Vatan Partisi 'Özgecan' dedi

Vatan Partisi Silivri İlçe Başkanlığı geçtiğimiz günlerde katledilen Özgecan Aslan için Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

Vatan Partisi 'Özgecan' dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Bugün saat 16.00’da Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup önce saygı duruşunda bulundu. Ardından ‘Özgecanlar Yanmasın’ yazılı pankart açan grup basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını parti üyesi Melike Dal okudu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

‘Geçtiğimiz günlerde can kızımız Özgecan Aslan’ı vahşi ve vahim bir olay sonucu kaybetmiş olmanın acısı içindeyiz. Özgecan kızımızın önünde pırıl pırıl kocaman bir hayat varken hastalıklı, insan siluetine bürünmüş bir canavar tarafından önce tekmelenmiş, tecavüze yeltenmiş, bilekleri ve şah damarı kesilmiş ve tüm bu vahşetin izlerini örtmek için cesedini yakarak başta ailesine ve bizlere bu derin acıyı yaşatmıştır. Bu nasıl canavar bir ruh halidir? Özgecan kızımıza canımız yanarken çok geçmeden başka bir kadın cesedi parçalanmış olarak bulundu. Bir başkası sevgilisinin arabası altında can verdi. Hangisine yanacağız şaşırmış durumdayız. 13 yıllık AK Parti iktidarında 5408 kadın cinayeti işlendi. Kadına olan şiddet %1400 arttı. 2015 yılına girdiğimiz 2 ay içerisinde 39 kadın cinayeti işlendi yani 36 saatte 1 kadın öldürüldü.

Bugün toplumun bu durumda olması güdülen siyasi çizginin sonucudur. Dün kindar ve dindar nesiller yetiştireceğiz diyenler, gençlerin demokratik hakkı olan eylemlerinde katledilirken, ‘Emri kim verdi diye soruyorlar, ben verdim’ diye gençlerimizin katledilmesini doğal bir olgu olarak gösterenler bugün, Özgecan üzerinden siyaset güdüyor. Bu ülkemizin içinde bulunduğu duruma gelmesinin sebebidir. Bu durumdan utanıyoruz! ÖZgecanlar’ın katledilmesinden utanıyoruz. Söz veriyoruz, bu durumu er veya geç değiştireceğiz ve Özgecan’larımız ölmeyecek.

Ülkemizdeki şiddet sadece kadına yönelik olmadığı, şiddet olaylarının tartışıldığı mecliste çıkan kavgalardan ve çok değerli kardeşimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katli de buna bir örnektir. Ülkemizin başı sağ olsun.

Vatan Partisi olarak bu vahşeti ve şiddeti esefle kınıyoruz!’