Karakaş:Kardeşlik duygusu zedelendi

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, dün ilçe binasında bir basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi. Bu yıl 50.’ si düzenlenen Yoğurt Festivali’nde siyaset koktuğunu ifade eden Karakaş “Bu festivalde birleştiricilik ve kardeşlik duygusu zedelendi” dedi.

Karakaş:Kardeşlik duygusu zedelendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş dün bir basın toplantısı düzenleyerek, yerel ve genel siyasetin yanı sıra Silivri’de düzenlenen Yoğurt Festivali ve belediye içerisinde yaşandığı iddia edilen sıkıntıları değerlendirdi.  Bölgenin en önemli sorununun 2B olduğuna dikkat çeken Karakaş, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca’nın, 2B sorununun çözümü konusunda ilgili çalışmaları yapacağına olan inancının tam olduğunu ifade etti. Kaynarca’nın Silivri’den aday çıkması ve TBMM’de önemli görevler üstlenmesinin Silivri’nin menfaatleri açısından çok önemli olduğuna da dikkat çeken Karakaş, “Kaynarca’yı Silivri’den meclise gönderdik. Ayrıca Silivri’de bir ilki yaşayarak ilçede birinci parti olduk. Türkiye’de AK Parti kurulduğundan bu yana ilk defa partimiz birinci olmuştur Silivri’de. Ergenekon’un merkezi olarak lanse edilen ilçemizde, AK Parti’nin birinci çıkması çok önemlidir.” dedi.

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 50. Yoğurt Festivali’ni de eleştiren Karakaş, yapılan harcamaları müsriflik olarak değerlendirdi. Özellikle sanatçı seçimine dikkat çeken Karakaş, siyasi söylemler nedeniyle kardeşlik ve birleştiricilik duygusunun yok edildiğine vurgu yaptı. Basının ayrıştırıldığını, belediye yönetiminin çatladığını söyleyen Karakaş, bunun her zaman ifade ettikleri gibi yönetim zafiyetinden kaynaklandığını ifade etti.

“YEREL BASININ GÖNLÜMÜZDEKİ YERİ AYRIDIR”

Silivri AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, ilçe binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, yerel basının gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek yaptığı açıklamalarında şunları söyledi “Silivri’de basının yeri ayrıdır. Hiçbir ilçede konulara bu kadar ilgili bir basın yoktur. Sizlerin bizim gönlümüzdeki yeri çok ayrıdır. Zaman zaman basınla ilgili çok farklı söylemler ve yakıştırmalar olabiliyor. Silivri’yi tanımayan ve ikili ilişkilerle bunu yürütmeye çalışan basın camiasıyla da girilen ilişkilerin çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Büyük işler yapanlarla, sadece bir fotoğraf makinesiyle iş yapmaya kalkışan basını da aynı kefeye koymamak gerekiyor. Benim buradaki en kötü olarak ifade edeceğimiz basın, diğerlerinden daha yakındır bana. Hükümetimizde, gerekli yönetmeliklerle basın camiasının daha iyi çalışabilmesi için çalışmalar yapmaktadır.  Yerel basın için de birçok çalışmalar yapıldığını bilmekteyiz.”

“2-B KONUSUNDA KAYNARCA’NIN ÖNEMLİ ÇALIŞMALARI OLACAK”

Biz insanların gönlüne hizmetle gireceğiz. Bizi insanlar daha iyi anlayacak. Özellikle de gençler. 2B konusunda halkımızın kafasını karıştırdılar. Bunun üzerinden seçim döneminde ucuz siyaset yapıldı. Bu sorunla ilgili Milletvekilimiz Tülay Kaynarca’nın önemli çalışmaları olacak.

“İFTAR YEMEKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda iftar yemeklerimiz devam edecek. Günde en az 10 bin kişilik iftar yemeği vermeyi hedefliyoruz. İftar yemeklerimiz farklı noktalarda guruplar halinde olacak. Havaların sıcak olması nedeni ile, yemeklerin bozulma ihtimaline karşın çok dikkat edilecek.

“KARDEŞLİK DUYGUSUNU YOK ETTİ”

Bu yıl 50. düzenlenen Yoğurt Festivali ile ilgilide eleştirilerde bulunan Metin Karakaş, Silivri halkının tamamına malolmuş bir festivalin siyasi propagandaya dönüştürülmesinin yanlış olduğuna da dikkat çekerek, “ Festivalde sahne alan sanatçılara baktığımızda siyaset kokuyor. Bu festivalde birleştiricilik ve kardeşlik duygusu zedelendi. Beceriksiz bir yönetimin, yönetim zafiyetine tekrar şahit olduk. Ayrıca bu festivale harcanan bütçe açıklansın ilçede yapılması gereken onca hizmet varken, festival için bu kadar para harcanması israftır. Sponsorla yaptık diyorlarsa, yapılacak hizmetlere sponsor etselerdi. Hizmetin adını da sponsora verselerdi. MFÖ’nün festivale gelmediğini de gördük. Mutlaka onu da yüzlerine gözlerine bulaştırmışlardır. Sayın Başkan, “ onlar bir daha Silivri’ye gelip konser veremezler” demiş 2014’de yapacağımız ilk festivalde MFÖ’yü getireceğiz ” dedi.

“BELEDİYENİZ SİGORTASI YILMAZ KANDEMİR’DİR”

Silivri Belediyesi 50. Yoğurt Festivali’nde yaşanan ve gündeme düşen Işıklar & Kandemir arasındaki tartışmaya da değinen Karakaş açıklamalarına şöyle devam etti “ Sayın Başkan Özcan Işıklar, her yıl bir Başkan Yardımcısını yiyerek, kendi hatalarını kapatmaya çalışıyor. Abdullah Yıldırım’ın ardından şimdide Yılmaz Kandemir ile sıkıntı yaşıyor. Yılmaz ağabey, hayatımda tanıdığım en dürüst, en açık sözlü insanlardan birisidir. Yılmaz Kandemir belediye’nin sigortasıdır. Eğer o sigorta atarsa, belediyenin Işıklar’ı söner.

“DEĞİRMENCİ VE TURAN’IN İZLERİNİ SİLMEYE ÇALIŞIYOR”

Dikkatimi çeken bir konuda şu; Özcan Işıklar, Selami Değirmenci ve Hüseyin Turan döneminde yapılan hizmetleri,  birer birer yok ediyor. Bunun en güzel örneği de, sahilde yapılan çay bahçeleri düzenlemesidir. Bu da oldukça dikkat çekici bir durum.

“DENİZ KENARINA HAVUZ YAPAN TEK BELEDİYE BAŞKANI”

Belediye’de selam verenden 1 akçe, vermeyen den 2 akçe alan bir yönetim var. Bu süreçte, toplum ayrıştı, ekipleri çatladı, basın ise kutuplaştı” değerlendirmesinde bulundu. Karakaş, konuşmasında şöyle devam etti; “ belediyemiz İller Bankasından 20 trilyon borç aldı. Şöyle bir etrafınıza baktığınızda bu paraya eşdeğer elle tutulur ne hizmetler yapıldı?. Sahilde ki ana caddede yapılan yol iki günde çöktü. Birde havuz yaptılar. Sayın başkanımız deniz kenarına fıskiyeli havuz yapan tek belediye başkanı oldu. bir ilke daha imza attı. Proje güzel ama havuzun yeri ve ebatı bana göre yanlış. Belediye Başkanımız Züğürt ağa gibi davranıyor. Belediye borç batağında. Bprç üstüne borç yapıyor. Yakında züğürt ağa gibi domates satmaya başlayacak.

“KAYMAKAMIN EMEĞİNİ YOK SAYMAK SİYASİ ETİĞE SIĞMAZ”

Geçtiğimiz günlerde Silivri’ye gelerek bir takım temaslarda bulunun İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun Roman vatandaşları ziyareti ile ilgili, TOKİ Daire Başkanının da barakalara gelmesi ve Roman vatandaşlar için konut projesinin gündeme getirilmesinde, İlçe Kaymakamı A. Mesut Demirkol’un çok büyük çabası olduğunu, ancak Işıklar’ın bu projeyi üstlenmesinin siyasi ahlaka sığmadığını dile getiren Metin Karakaş, “ Vali Bey’in Silivri programında Roman vatandaşlarımızın eğitim belgesi verilmesi de vardı. Burada ki asıl amaç, orada barakalarda çok zor şartlarda yaşayan Roman’ların durumunu Vali Bey’e göstermekti. Bu fikirde ilçe Kaymakam’ımız Sayın A. Mesut Demirkol’un fikriydi. Program öncesi beni arayarak, bu konudan bahsetti ve TOKİ başkanımızın da barakalara gelmesinin orada yaşayan vatandaşlarımız için çok faydalı olacağını söyledi. Bu nedenle bende durumu daire başkanına ilettim ve Sayın Başbakan’ımızla olan toplantısı biter bitmez programa dahil oldu. ve  orada ki Roman vatandaşlarımıza konut projesi gündeme geldi. Ancak bu durumdan kendisine rol kapan Işıklar’ın yaptığı siyasi ahlaksızlıktır. Kaymakam Bey’in emeği yok sayılamaz.” dedi.

“MENDİREK EYLÜL’DE YIKILACAK”

Basın toplantısının sonunda, Silivri Sahili, Kazım Koyuncu yürüyüş yolu üzerinde bulunan, Piyata Cafe, Pasedion Bar, Amiral,  Küpeşte ve yine sahilde bulunan Risus’un  bu yaz sonunda İBB tarafından yıkılacağını söyleyen Karakaş, “ Bu mekanlar her yıl yıkım korkusu ile karşı karşıya kalıyorlardı. Bu işletmelerin yıkım kararı çok önceden resmi kurumlara gelmesine rağmen hep ertelenmişti. Bütün kurumlar sıkışmış durumda ve daha fazla idare edilecek bir tarafı kalmadı. Yıkım bu yaz sonunda, Eylül ayı içerisinde gerçekleşecek.” dedi.

“MÜJDAT GÜRSU’DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Yaşanan sel felaketinden sonra büyük hasar gören ve kullanılamayan Müjdat Gürsu Spor Kompleksi konusuna da değinen Karakaş “Stadın Bakım onarım işini alan  firma iflas etmiş ve oradaki çalışmalar yavaşlamıştı. Bunun üzerinde, müetahide el çektirildi ve iş yeni bir firmaya devredildi. Çalışmalar hızla devam ediyor. Kısa bir zamanda bitecek” dedi.