Karakaş: İstiklal Marşı'mızı Okutmak Kavga Değil, Birlik Sebebimizdir

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş imzasıyla yayımlanan basın bildirisinde

Karakaş: İstiklal Marşı'mızı Okutmak Kavga Değil, Birlik Sebebimizdir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı, 5 Aralık 2011 Pazartesi günü gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısı’nda konuları karıştırarak olayları farklı yönlere çekme gayretini sürdürmektedir. 

BELEDİYE BAŞKANI İSTİKLAL MARŞI’NI KORKUSUNDAN OKUTMADI

AK Parti Grubu olarak ilk günden beri üzerinde durduğumuz, kasım ayı meclis toplantısında da gündeme getirdiğimiz konu; Silivri Belediyesi ile SODEV işbirliğinde 22 Ekim 2011 Cumartesi günü düzenlenen “Nasıl bir anayasa?” konulu panele İstiklal Marşı okunmadan başlanmış olmasıdır.

Silivri Belediye Başkanı, panelde İstiklal Marşı’nı okutmamasının 4 Kasım 2011 Cuma günü yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nda “O gün orada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını istemek çok doğal masumane bir istek şeklinde yapılmadı. Öncesinde toplantının sabote edileceğini, güya bazı aşırı uç grupların orda gelip toplantıyı kürt kimliğini ifade eden veya işte milliyetçi kesimlerin toplantıyı dağıtacağını, kavga çıkaracağını söylediler.

Başlarken de ben bunu ucuzluğa kaçıp İstiklal Marşı’nı okutmak isteseydim, salona da buyurun saygı duruşu ve İstiklal Marşı deseydik, salonun yarısını boşaltıp yarısını kavga ettirir bir hale çomak sokar gibi durup dururken bir kavga ortamı yaratmaya çalışmak gibi bir anlayıştan da çekindim.” şeklinde ifade etmiştir.

Silivri Belediye Başkanı, o günkü itirafında söylediği gibi, İstiklal Marşı’nı korkusundan okutmadı.

 

SODEV’DE İSTİKLAL MARŞI’NIN OKUTULMAMASI AFFEDİLEMEZ BİR HATA, ÇOK CİDDİ BİR SUÇTUR

Büyük Önder Atatürk ve aziz şehitlerimiz, işgal altındaki vatan topraklarını kurtarıp İstiklal Marşı’nı yazdırma ve okutma gururunu, onurunu bizlere en değerli emanetlerimizden biri olarak bırakılmıştır. Demokratik bir seçimle iş başına gelen Silivri Belediye Başkanı’nın İstiklal Marşı’mızın okutulmasını kavga sebebi olarak görmesi ve oy avcılığı uğruna bazı kesimlere göz kırpması affedilemez bir hatadır, çok ciddi bir suçtur. 

İSTİKLAL MARŞI’MIZI OKUTMAK KAVGA DEĞİL, BİRLİK SEBEBİMİZDİR.

SODEV’le birlikte düzenlenen panelde farklı kesimleri bir araya getirerek zenginlik yaratmak istenirken o farklı kesimlerden farklı tepkiler alacağı korkusu ile Belediye Başkanı’nın talimatıyla İstiklal Marşı’mızın okutulmamasını sorguluyoruz. Silivri Belediye Başkanı, İstiklal Marşı’nın okutulmasını 2 farklı siyasi grubun kavga sebebi olarak görüp bundan çekinerek suç işlemiştir.Milli değerlerimizden İstiklal Marşı’mızı okutmak kavga değil, birlik sebebimizdir. 

SALONLAR DOLDURULABİLİR AMA MİLLİ DEĞERLERİMİZİN YERİ ASLA DOLDURULAMAZ

Silivri Belediye Başkanı’nın salonun boşalmasına yönelik endişesini anlamakta da güçlük çekiyoruz. Bir salonun boşalması, milli değerimizin yok sayılmasından daha mı önemlidir? Salonlar doldurulabilir ama yok edilmek istenen, yara verilen, saygısızlık yapılan milli değerlerimizin yeri asla doldurulamaz. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” derken, kavgalardan çekinerek okutulmamasını kastetmemiştir! 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Silivri Belediye Başkanı’nın SODEV’le düzenlenen panelde İstiklal Marşı’nı okutmaması hakkında ilgili makamlara suç duyurusunda bulunduk. Bu konunun takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

MECLİSTE YAŞANANLAR GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

21 Ekim 2011 Cuma günü düzenlenen meclis toplantısındaki konu gündemimizde yer almamaktadır. Bu meclis toplantısında önergemiz saygı duruşunda bulunulması yönündeydi. Saygı Duruşu’nun ardından İstiklal Marşı’nın yarıda kesilmesi tamamen Belediye Başkanı’nın yönetim tasarrufunda meydana gelen bir durumdur.

Hayatımın her döneminde cumhuriyetimize, milli ve manevi değerlerimize bağlılığım herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Şahsımın milli ve manevi değerlere bağlılığı ve saygısı, SODEV’le düzenlediği panelde korkusundan İstiklal Marşı okutamayan Belediye Başkanı’nın açıklamasıyla teyit edilecek kadar basite indirgenecek bir konu değildir. 

SODEV’DEKİ AYIBIN ÜZERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR

Bunu defalarca dile getirmemize rağmen Silivri Belediye Başkanı tarafından konu bilinçli bir şekilde bu meclis toplantısında yaşananlara getirilerek, SODEV’le düzenlenen paneldeki ayıbın üzeri örtülmeye çalışılmaktadır. 

SİLİVRİ HALKINA ÖZÜR BORCU VAR

Silivri Belediyesi’nde çekilen görüntülerden hazırlanan çakma VTR’ler ile meclis toplantısında yaşananları gündeme taşıyıp SODEV tartışmasını geri planda tutmaya çalışan Silivri Belediye Başkanı’nın Silivri halkına bir özür borcu bulunduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Silivri Belediye Başkanı bu konuda suçlu veya suçuna ortak aramasın, tüm suç kendisine aittir.

Yakın arkadaşlar ve yandaş çevre ile SODEV’de İstiklal Marşı’na karşı yapılan saygısızlığın üzerinin örtülemeyeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Metin KARAKAŞ

AK Parti Silivri İlçe Başkanı