Hamdemirci 'Başbakan Yahudi ödülünü geri versin'

Saadet Partisi Silivri İlçe Teşkilatının iftarında konuşan İlçe Başkanı Mahmut Hamdemirci, Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e yönelik tepkilerindeki samimiyetini görmek için 'Aldığı Yahudi ödülünü geri versin' derken, İl Başkan Yardımcısı Lokman Taş da garip bir tespitte bulundu: 'Silivri'de 200 yıllık cami var, ama Müslümanları 200 yıllık değil gibi.'

Hamdemirci 'Başbakan Yahudi ödülünü geri versin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Silivri İlçe Teşkilatının iftarında konuşan İlçe Başkanı Mahmut Hamdemirci, Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e yönelik tepkilerindeki samimiyetini görmek için "Aldığı Yahudi ödülünü geri versin" derken, İl Başkan Yardımcısı Lokman Taş da garip bir tespitte bulundu: "Silivri'de 200 yıllık cami var, ama Müslümanları 200 yıllık değil gibi."    

Saadet Partisi İlçe Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu iftar yemeğine Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Lokman Taş, partililer ve basın mensupları katıldı.

Ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Hamdemirci konuşma yaptı. Hamdemirci, Gazze'de yaşanan katliama değinerek İsrail'e tepki gösterdi.  Demirci, şu konuşmayı yaptı:

“Hepiniz geleneksel iftarımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Allah’ın rahmeti, bereketi ve selamı hepinizin üzerine olsun. Muhterem arkadaşlar, her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da buruk bir şekilde ramazanı takip ettik, buruk bir şekilde de bayrama ulaşacağız. Neden? Çünkü İslam coğrafyası kan ağlıyor. En son Gazze’de olan hadiseler onu gösteriyor ki yine Siyonistler, yine Amerikan uşakları, Avrupa birliği hepsi bir oldular, Gazze’ye bomba yağdırıyorlar, İsrail’i tutuyorlar, İsrail’in yanında yer alıyorlar.

 

İSLAM ÜLKELERİ SADECE KINIYOR

İslam coğrafyası kan ağlarken, İslam ülkelerinin yöneticileri sadece kınamakla yetiniyorlar. Bu kınamaktan öte bir hadise. Kınamakla bu işi bertaraf etmek mümkün değil. Ne yapmak lazım? Öncelikle sayın başbakanın 2005 yılında Yahudi lobisinden cesaret ödülü almış idi. Onu derhal iade etsin bakalım. O zaman samimiyetini inanacağız. Yoksa lafla peynir gemisi yürümüyor. Kuru kuruya kınamakla hiçbir şey elimize geçmiyor. E ne oluyor? Yine devam ediyor... Bu sene Gazze, geçen sene Arakan idi. İşte Irak, Suriye, Libya, Tunus… İslam coğrafyası şu anda kan ve gözyaşı içerisinde. E biz Müslümanlar ne yapıyoruz? Sadece oturup televizyon seyrediyoruz, bunlara ah ah diyoruz ve yöneticilerimiz de kınamakla yetiniyor. Bunun üzerinde şeyler olması lazım. Yoksa bu kan ve gözyaşının durmasına imkân yok. Onun için yine Milli Görüş'ün dediği noktaya gelecekler, buna inanıyoruz. Milli görüş ne diyordu? Yıllardan beri, 40 yıldır bunu söylüyoruz, İslam birliği diyoruz; Müslüman ülkelerin bir araya gelmesi lazım. Bir araya gelmezse bunun önü alınamaz. Muhakkak İslam birliğinin tekrar tesisi lazım. Erbakan hocamız bu tehlikeyi gördüğü için 97 yılında 8 tane İslam ülkesini bir araya getirerek D8’i kurdu. Bundaki gayesi neydi? İslam birleşmiş milletlerini, İslam ülkelerinin bir araya getirmek, D8’den sonra D30, D60 devam edecekti. Mazlum ülkelerin hepsi bir çatı altında toplanacaktı. Ama şu andaki durumumuz ney? Maalesef İslam birliği olmadığı ve İslam kardeşliği tesis edilmediği için bugün İslam coğrafyası inim inim inliyor…

 

TAŞ: TÜRKİYE'NİN HALİ İÇ AÇICI DEĞİL

İlçe Başkanı Mahmut Hamdemirci'den sonra konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Lokman Taş da şu ifadeleri kullandı:

“Bu ramazan duygusu içinde hakikaten ben Müslüman'ım diyen insanlar için, Hakk’ı üstün tutan insanlar için çok büyük bir vazife bekliyor bu günlerimizde. Evet, iftarımızı açıyoruz ama iftarını bombaların altında, çocuklarının hayat endişesiyle birlikte açan birçok insan var Ortadoğu’da. Ortadoğu bir bataklık haline geldi. yüzde 90 Müslüman'ın olduğu bu coğrafya kan ve gözyaşı içinde. Ortadoğu bu durumdayken aslında Türkiye de pek iç açıcı değil. Borçla yaşıyoruz, borçla, taksitle hayatımız sürüp gidiyor. 13 yıldır sattık, tükettik, otoban yaptık, havaalanları yaptık, yollar yaptık ama artık borcu da ödememizin zamanı geldi. Övüne üvüne IMF’ye borcumuzu ödedik, üstüne 5 milyar dolar da borç verdik dedik. Fakat bütçemizdeki açık hala devam ediyor. İşsizlik yüzde 11’leri geçmişti geçen ay fark ettiğim kadarıyla. Esnaf zaten Allah rahmet etsin. Piyasadaki nakit sıkışıklığı aldı başını gidiyor… Maalesef Türkiye’nin önümüzdeki günleri yönetilebilir olmaktan çıkıyor yavaş yavaş”

 

GEÇİREBİLECEĞİMİZ SON BAYRAM OLABİLİR

Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine konuşmasını sürdüren Taş; “Bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Türkiye’nin iç politikası ve dış politikası yönetilebilir olmaktan yavaş yavaş çıkıyor. Belki de bu bayram geçirebileceğimiz en iyi bayram olabilir. Bunları neden anlatıyoruz? Bunlar bize bir sorumluluk veriyor. Değerli kardeşlerim, biz Sadet Partisi olarak 12 yıldır iktidarın karşısında CHP’den bile en ağır muhalefeti yaptık. Belki bunu medyada görmediniz. Bizim her bir arkadaşımız, Ak Parti’de şu anda belli bir makamı işgal ediyorlar. Onların yüzlerine en ağır sözleri de yine biz söylüyoruz. Bunu davamız için, ülkemiz için yapıyoruz. Doğruyu söylediğimiz için seçmen sayımız da düşüş oldu. Haksızlık karşısında susan şeytan olamayız. Biz Müslüman'ız, biz Milli Görüşçü'yüz, doğru gördüğümüzü doğru şekilde söylemek zorundayız. Bakın bugün Suriye, Esad zalim diyerek koşa koşa gidenler niçin Gazze’ye koşa koşa gitmiyorlar? Suriye’ye lojistik destek veriyoruz diyenler, niçin Gazze’de Hamas’a lojistik destek veriyoruz diyemiyorlar? Bunları bir düşünmemiz lazım” diye konuştu.

 

TÜM İSLAM ALEMİ AYAKTA

Müslümanların çıldırdığını belirten Taş, şöyle konuştu: “Şimdi bütün İslam dünyası ayakta. Pakistan’ı ayakta, Endonezya’sı ayakta, hatta Londra’sı, Washington’u da ayakta, oradaki Müslümanlar da ayakta. Hıristiyanlar da  ayakta. Ama kimse dur diyemiyor. Çünkü Yahudi tezgahı iyi kurmuş. BM’ye kurmuş, BM’ye 5 tane kendi adamını atamış; Amerika, Fransa, İngiltere, Rusya, Çin... Onlar vuruyor, BM susuyor. Bizim dışişleri bakanlığımız; yok onunla telefonda görüştüm, yok bununla telefonda görüştüm, şöyle kınadım…

Böyle devlet idaresi olmaz! Arkadaşlar toprak kayıyor ayağımızdan, toprağı bırak değerlerimiz de kayıyor."

 

SİLİVRİ'NİN MÜSLÜMANLARI!

Lokman Taş, Silivri ile ilgili de konuşarak garip bir imada bulundu. Taş; "Silivri’de 100 yıllık, 200 yıllık camiiler var. Ama Müslümanları 100 yıllık, 200 yıllık değil gibime geliyor. Bu görev de bize düşüyor. Sadet Partisi, Osmanlı’nın bıraktığı yerleri, bu sancağı dimdik ayakta tutan tek partidir. 12 yıldır iktidardan beslenmedik, ihalelerden beslenmedik, kendi helal paramızla bu davayı, bu bayrağı ayakta tutuyoruz. Allah’ta bize yardım edecektir diye umuyoruz. Allah hepinizden razı olsun, ayaklarınıza sağlık. Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum" ifadesini kullandı.