Milliyetçi Hareket sofrasında bir araya geldiler

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanlığı'nın organize ettiği iftar yemeğinde çok sayıda davetli ve partili bir araya geldi.

Milliyetçi Hareket sofrasında bir araya geldiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanlığı, dün akşam Kale Park Restauran’ta iftar programı düzenledi. İftara Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Volkan Yılmaz, dernek ve oda başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda partili katıldı.

Silivri İmam Hatipliler Dernek Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve akabinde yaptırdığı dua ile birlikte oruçlar açıldı. Oruçların açılmasının ardından sahneye çıkan Millliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Zafer Yalçın, konuşmasını gerçekleştirdi.

“Günah, hata ve ihmallerden arınmamıza imkân sunuyor”

Yalçın, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirdiğimiz bu güzel iftar sofrasında bizleri buluşturan Cenab-ı Hakk’a şükrediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ramazan bize göre "Yaz sonunda, yeryüzünü tozdan temizleyen yağmur" manasına gelir. Yeryüzünü yıkayan bu yağmur, bir yıl içinde yaptığımız günah, hata ve ihmallerden arınmamıza imkân sunuyor.

Aziz Dava Arkadaşlarım, Değerli Misafirler,

Yardımlaşmanın, dayanışmanın, cömertliğin, şefkatin ve merhametin ete kemiğe bürünmesi özellikle bu rahmet ayında gerçekleşmektedir. Yüce dinimizin güzelliklerine erişebilmek ve nefsin tasallutundan sıyrılabilmek bu ayın sunduğu kutsal mesajlara vakıf olmakla mümkündür. İftar sofralarının etrafında inşa edilen manevi köprülerle; kalplerimize huzur, yüreklerimize sıcaklık ve bakışlarımıza umut hâkim olur. Millet olarak, mukaddesatımızın yol göstericiliğinden asırlarca hiç ayrılmadık. Sabırla, huşuyla, kutsallarımıza, kabullerimize ve inançlarımıza sahip çıktık, toz kondurmadık ve onlara göz bebeğimiz gibi baktık. Bizi bir arada tutan ve bin yıllık kardeşlik hukukunun teminatı olan ilkelerden hiç ayrılmadık. Türkiye Cumhuriyeti’nin baki kalması ve milli şuurun uyanık kalması için her daim nöbetteyiz ve olacağız.

Bu duygu ve düşünceler ile Rabbimden Ramazan'ımızı hakkıyla idrak etmemizi, niyetlerimizden ve gayretlerimizden sorumlu olacağımız, sonucun ise yalnızca Allah’ın rızasını kazanmak ve Allah'ın takdirinde olduğunun bilinciyle hareket edeceğimiz bir şuura, daha fazla sahip olmamıza vesile olmasını diliyorum.”

Zafer Yalçın’ın ardından Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Volkan Yılmaz da bir konuşma yaparak, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli’nin attığı her adımın ülkenin daha da ileriye gidebilmesi adına olduğunu söylerken, Milliyetçi Hareket Partisi’ne mensup olan her kişinin “önce vatan, sonra millet, sonra parti, sonra ben” ilkesine bağlı olduğunu dile getirdi.