Gümüşyaka'da Ramazan Coşkusu

Silivri Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Gümüşyaka Mahallesi'nde gerçekleşen etkinliklere mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Gümüşyaka'da Ramazan Coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Silivri Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri, Gümüşyaka Mahallesi’nde devam etti. Sema gösterisi ile başlayan programda, Silivri Belediyesi Ritim Grubu ve Karma Koro küçük bir konser verdi. Kültür Merkezi eğitmenlerinden İbrahim Orçin’in konseri ile devam eden programın finalinde ise Muharrem Aydoğan sahne aldı. Müzikle dolu dolu geçen geceye Gümüşyakalılar da yoğun ilgi gösterdi. Gümüşyaka Belediye Bay Bahçesi’nde gerçekleşen etkinlikler kapsamında Silivri Belediyesi Gümüşyaka Mahalle Evi kursiyerleri de sergi açarak, el emeği ürünlerinin satışını gerçekleştirdi.

 

IŞIKLAR; “BİR ARADA OLMAK; BU BAYRAK VE BU DİNİN ALTINDA HOŞGÖRÜYÜ KORUMAKLA MÜMKÜN”

Gümüşyakalıların Ramazanını kutlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bu mübarek ayı ilçemizin her yerinde, mütevazi bir şekilde kendi imkanlarımızla, amatör ruhla kutluyoruz. Sahnede gördüğünüz herkes kültür merkezimizde sanatı öğreten hocalarımız ve kursiyerlerimiz. İlçemizde bir arada yaşamaya tahammül edebilmenin, hoşgörü içerisinde hemşeri olabilmenin ve birbirleriyle huzur içinde bu mübarek günleri kutlayabilmenin, beraber olabileceğimiz her günü birlikte büyük bir aileye çeviren bir anlayışla hareket ediyoruz. 1254 sene önce Müslümanlığı kabul etmişiz. İslamiyet’e en büyük hizmeti yapan Türk milletidir. Bu bayrak altında 1924’ten bu yana demokrasi içerisinde, laik, hoşgörü içerisinde, birbirleriyle barış ve huzur içerisinde farklılıklarını zenginlik sayan kültürü, güzelim dinimizi milli değerlerimizi unutmadan çok güzel bir harman yapmışız. 459 İslam ülkesinden sadece bir tanesinde kadının önceliği olduğu, kadının seçme ve seçilme hakkının olduğu laik, demokrasi ve cumhuriyet değerleri içerisinde bu dini en yüce, en kutsi değerlerine ulaştırmışız. Biz ramazanları kutlarken hem kültürel değerlerimizi, hem Mevleviliğimizi, diğer unutmaya yüz tutmuş geleneklerimizi, değerlerimizi yaşatarak korumak istiyoruz. Ramazanın bu kutsiyetini ve güzelliğini, ilçemizin her yerinde yaptığımız etkinliklerle buluşturuyoruz. Meydanlarda hep beraber el ele, gönül gönülle bir arada olmak; bu bayrak ve bu dinin altında hoşgörüyü korumakla mümkündür” dedi. Başkan Işıklar program sonunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

RAMAZAN PROGRAMI MAHALLELERDE DEVAM EDECEK

 

4 TEMMUZ CUMARTESİ (Büyükçavuşlu Mahallesi)

21.30     Karagöz Hacivat Gösterisi

                Ensar Tunç Konseri