Roman Dernekleri'nden Ak Parti'ye Ziyaret

Silivri, B.Çekmece ve Beylikdüzü Roman dernekleri Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Roman Dernekleri'nden Ak Parti'ye Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan ziyarette Ak Parti Silivri İlçe Başkanı ve Silivri Belediye Meclis, İ.B.B. Meclis üyesi Metin Karakaş, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri Tamer Şişman ve Sezgin Emir hazır bulundu.

Ziyareti, İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Sekreteri ve aynı zamanda Beylikdüzü Romanları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Demirez, Silivri Yeni Mahalle Romanları Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı İsmail Demirbozan, B.Çekmece Roman Kültürü ve Dayanışma Derneği Başkanı İskender Evzi gerçekleştirdi.

Romanların yerelde ve genelde yaşadıkları sorunların konu olduğu ziyarette, Ak Parti Hükümetinin yapmış olduğu Roman Açılımından da bahsedildi.
 
Açılımın Romanlar üzerinde şimdiye kadar uygulanmış ötekileştirme yaklaşımına bir son verdiğini söyleyen Adnan Demirez; ‘’ Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın Roman Açılımı açıklamasından sonra, akla bile gelmeyen Roman vatandaşların sorunları artık konuşulmaya başlandı. Bakanlarımızla sürekli diyalog  halindeyiz. Kendi içimizde yaptığımız çalıştayların neticelerini bire bir kendilerine sunmamız bizim için çok büyük bir avantaj. Irkı, dini, dili, rengi ne olursa olsun önce insan felsefesinin güderek, Türküye Cumhuriyeti vatandaşlarının her birine eşit hak ve özgürlüklerin tanınması Ülkemizi daha da ilerilere taşıyacaktır.’’ dedi.

Silivri’de yaşayan Romanların dertleriyle dertlendiğini belirten İlçe Başkanı Karakaş, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her konuda elinden geleni yapacağının altını çizerek, ziyaretlerinden dolayı dernek başkanlarına teşekkür etti.