Karakaş'ın Öğretmenler günü mesajı

Hayatını, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına vakfeden Atatürk, 'Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' demiştir. 'En büyük eserim' dediği cumhuriyetimizin yaşatılması, korunması ve gelecek kuşaklara taşınması, ülkemizin gelişimi ve ilerlemesi için önderliği öğretmenlere veren Atatürk, eğitimin bir milletin geleceği açısından taşıdığı önemi ortaya koymuştur.

Karakaş'ın Öğretmenler günü mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk’ün işaret ettiği hedefi yerine getirmek için fedakarca hizmet veren eğitimcilerimizin taleplerinin kalıcı çözümlerine yönelik çalışmalar, eğitim politikalarımızın temelini oluşturmaktadır.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu dönem Milli Eğitim, genel bütçede en büyük payı alarak Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ilerlemede, dünya ile yarışması açısından önemli bir dönem noktasını yakalamayı başarmıştır. Türkiye’nin okullaşma oranı, çocuklarımızı eğitime yönelten kampanyalar, eğitimcilerimiz ve öğrencilerimizin çağın gereklerine yakışır, Atatürk’ün emanet ve hedefine yönelik gelişimini sağlayan çalışmalarımız artarak devam etmektedir.

Bu ulvi görevi hayatının her alanında fedakarlıklarla yapan, ülkemizi bulunduğu durumdan daha da ilerilere taşıyacak nesiller yetişmesini sağlayan eğitim neferlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarım.

Başöğretmenimiz Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, hayatlarını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömür diliyorum.

 

 

Metin KARAKAŞ

AK PARTİ SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI