Gıda Denetimleri Ramazan Ayında da Devam Edecek

Ramazan ayıyla birlikte gıda satışı ve toplu tüketimin artması denetimlerin sıklaşmasını beraberinde getirdi. Silivri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri denetimlerine Ramazan ayı boyunca da aralıksız devam ediyor.

Gıda Denetimleri Ramazan Ayında da Devam Edecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli; Ramazan ayı boyunca yapılacak gıda denetimleri hakkında “Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından Ramazan ayı dolayısıyla birçok market, fırın, pastane, lokanta gibi gıda işletmelerine denetimler gerçekleştirildiğini belirtti”
“ Yapılan denetimlerde işletmelerin üretim koşulları, genel hijyen şartları, çalışanların hijyen eğitimleri ve satılan ürünlerin etiket bilgileri mevzuat çerçevesinde kontrol edildiğini de belirten Benli “Mevzuata aykırı olarak faaliyet gösteren işletmeler hakkında 5996 sayılı kanun kapsamında yasal işlem uygulandı. Güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına Gıda Kontrol Görevlilerinin her zaman halkımızın hizmetinde olduğunu, güvenilir olmadığı konusunda şüphe duydukları gıdalar için ALO 174 ihbar ve şikâyet hattını arayarak şikâyetlerini bildirmeleri gerektiğini “sözlerine ekledi.