Karakaş'a tehdit suçlaması

SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlu, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın kendisini tehdit ettiğini iddia etti.

Karakaş'a tehdit suçlaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş´ın kendisini tehdit ettiğini iddia etti.

Tabakoğlu´nun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

 KARAKAŞ TEHDİT EDİYOR!   
GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ!

AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın önümüzdeki geçen günlerde bölgemiz de yayınlanan yerel basında “Esnaf Odası CHP nin arka bahçesi “şeklindeki yapmış olduğu tehdit edici açıklaması Esnaf Sanatkarlarımız Oda Yönetim kurulumuz ve şahsımda büyük infial ve üzüntü yaratmış bulunmaktadır. Yapılan açıklamayı çirkin buluyor dürüst siyasetle bağdaşmayan talihsiz bir açıklama olarak nitelendiriyorum. Bu konuda bana telefon açarak Basında yer alan tehdit içeren sözleri kınayıp destek veren Tüm Esnaf Sanatkarlarıma ve dostlarıma  da sonsuz teşekkürlerim sunuyorum.

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odasında Başkan vekili olduğum yıllar ve Oda Başkanı Olduğum 20 Kasım 2005 ile 7 Mart 2010 yılları içersinde bu güne kadar geçen sürede Esnaf ve Sanatkarlar Odasındaki görevim ile  siyaseti birbirine  hiçbir zaman  karıştırmadım. Metin Karakaş’ın söylediği gibi gidip AKP’de yalvarmadım.  Seçim öncesi yönetim kurulum ile birlikte tüm  siyasi  partilere nezaket ziyaretinde bulunarak destek istedik. AKP ziyaretimizde  bundan ibarettir. Karakaş  insanların kafalarını karıştırmaktadır. “Esnaf Odası CHP’nin arka bahçesi” diyenler  şunu  çok  iyi bilmeli ki siyaset ayrı bir kulvardır, esnafa hizmet ayrı bir kulvardır.   

Odanın hassas bir kurum olduğunu Oda Başkanı olarak  her seferde açık bir dille ifade etmişimdir. Görevde olduğum süre içersinde Odaya siyaset bulaştırmak isteyenler karşılarında beni bulur,  çamur atmaya kalkanların da o çamur yüzlerine, gözlerine bulaşır, bu böyle bilinsin.

2005 yılının 20 Kasım’ında yapılan genel kurulda Oda Başkanı olduğum zaman  Sayın Hüseyin Turan Ak Parti’den Belediye Başkanı idi.  O zamanki Belediye Başkanımız   ile de diyalog  içersinde oldum. Belediyeden ve AKP çağrılan  her davete ve  toplantılara katıldım  ama siyaset için değil esnaf sanatkarımızın menfaati  için katıldım, şimdiki Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar da CHP’den Belediye Başkanımız Silivri halkının Belediye  Başkanı. Çağrıldığım her davete katılmaya çalışıyorum. Esnaf Sanatkarımızın lehine olan her şeyi iyi diyalog içersinde  paylaşıyoruz. Silivri’nin sorunlarını ve esnafının sorunlarını paylaşmak  CHP’nin arka bahçesi anlamına mı geliyor? Belediye ile gece pazarı ve gıda bankasına yapılan yardım için ise 5362 Sayılı Esnaf Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunun Yönetim Kuruluna vermiş olduğu yetki çerçevesinde her şey kanuna  uygun şekilde  yerine getirilmiştir. Üstelik Gıda bankası ile ilgili bir ay önce Silivri’deki bir yerel gazetede hakkımda “Oda Başkanı odadaki görevini bıraktı siyaset yapıyor” diye haber yayınlanıyor.  Üstünden bir aydan  fazla süre geçiyor ve şimdi yine aynı konuyu gündeme getiriyorlar.  Akıları sıra Ali Tabakoğlu’nu  karalayacaklar ya   bu saçmalığı  gündeme getiriyorlar.  Aklı selim olarak düşünüldüğünde;  Belediye ile Esnaf Sanatkarlar Odası’nın arasına nifak sokmak isteyenlerin  olduğu ve bu paylaşımın  çekilmediği anlaşılıyor.  

Tehditle bir yere varılamaz!!! 

Geçen yıl ve bu sene yapılan gece pazarı bu paylaşımın güzel örneklerden bir tanesidir. İki üç yıl önceleri açılan gece pazarında birilerine peşkeş çekiliyordu. Bu konuda bizlerin Oda olarak gece pazarının kurulacağından haberimiz dahi olmuyordu. Gece pazarı açıldıktan sonra Silivri halkı ile beraber haberimiz oluyordu. O zamanki gece pazarında bir tane Silivri esnafı var mıydı?  İki yıldan beri Odamızın önderliğinde açılan gece pazarının esnaf ve sanatkarımızın menfaatine ne derece olumlu yansıdığı ortada. Gece pazarının Silivri Esnafına verilmiş  olması    gece pazarında stant açan odamız üyelerinin  bizlere yansıyan  memnuniyetleri ile ortaya çıkmaktadır. Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’a bizlere bu fırsatı tanıdığı için Esnaf ve Sanatkarlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Gece pazarında standların aylık kira bedelininde  Karakaş’ın dediği gibi 10 bin 20 bin değil aylık sadece 600 TL.

Bizim her şeyimiz şeffaf  yönetim kurulu kararımızı alarak uyguluyoruz ve yaptığımız her şeyimiz belgelidir. Bizi suçlayanlar önce kendi geçmişlerine bir dönüp baksınlar. Güneş balçıkla sıvanmaz. CHP’nin arka bahçesi diye söylenen sözler siyasi  safsatadan başka bir şey değil.  Bu sözleri söyleyen kişi acizliğin ve  siyasi  şaşkınlığın içersinde  olmalı. Odamızın kapıları  denetime her zaman açıktır. Tehdit içeren sözlerin sarf edilmesine hiç gerek yoktur.

Ali Tabakoğlu ve Yönetim Kurulu hiçbir zaman kanunsunuz bir şey yapmaz. Kanunsuzluk yapanlara karşı canı pahasına da olsa mücadelesini sürdürür. Dürüst görev yapıyorum, görev de olduğum süre içersinde de dürüst olmaya devam edeceğim. Bu dürüstlük bana güç ve cesaret vermektedir.  Her geçen gün bu cesaretim daha da kuvvetlenmektedir.

Bu konuda bana destek veren Başta Yönetim Kurulum olmak üzere esnaf sanatkarlarıma ve dostlarıma bir kez daha şükranlarımı sunarım.

01.09.2010

SİBESO Yönetim Kurulu Başkanı

Ali TABAKOĞLU