Kemal Kılıçdaroğlu Silivri'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandum çalışmalarında bugün ilk mesaisine Silivri’den başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu Silivri'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Sabah saatlerinde Silivri'ye gelen Kılıçdaroğlu, kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. Silivri girişinde bir restoranda kahvaltı yaptıktan sonra miting alanına gelen Kılıçdaroğlu, yaklaşık bin 200 kişiye seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine, "Karanlığın sonunda güneş doğacaktır" diyerek başladı.
Hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, "İlçenizde başarılı bir belediye başkanı var ancak şimdi ona baskı yapıyorlar. İşleri iyi gitmesin diye, sizlere iyi hizmet vermesin diye ama ne yaparlarsa yapsınlar, nereye kaçarlarsa kaçsınlar biz halkın iktidarıyız, halka hizmet edeceğiz. Kimsenin yüzüne bakamayacaklar, torunlarının bile yüzlerine bakamayacaklar. Demokrasinin önün açmak için, özgürlüklerin önünü açmak için, Türkiye'de değişimin önünü açmak için bu Anayasa'ya her yurtseverin 'hayır' demesi lazım" dedi.
Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telaşlı olduğunu da öne sürerek, "12 Eylül'de bir ders verelim, sonra zaten başbakanlık yolu açılacak. Recep Bey telaşlı, biliyorlar ki  hesap sorulacak o korkudan geziyorlar adım adım. Ama biz ondan daha fazla gezeceğiz, daha fazla halkla kucaklaşacağız. 'Hayır' lafını bile ağızlarından aldık, bayramda bile hayırlı bayramlar diyemiyorlar. Onun için bu hayırsızları milletin yakasından düşürmek bizim 'hayır' oylarımızla mümkündür" diye konuştu