Kılıçdaroğlu'ndan Sayıştay'a Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sayıştay'a tepki göstererek, 'Siz, AK Partili belediyelerin kirli çamaşırlarını temizleme merkezi misiniz?' dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Sayıştay'a Tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sayıştay'a tepki göstererek, "Siz, AK Partili belediyelerin kirli çamaşırlarını temizleme merkezi misiniz?" dedi. 

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimler Değerlendirme Toplantıları"nın ilki, Silivri Klassis Otel'de başladı. Toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parti yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte çok sayıda partili hazır bulundu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında hükümeti eleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere AK Partili belediyelerin bütçesinin denetlenmediğini öne süren Kılıçdaroğlu, Sayıştay'a seslendi. Kılıçdaroğlu,"İstanbul'un, Türkiye Cumhuriyeti bütçesi gibi bir bütçesi var. Türkiye Cumhuriyeti bütçesini pek çok kuruluş denetler ama ona rağmen hala eleştiririz. Sayıştay'a sesleniyorum. Siz, AK Partili belediyelerin kirli çamaşırlarını temizleme merkezi misiniz? Dosyalarını açıklayacağız. Sayıştay bunun altında kalacak. Siz TBMM adına kamu denetimi yapan harcamaları denetleyen kuruluşsunuz. TBMM adına yapıyorsunuz. Siz TBMM'da Sayıştay Yasası görüşülürken performans denetimini kaldırmak istiyorsunuz. Bir insan denetimden niye kaçar? Hesap vermek siyasette onurlunun görevidir. Onurlu görevi onursuzluğa dönüştürmek TBMM'nin görevi değildir" dedi. 

Dün akşam Paşabahçe Devlet Hastanesi önünde işe geri dönmek için açlık grevi yapan Türkan Albayrak'ı ziyaret ettiğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "İşçiyken gidip bir sendikaya kayıt yaptıran, yasaların kendisine verdiği hakkı kullandığı için işine son verilen bir kadınla tanıştık. Deniliyor ki, sendikaya üye olmak işçilerin hakkı. Hatta referandum sürecinde denildi ki, işçiler arzu ederlerse birden fazla sendikaya üye olabilecekler. Birisine üye olurken başı belaya giren, ikincisine üye olursa başına ne gelir bilemiyoruz" diye konuştu. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bilgisizlikle suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Başbakan 'kadın erkek eşit değildir' diyor. Kadın erkek eşitliğinden söz edemiyor, dili varmıyor. Bunu söylerken de, 'ben bunu demiştim ama kadın erkek fiziken eşit değildir' demiştim diyor. Akla mantığa bakın, demokrasi anlayışına bakın. Bu insan bu ülkede nasıl başbakanlık yapıyor. Bırakın kadın-erkek olmayı, zaten bir insanla diğer insan fiziken eşit değil ki. İnsanların genleri farklı zaten. Başbakan'ın bu bilgisi de yok. Bu kadar bilgisiz bir insan ülkeyi yönetiyor."