Işıklar Yöre Derneklerine İftar Verdi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede faaliyette olan yöre dernekleri başkanları ve yönetimlerine iftar yemeği verdi.

Işıklar Yöre Derneklerine İftar Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede aktif faaliyette olan yöre dernekleri başkanlarını ve yönetimlerini iftar sofrasında ağırladı. Kale Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen iftar yemeğine CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Rumeli Üniversitesi Rektörü Salih Aynural, Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ve yönetimleri ile meclis üyeleri de katıldı. 

 

IŞIKLAR: “BİZ TAM ANLAMIYLA BİR TÜRKİYE’YİZ”
 
Başkan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Silivri’nin bu güzelliğini, rengârenk tablosunu, bu armoniyi bir arada tutan çok değerli derneklerimiz 42 yöre derneğimizin temsilcileriyle birlikteyiz. Yöre derneklerini ilk defa Silivri’de bir festivale dönüştürüp, bir arada Atatürk Meydanı’nda hem halayı, hem karşılamayı hepsini beraber oynadığımız günlerimiz oldu. Geleneklerimizi, göreneklerimizi, ürettiklerimizi ve bizim binlerce yıldır demlenmiş örf ve adetlerimizi bir arada sergiledik.  Bizi var eden değerlerimizi, bütün yörelerimizin zenginliğini Silivri’de hoşgörü içerisinde, huzur içerisinde, barış içerisinde yaşatıyoruz. Bizim farklı bir özelliğimiz var bu derneklerimiz birinin, diğerinin, ötekisi değil tam tersi çekeni birleştireni haline geldi. Bizim gerçek zenginliğimiz bu. Bizim yerin altında güzelliğimiz yok ama yerin üstünde mükemmel bir zenginliğimiz var. Bizler Karadeniz’in o zor yaylalarında, o zor koşullarında direnerek kendini bir iple ağaca bağlayan Karadenizli Lazlarız, biz Kafkaslarda ayakta durmaya çalışan, kimliğini korumaya çalışan Çerkezleriz, biz bayır bucakta o kuşatma altında inim inim inleyen Türkmenleriz, biz Suriye’de olsun, Irak’ta olsun buraya milyonlarcasıyla gelen Kürtler, Belene kampından buraya gelen Bulgaristan göçmenleri, Patriyot’u, Boşnak’ı, Çerkez’i biz bunların hepsiyiz! Biz tam anlamıyla bir Türkiye’yiz. Biz bunların hepsini beraber içimizde barındırıyoruz. Herkese söylüyorum gelin Silivri’ye bakın, bu tabloyu görün. Keşke bütün Türkiye’yi Silivri gibi yapsak. Bunda gerçekten sizlerin çok büyük emeği var bir arada olabilmeyi, beraber olabilmeyi, hoşgörü içerisinde birbirine tahammül edebilmeyi geliştirmiş olan bir ilçede görev yapıyor olmanın da büyük onurunu yaşıyorum. Sizlere teşekkür ediyor, hayırlı ramazanlar diliyorum. Yaklaşan bayramınızı şimdiden kutluyorum” dedi.
  

 
İFTAR SONRASI DERNEK ZİYARETİ
 
Başkan Işıklar, iftar sonrasında meclis üyeleri ile birlikte Bayburt Çerçi Köyü Derneği’ni ziyaret etti. Dernek üyeleriyle sohbet eden Işıklar ardından Fatih Mahallesi’nde Lütfü Yetkin’in Kale Kültürevi isimli kahvehanesinde mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, Tarihi Kale İçi Projesi ile ilgili bilgiler verdi.