Kaş yapayım derken göz çıkardık

“TAN YAPI GAYRİMENKUL” işletme sahibi sayın Elif Arda hanım ile referandum öncesinde yapmış olduğumuz röportajı gecikmeli de olsa yayınlamak istedik

Kaş yapayım derken göz çıkardık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

sahibi sayın Elif Arda hanım ile referandum öncesinde yapmış olduğumuz röportajı gecikmeli de olsa yayınlamak istedik. Ne alaka “yorgan gitti oyun bitti” dediğinizi hissediyorum. Hayır aslında oyun tam da şimdi başlamakta. Biz Türk insanı olarak asla öz eleştiri yapmayız. Benim özel bir ilgi alanıma girer özeleştiri. Silivri’de CHP iyi ile sınavı geçti, neden PEKİYİ alamadı? Pekiyi almak çok mu zordu? Hayatta bütün mücadelelerde şikeler olur, amaç başarıya giden yolda hedef 12 den vurmak ise şikeler elzemdir. Fakat aynı davaya gönül verilmiş ortamlarda ise küskünlükler ve çekişmeler çok saçma gelir bana nedense. İşte tam bu noktada dertliydi sayın Elif Arda.

Kadrolaşmalara sinirlenirken seçimden önce mücadele edenlerin çok azının belediye kadrosunda görev aldığının altını çizerken bizdeki büyük yanlışın da tam üzerine parmak basmış oldu. Tan Grup Yön.Kur. Başk.”-Bizde yapılan siyaset genelde kişilerin köşe dönme çabası üzerinde odaklanıyor maalesef “derken, dirsek oyunları yüzünden şu anda kendini bu kadronun dışında hisseden bir küskün. Aslında bu örnekleri çoğaltabiliriz ülkemizde. Bunun sebebi de Siyaset Bilimci denen uzmanların politikada olmamasından kaynaklanıyor sanırım ülkemizde.

16 yıllık siyasi geçmişinin tecrübesi ile ilçede Referandum öncesinde CHP kadın kollarının ve gençlik kollarının çalışmalarını zayıf bulan Elif Arda, mücadelenin daha çok Selami Bey’in omuzlarında verildiğini dikte etti. Her savaştan sonra başarının akabinde ki çalışmalarda kilitlendiğinin altını çizen Elif Arda referandum konusunda maddelerin tek, tek oylanmasından yana olduğunun da altını çizdi. A.Elif Arda ile gerçekleştirdiğimiz röportaj sonucunda çıkan ana fikir biz hala doğru örgütlenmeyi ve profesyonel mücadeleyi öğrenememiş bir milletiz. “yok biz biliyoruz” demekte iseniz o zaman, özellikle işinize geldiği gibi davranıyorsunuz derim size.”diye sözlerini bitirirken bütün halklar layık oldukları gibi yönetilir diyerek üzüntülerini dile getirerek röportajımızı noktaladı.
Sonuç olarak bizler hep “Kaş yapayım derken göz çıkardık. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olduk. İkinci söz aslında genel referandum paketi için cuk oturdu. Ağzımıza sürülen bir damla bala ihtiyacımız yok sanırım ülke olarak.

Röportaj: Feza Behiye KAYA