Sanayi Sitesinde Esnaf İftarı

Silivri Belediyesi ile esnaf odalarının birlikte düzenlediği iftar programı, Sanayi Sitesi'nde yoğun katılımla gerçekleşti.

Sanayi Sitesinde Esnaf İftarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, esnaf odaları işbirliğiyle Silivri Sanayi Sitesi’nde iftar yemeği verdi. Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin’in ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine; İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Belediye Başkan Yardımcıları, Silivrispor Başkanı Ümit Kalko, Alibeyspor Başkanı Ali Tonta, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve sanayi esnafı katıldı.
 
ODA BAŞKANLARI SELAMLAMA KONUŞMALARI YAPTI 
Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, selamlama konuşmaları yaparak sanayi esnafına verilen iftarla birlik ve beraberliği sağlayan Başkan Işıklar’a teşekkür etti.
 
 

IŞIKLAR: “ESNAFIN GÜÇLENMESİ YEREL EMEĞİN GÜÇLENMESİ DEMEKTİR”
 
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, iftarın ardından yaptığı konuşmasında: “Bu gün bizim için çok önemliydi. Geleneksel hale gelmiş esnaf kültürünü, esnafın o ahilikten gelen geleneğini yaşatan ve onu sürdürmekte kararlı olan bir anlayışımız, bir birlikteliğimiz, beraberliğimiz var. Bunun sergilenmesi, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından bu iftarımız güzel bir gelenek. Bunu yaşattıkları için oda başkanlarımız, birlik başkanlarımız, kooperatif başkanlarımıza ve yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Esnafın güçlenmesi yerel emeğin güçlenmesi demektir. Küçük el sanatlarından tutun, sabahtan, akşamın geç saatlerine kadar orada emeğini, sermayesini koyan bu esnafımızı zenginleşme sebebi sayacağız. Yerel zenginlik ancak böyle olacak. O büyük AVM’lerin küresel sermaye dedikleri o alıp götüren, emme basma tulumba gibi zenginlikleri bir yerden alıp, bir yere aktaran anlayışın ve ona direnmenin en basit yolu esnafı güçlendirmektir! Esnafı güçlendirmek demek, ilçemizin güçlenmesi demek. Dükkânın içerisi ne kadar kalabalık olursa, ışıkları ne kadar geç söner, ne kadar erken açılırsa bilin ki işler burada daha iyi gidecek. Yaklaşan Ramazan Bayramınızı gönülden kutluyorum, Allah tuttuğunuz orucu ettiğiniz duaları kabul etsin” dedi.
 
 
 
BEKÂRLAR: “ESNAFLIK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR”
 
Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ben dünyaya gözlerimi bir esnaf çocuğu olarak açtım, bundan her zaman gurur duydum. Ben inanıyorum ki esnaflık bir faaliyet biçimi değildir, esnaflık bir yaşam biçimidir. Esnafın eli açık, yüreği açık, sofrası açık insan olduğunu bilirim. Bu günde bu güzel insanların kurumsal yapılarının başkanlarının gayreti ve girişimiyle Esnaf Sanatkârlar Odamız, Şoförler Odamız, Sanayi Sitesi Kooperatifleri yöneticilerinin önderliğinde Silivri Belediyemizin desteğinde bir güzel Ramazan akşamını hep birlikte ifa ettik, çok gurur duydum. Bu güzel ambiyansı yaratan, bu ortamı hazırlayan esnaf odalarımızı ve katkı sunan belediyemizi, buraya gelerek, bu katkıya daha da güç veren esnaf arkadaşlarımızı sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Hepinizin ramazanını tebrik ediyorum. Milleti millet yapan sahip olduğu ortak değerlerdir. İşte bir ramazan sofrasının etrafında bir araya gelebilmek, bir bayrağın karşısında esas duruşa geçebilmek, vatan ve millet uğruna canını veren bir şehidine siyasi görüşü, ya da birbirini ayrı eden unsurlar her ne olursa olsun bir araya gelmeyi başardığımız müddetçe bir millet olmanın gereğini yerine getirmiş olacağız. Bu birlik, bu beraberlik devam ettiği müddetçe bu ülke, bu devlet her zaman güçlü olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bizleri bu iftar sofrasında bir araya getiren esnaf arkadaşlarımızı, odalarını, belediyemizi bir kez daha tebrik ediyorum, hepinizin bayramını şimdiden kutluyorum.” İftar programında tasavvuf dinletisi ve semazen gösterisi gerçekleştirildi.