55, diğer partiler kendi oylarını aldığında yine Ak Parti Silivri de birinci parti çıkar değerli arkadaşlar. Bizim Silivri’de çok ciddi bir oy oranımızın olduğunu da tespit etmiş olduk. 2011 seçimlerinde Silivri’de birinci çıkmazsak bunun kabahati bizde olur. Zemin var taban var teveccüh var. Durumumuzu muhafaza ettiğimizde 2014 yerel seçimlerinde de belediyeyi Ak Partinin kuracağı kadroların alacağının da aşikar olduğunu da şu seçim sonuçlarına göre de değerlendirmek mümkün. dedi