Mahalle Konseyi üyeleri iftarda buluştu

Kentli olma ve kentlilik bilincinin oluşturulmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri, iftar yemeğinde bir araya geldi.

Mahalle Konseyi üyeleri iftarda buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Konseyi Üyelerine Lobca Restoran’da iftar yemeği verdi. 2009 yılından bu yana her mahallede düzenli toplantılar yaparak, bölgenin ihtiyaçlarını mahallelinin belirlediği, belediye hizmetlerinin yürütülmesinde gözetim, denetim işlevine halk katılımı sağlayan Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Üyeleri, iftar yemeğinde buluştu. Yemeğe, meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları, konsey başkanları, üyeleri ve eşleri katıldı.

Işıklar: “Bir ilçeyi beraber yönetmenin adı; Mahalle Konseyleri”

Gerçekleştirdiği konuşmasında Mahalle Konseylerinin önemine vurgu yapan Başkan Işıklar: “Mahalle Konseylerimiz bu yıl sekizinci yılında. Büyük bir ihtiyaçtan doğarak kuruluş çalışmalarını başlatmıştık. 35 mahallemizin 35’inde de, başladığımız günden bu yana aynı heyecan, aynı duyarlılıkla mahallelerimizin meclislerini oluşturmuştuk. İşin özü, işin kaynağı insanın zenginliğindeymiş. İnsan zenginliğimiz, İstanbul’un en huzurlu ilçelerinden biri olmamızı sağladı. Bir ilçeyi beraber yönetmenin adı aslında Mahalle Konseyleri. Başta Muharrem Aydoğan ağabeyimiz, orada görev yapan bütün muhtarlarımız, mahalle konseylerinde görev yapan bütün mahalle konseyi üyelerimiz hepsi gönüllü olarak çalıştı. Halkın içinde, günlük talepleri yerinde, hızlı ve sağlıklı çözebilmenin güzel bir örneğini sergiliyorsunuz sekiz senedir. Bölgede yaşayanların, o mahalleye ait sorunlarını dinleyerek, onların karar ve düşüncelerini belediyenin meclisine getirene kadar olan süreci; yani bir insanın yaşadığı kenti kendine ait hissetmesi, beraber yaşama duygusunun gerçekleşmesi için yaptığınız tüm çalışmalarız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sizlerle bir arada olmaktan çok memnunuz. Bu mübarek ayda Allah tutuğunuz oruçları kabul etsin. Yaklaşmakta olan Ramazan bayramınızı da şimdiden kutluyorum” şeklinde konuştu. İftar programı fasıl dinletisi ve sema gösterisi ile devam etti.