Yönetim yasa dışı mı ?

CHP Silivri İlçe Başkanlığı'nda usulsüz üye kayıtları tartışması yaşanırken ortaya çıkan bir tablo geçtiğimiz haftalarda düşürülen gençlik kolları yönetimi yerine atanan yönetimin de usulsüz olduğu iddialarını gündeme taşıdı.

Yönetim yasa dışı mı ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nüfusu 100 bin kişiyi aşan ilçelerde tüzük gereği 8 üye 1 başkandan oluşan Gençlik Kolları Yönetiminin iki üyesinin partiye üye bile olmadığı ortaya çıktı. CHP İlçe Başkanının, atanması için yoğun çaba harcadığı gençlik kolları yönetiminde görevi bulunan ve CHP’nin resmi web sitesinde de isimleri geçen Halkla İlişkiler ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Berkan Tekin ile STK ve DKÖ Sorumlu Komisyon Başkan Yardımcısı Aykut Taştemür’ün Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmadığı anlaşıldı. Asil yönetimde görev yapan ve biri ilçe başkan yardımcısı olarak yönetimde bulunan iki yöneticinin parti üyesi olmadığı ve kaydının bulunmadığını CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin de doğruladı.

Tüzük gereği Gençlik Kolları yönetim kurulunda görevli iki kişinin görevlerinin düşürülerek yerlerine yedek üyelerin getirilmesi gerektiği iddia edildi. Öte yandan CHP İl Gençlik Kolları yönetiminden bir yetkili gazetemize yaptığı açıklamada “Böyle bir durumun tespitinin etik dışı bir görev halini gündeme getireceğinden mevcut gençlik kolları yönetiminin düşürülmesi de gündeme getirilebilir” dedi. CHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu’nda görev yapan ancak CHP üyesi olmayan Berkan Tekin ve Aykut Taştemür’ün başka bir siyasi partide üyeliklerinin bulunup bulunmadığı ise bilinmiyor.