Karakaş’ın 23 Nisan Mesajı

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı

Karakaş’ın 23 Nisan Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Bugün 23 Nisan, neşe doluyor insan… şeklinde başlayan şiirin dizelerindeki gibi bir günü yeniden yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün milletten aldığı güçle gerçekleştirdiği o eşsiz savunma ve tarihi zaferlerin ardından kurulan TBMM, millet iradesinin ilk adımının atıldığı tarihi bir gündür.

 

ATATÜRK KAZANDIĞI ZAFERLERİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRDI

Halkıyla cepheden cepheye koşan Atatürk’ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünü anlamlı kılan da memleketi, milletin temsilcileri ile birlikte yönetme isteğinden kaynaklanmaktadır. Devletin temelini atan meclis, bir liderin o kudrete rağmen paylaşımcı, birlikte yönetme isteğini ortaya koyan, ülkemizde demokratik haklar ve özgürlüklerin ilk ve temel adımının atıldığı adrestir. Milletinden aldığı güçle milletinin kurtuluşuna bayrak açan Atatürk’ün, Türkiye’yi milli irade ile birlikte yönetme isteği, milletimizin gücünü, devletimizin yönetim  şeklinin temelini oluşturmuştur. Atatürk’ü Atatürk yapan da, kazandığı zaferleri demokrasi ile taçlandıran devlet adamlığıdır. Memleketine bağımsızlık kazandıran bir liderin, esaretten kurtardığı milleti yönetime dahil etmesi, o dönem için bir hayal kadar uzakken yapılmış olması millete verilen değerin bir göstergesidir. Bugün özellikle Ortadoğu’da yaşanan olaylara bakıldığında şahsi tercihleri ile ülke yönetmeye çalışan liderler bulunduğu bile göz önüne alınırsa Atatürk’ün, demokrasiye izin veren anlayışı demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş gücünü ortaya koymaktadır.

 

HEYECANIMIZ KIRILAMAYACAK

23 Nisan 1920’den bugüne demokrasimiz zaman zaman darbeler ile kesintiye uğrasa da, toplum tercihleri için “Bidon kafa”dan çıkan oy, demokratik istek ve taleplerde bulunanlar için “Göbeğini kaşıyan”ları gören anlayış da maalesef bulunmaktadır. Toplumun tercih, istek ve beklentilerinin  milli irade ile meclise yansıtılmasına rağmen buna set vurmak, set vurmak için senaryolar üretmek milletimizin demokrasi yolculuğunu hem uzun hem de zor bir sürece sokmuştur. Darbeler, baskılar ve yasaklar ile toplumu ülke yönetiminden uzak tutma uğraşları, statüko ve ondan beslenen kaynakların milletle yöneten arasında mesafe oluşturma çabaları, 91 yıl önceki heyecanımızı kırmaya asla yetmeyecektir. Atatürk’ün emanetçileri olarak, çizdiği yolu iyi anlıyoruz ve o yolda ilerleyebilmenin gücünü taşımaktayız.

 

BUGÜNKÜ TELAŞIMIZ YARIN İÇİNDİR

Atatürk’ün bugünü çocuklara bayram olarak hediye etmesi, sadece bugüne değil Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek canlı, güçlü ve çağın gereklerine uygun hamlelerle güçlendirilmesini içermektedir. O yüzdendir ki, bugünkü telaşımız yarın içindir, yarını emanet bırakacağımız çocuklarımıza hak ettiği bir hayat kurmak içindir. Çocuklarımızın, bu bayrak yarışında bugünden aldığı bayrağı daha ileriye, daha güçlü taşıyabilmesi için çalışıyoruz. Yarın “Çocuktan alacağımız haber”in daha güçlü, daha mutlu, yarınına daha hazır bir Türkiye olmasını temenni ederim.

Bugünü çocuklarımıza bayram olarak sunan Büyük Önder Atatürk, silah arkadaşları ve meclisimizin kurucularını rahmetle anar, Türk demokrasisine katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunarım.