Temel açılışını bakanlar yaptı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yapımı tamamlanan İzmit-Kandıra yolunun temelini attı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Ulaştırma ve Denizcilik...

Temel açılışını bakanlar yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yapımı tamamlanan İzmit-Kandıra yolunun temelini attı.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yapımı tamamlanan İzmit-Kandıra yolunun açılış törenine katıldı. Törene bakanların yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Temelini atacağımız bu ihalenin bedeli 218 milyon TL’dir. Yani il merkeziyle bir ilçe merkezi birleştirme için bölünmüş yol ve duble yol yapmak için devlet bir kalemde 218 milyon TL’yi harcayabiliyor” dedi. Kocaeli’de yapım çalışmaları devam eden ve açılışı yapılacak olan projeler hakkında bilgiler veren Bakan Işık, “Yenişehir hastanemizin inşaatı başladı. Allah nasip ederse 2018’de hastanemizi açacağız. Kocaelı Devlet Hastanesini çok kısa bir süre içerisinde hizmete açılacak. Gölcük hastanemizin temelini yakında atacağız. Fatih Gebze hastanemiz bitmek üzere. Şimdi Kocaeli’ne yepyeni bir Adalet Sarayı’nı inşallah kazandırmak için, çalışmalarımızı bitirmek üzereyiz" diye konuştu.
Mülteci konusuna değinen Bakan Işık, “Bu millet çok büyük bir millet, bu millet asil bir millet, 5 bin ile 50 bin mülteci aldı diye iç siyaseti bozulan, iç siyasi dengesi alt üst olan Avrupa ülkelerine nazaran, 3 milyon kardeşini ülkesinde misafir eden büyük bir milletiz. Allah milletimize zeval vermesin" açıklamasını yaptı.
Kocaeli genelinde yapılacak olan projeler hakkında bilgiler veren Bakan Işık, “Duble yollar yapıyoruz. İzmit- Kandıra yolu inşallah yarım saatin altına düşecek. Bununla da kalmıyoruz. Kuzey Marmara yoluyla; Kandıra ve İzmit’i, İstanbul’a çok daha yaklaştırıyoruz. Bununla da yetinmiyoruz Karadeniz Sahil yolunda da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Karasu, Kaynarca, Kandıra Ahva ve Şile yolununu da bitirdiğimiz zaman Kandıra-İstanbul’a çok daha yakınlaşmış olacak" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin taşımacılık ve ticaret pazarındaki önemine değinen Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Türkiye coğrafya üzerinde köprü konumunda, o yüzden biz bu coğrafyanın hakkını vermek için, Asya ile Avrupa’yı Türkiye ve Anadolu coğrafyası üzerinden kesintisiz hale getirmek için, çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşte Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi bu çalışmaların hakkını vermek için ülkeyi bir baştan bir başa bölünmüş yollarla donatınca, 6 bin kilometrelik bölünmüş yolları 25 bin kilometre’ye getirince, Türkiye’yi yüksek hızlı trenle buluşturup, Avrupa ile Asya’yı İpek yoluyla, 26 tane Havalimanını 55’e çıkarıp hava yolu ile seyahat eden kişi sayısını 35 milyon’dan 185 milyona çıkarınca, dünyanın taşımacılıktan kaynaklı bir pastası vardı. O pastayı da paylaşmaya alışmış, 4- 5 tane büyük ülke vardı. Az önce saymış olduklarımı Türkiye yapmaya başlayınca bu dünyanın bizim coğrafyamız üzerinden olan taşımacılık ve ticaret pastasından pay almaya başladı. Biz bu büyük pastadan pay almaya başlayınca pastayı daha önceden bölüşmeye alışanlar, birden dediler ki ’bu Türkiye nereden çıktı, bu Recep Tayyip Erdoğan nereden çıktı, bizim pastamıza ortak olmaya başladı’ işte kıyamet burada koptu. Türkiye’nin daha fazla büyümesi, bu pastadan daha fazla pay alıp insanının refah seviyesini yükseltmesini istemeyenler, Türkiye’nin önüne engel çıkarmaya başladılar" dedi.
(İHA)