Partimiz Türkiye’ye hizmet eden milletin partisidir

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı,Danışma Meclisi toplantısını Ünsal Düğün salonunda gerçekleştirdi

Partimiz Türkiye’ye hizmet eden milletin partisidir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Toplantıya partililerin ilgisi yoğun oldu. Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Metin Karakaş, CHP'de ki yönetim krizine değinerek "Önce tek lideri olan bir parti olun,iş yapamayan adamlar sadece dedikodu üretir,Allah kimseyi onların bugün içine düşmüş olduğu duruma düşürmesin.İş yapamayan adamlar dedikodu üretir ve hatta üzerine yalan bile ekleyebilirler.Çünkü kalplerinde Allah korkusu yoktur.Milleti yok sayarak siyaset yapanların, siyasi parti mezarlığına gitmemeleri de kaçınılmaz bir sondur." dedi.Konseyi tarafından Boğluca Deresi’nde gerçekleştirilen eylemi de değerlendiren Karakaş“Tamam, hep birlikte yapalım bu eylemi.Ama yanlış yerden başlıyorsunuz,gelin siyah çelenk alalım,hep birlikte önce CHP’nin kapısına bırakalım.Çünkü bu sürecin sorumlusu CHP'dir.İtiraz etmeselerdi bugün bu süreç çoktan tamamlanmış olacaktı” dedi.

 

Danışma Meclisi’ne AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Alaaddin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turan katıldı.

 

"Partimiz Türkiye’ye hizmet eden milletin partisidir "

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, CHP’yi sert bir dille eleştirdiği konuşmasında “AK Parti sadece bir zümreyi temsil eden bir siyasi parti değildir. AK Parti ırkçılık üzerine de siyaset yapan bir parti değildir. AK Parti kurulduğu günden bu yana Türkiye’ye hizmet eden milletin partisidir. Bunları neden söylüyorum biliyor musunuz? Referansında millet olmayan, dayanağında millet olmayan siyasi partilerin ne hale geldiğini çıplak gözle görmekteyiz. Ne zaman Başbakanımızın başı sıkışsa, ne zaman belli odaklar Türkiye’nin önünü kesme noktasında eyleme geçse, ne zaman demokrasinin gelişimi noktasında önüne set çekseler, Genel Başkanımız, Başbakanımız hemen millete dönüyor, millet de onu bağrına basıyor. Ve her seferinde millete gitmek suretiyle de oy oranını artırarak sandıktan birinci parti çıkartıyor. Türkiye’de hiçbir parti tek başına bu kadar uzun süre iktidarda kalmamıştır. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde tekrar tek başına iktidara gelme noktasındaki en güçlü parti AK Parti’dir." dedi.

" Bir anda sandıklara gömüldüler "

"Referandum sürecinden sonra gelinen noktada, muhalefet ve ana muhalefet partilerinin kendilerini yeniden formatlamaları gerekmektedir. Yeniden referanslarına milletin kendisini koymaları gerekmektedir. Kim ki güç odaklarıyla işbirliği yaparsa, kim ki elindeki makam ve mevki sahibini ön planda tutarsa, kim ki bu anlamda milleti yok sayarak siyaset yaparsa onların hepsinin siyasi parti mezarlığına gömülmesinin kaçınılmaz sonları olduğunu belirtmek istiyorum. Bakın 15 yıl önce hangi partiler vardı? “Biz olmazsak Türkiye batar, bir adım öteye gitmez” diyorlardı. Bu milletin sesine kulak vermeyen bu partiler bir anda sandıklara gömüldüler. Şu anda da kalkamıyorlar. Birileri kıpırdanmaya çalışıyor ama farklı güç odakları onların ön plana çıkmalarını da istemiyor. Özellikle ana muhalefet partisinin içine düşmüş olduğu durumu Allah kimseye yaşatmasın. Kazara bunlar ülkeyi yönetmiş olsalardı ekonomi batmıştı, Türkiye çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmıştı. Ama 8 yıllık bir iktidara baktığınızda bir Başbakan var ki, yeri geliyor Amerika’ya meydan okuyor, İsrail’e meydan okuyor. Bir Başbakan var ki Davos’ta “one mınute” deyip çıkıp gidiyor ama Türkiye’de kriz çıkmıyor. Türkiye’de en ufak bir sıkıntıyla karşı karşıya kalınmıyor. Çünkü Sayın Başbakanımız öyle güç odaklarıyla işbirliği yapan birisi değil."

"AK Parti onların hayal edemediği projeleri hayata geçiriyor "

"8 yıllık iktidarımız boyunca yaptığımız projelerden herhangi birisini farklı bir hükümet yapsaydı bugün sadece o projesini anlatarak iktidara gelme noktasında kendine bir yol çizerdi. AK Parti onların hayal edemediği projeleri hayata geçiriyor. Ve AK Parti Mustafa Kemal’in dediği gibi, Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için var gücüyle çalışıyor. Birileri Türk Lirası Dolar’la aynı olacak dese, hastanelerde kuyruklar olmayacak dese, özel hastanelerde tedavi göreceksiniz dese, ilaçlarınızı istediğiniz eczaneden alabileceksiniz dese kimse inanmazdı. Bir gün gelecek sınıflara girdiğinizde kitaplarınız orada hazır olacak deselerdi de inanmazdınız arkadaşlar. Çünkü AK Parti gelene kadar siyasi partiler, ya sigara kâğıtlarına vaatlerini yazıp çöpe atmışlar, ya da milletin nabzına göre konuşup çekip gidip o projeleri eritmişlerdir. Ama Türkiye’nin neresine giderseniz gidin AK Parti’nin bu anlamda çok önemli izleri vardır."

“Çok ciddi izler bıraktık”

"Bugün olayı Silivri ölçeğine indirmiş olduğumuz zaman, Sayın Belediye Başkanlarımızın kendi bölgelerine yapmış olduğu hizmetleri, özellikle Hüseyin Başkanım ve ekibinin gerçekten efsaneleşmiş hizmetlere imza attıklarını çok rahatlıkla görmekteyiz. Devlet Hastanesi’ni, Adliye Binası’nı ve Belediye Binası’nı gördüğümüzde göğsümüzü gere gere gidiyoruz. Çünkü bizler siyasetle hizmet yaptığımız dönemlerde çok ciddi izler bırakmış olan insanlarız."

"Kalplerinde Allah korkusu yok "

"Peki, 2 yıllık iktidar dönemlerinde arkadaşlarımız ne yaptı? İş yapamayan insanlar sadece dedikodu üretir. Hatta üzerine katarak yalan da söylerler. Bundan korkmazlar, kaçmazlar. Çünkü kalplerinde Allah korkusu yoktur onların. Hizmet yaptığımız zaman dilimi içerisinde onları da görmezler. Görmedikleri gibi dilleri de söylemez. Sadece 2,5 ay içerisinde İ.B.B marifetiyle tam 44 km yol yaptık. Ama bakıyorum birileri çok ciddi şekilde iftiralarla, eylemlerle olayları farklı boyutlara getirmek istiyorlar."

“Selimpaşa Devlet Hastanemiz fizik tedavi merkezi oluyor”

Bundan 10 yıl önce Selimpaşa Devlet Hastanesi kapatılacak, yolu kapatacaklar diye eylem yaptılar. Kim söyledi bunu? Yok. Kimden çıktı bu iftira? O da yok. Ondan sonra hepsi tespih tanesi gibi dizildi. Bir baktık bu arkadaşlar yabancı değiller. Ne oldu? Hastanemizi kapatacaklarmış. Kim kapatacak? Siz kapatacakmışsınız. Öyle bir hale geliyorlar ki, attıkları yalana inanmaya başlıyorlar. Üzülerek söylüyorum ki, çok ciddi şekilde makam sahibi olmuş, bizim içimizde yer almış arkadaşlarımızda bu kadroların içerisinde yer alıyorlar. Ama yatsı namazı gelmeden de mumları sönüyor. Dün akşam Sağlık İl Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz son toplantıyla, Selimpaşa Devlet Hastanemiz fizik tedavi merkezi oluyor, poliklinik hizmetleri veriliyor. Ve bu anlamda da ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin bir bölümü de orada verilecek. Dolayısıyla Selimpaşa’da bunu anlatmak bundan sonra sizin görevinizdir ve eylem yapanlara bunu bir bir anlatacaksınız değerli arkadaşlarım.

"Siyah çelengi CHP’nin kapısına bırakalım "

Bu arkadaşlar Boğluca Deresi’nin önünde de eylem yapıyorlar. Ne yapıyorsunuz? “Efendim biz Kent Konseyi’yiz. Dolayısıyla her Çarşamba dere ıslahı gerçekleşsin diye burada eylem yapacağız” diyorlar. Tamam, hep birlikte yapalım bu eylemi. Ama yanlış yerden başlıyorsunuz. Gelin siyah çelenk alalım, hep birlikte önce CHP’nin kapısına bırakalım. Sayın Belediye Başkanımız, biz insanları topladığımızda o da insanları kendi partisinde toplayarak bu projeyi engellemek için davalar açtırdılar. İ.B.B’den geçmiş planları, gurup başkan vekilleriyle yapmış oldukları toplantılar ile iptal ettirmeye çalıştılar. Gün geldi şehri sel bastı ve ortaya çıkan mağduriyeti gördüler. Bu kadar pişkinlik, bu kadar olayları saptırmak herhalde ana muhalefet partisinin yapmış olduğu en önemli iştir. Artık Silivri bunları yemiyor.

“Önce bir tek lideriniz olsun”

Biz dere çevresindeki istimlâk sürecinde “İşi bize bırakın, yoksa siz bu insanları mağdur edersiniz” dedik. Arkadaşlarımızı aldık ve İ.B.B ile uzlaştırdık. Her biri 110 bin lira ile 150 bin lira arasında kamulaştırma bedeli aldı. Yüzde 90’ının tapu devirleri yapıldı ve yıkım ihalesini başlattık. Şimdi biz bunları yapacağız ya, arkadaşlarda “Biz eylem yapmaya başladığımız için bu ıslahı yapmaya başladılar” diyecekler. Artık insanları kandıramazsınız. Hele şöyle adam gibi bir parti olun, tek bir lideri olan bir parti olun, ülkenin sorunlarına ilişkin ciddi anlamda çözüm üreten bir parti olun, hele bir de cumhuriyet balosuna gitmeyi öğrenen bir siyasi parti olun, ondan sonra gelin istediğiniz muhalefeti yapın, başımızın üstünde yeriniz var. Dolayısıyla tam 13 milyon lira o bina sahiplerine ödendi. İhale bedeli de yaklaşık 15 milyon dolar civarında.

“Akparti Silivri’de birinci parti olacak”

Bir referandum süreci atlattık. Silivri’de insanlara bir seçim stratejisinin nasıl yapılacağını, özellikle sandık, okul koridorları dâhil nasıl hizmet edileceğini çok ciddi şekilde gösterdik. El ele vererek bu sınavı başarıyla atlattık. Belediye sınırlarında yüzde 44 gibi bir sonuç çıktığı için bugün o iftiraları atmaya başladılar. 2011 seçimlerinde AK Parti göreceksiniz ki Silivri’de birinci parti olacak. Ve göreceksiniz ki 2014 seçimlerinde emanetimiz olan belediyeyi alacak olan partide AK Parti olacak. Bunun ayak seslerini referandumda duydukları ve gördükleri için bir yerden düğmeye bastılar ama şarteli kaldırmadıkları için o düğmede çalışmadı.

Göksu çalışmalarını anlattı

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’da davetli olarak katıldığı toplantıda, kendi bölgesindeki çalışmaları, yönetim anlayışı ve ileriye yönelik projeleri konusunda teşkilat mensuplarına açıklamalarda bulundu. AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya toplantı sonrasında çiçek ve Silivri Yoğurdu hediye etti.