Şahin:Atamalar en büyük hediye olur

CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Atanamayan öğretmenler sorununa dikkat çeken Şahin, seçimden önce AKP'nin söz vermesine rağmen, 44 Bin öğretmenin halen atama beklediğine dikkat çekti.

Şahin:Atamalar en büyük hediye olur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, atanamayan öğretmenlere dikkat çekti. Yurt çapında halen 44 Bin öğretmenin atama beklediğini hatırlatan Şahin, seçim öncesi atama sözü verilmesine rağmen hala tutulmadığını belirterek, “Bu kutsal mesleğin mensuplarının umutlarıyla, siyasi beklenti ve oy için oynamak ayıptır. Öğretmenler Günü’nde 44 Bin genç eğitim neferine en büyük hediye, atanmaları olacaktır.” Dedi.

Şahin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik sıfatını kabul etmesinin yıldönümünde, halen görev yapan, emekliye ayrılan ya da hayatlarını kaybeden tüm öğretmenleri de anarak, “Bu kutsal mesleğin tüm mensuplarını, Atatürkçü, çağdaş, laik, demokratik bireyler yetiştirmek uğruna yeri geldiğinde hayatlarını feda eden, zor şartlar altında, düşük ücretle, yetersiz sendikal haklarla çalışan tüm emekçi eğitimcileri saygıyla anıyor, hürmetle ellerinden öpüyorum. Emekli öğretmenlerimizin de günlerini kutlarken, emeklilik hayatlarını insanca ve hak ettikleri biçimde yaşayabilmelerine olanak sağlanacağı günleri hasretle bekliyorum. Hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.” Diye konuştu.