SİAD, geleneksel iftar programında buluştu

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği, geleneksel hale getirdiği iftar programında üyeleri ve misafirleriyle bir araya geldi.

SİAD, geleneksel iftar programında buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mega Saray Tesisleri’nde gerçekleştirilen iftar yemeğinde ilçe protokolü ve üyeleri ile bir araya gelen SİAD, yine birlik ve beraberlik mesajları verdi. SİAD Yönetim Kurulu üyelerinin kapıda karşılandığı programa Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Rumeli Üniversitesi Rektörü Salih Aynural, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, Belediye Başkanı Yardımcıları Hasan Solak, Emine Tarin ve Mehmet Has, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, AK Parti ve CHP Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, KAGİD Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Süleymanoğlu, SİBESO Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivrispor yöneticileri, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, kamu ve özel kurum yönetici ve çalışanları ile davetliler katıldı.

Programda konuşmasına ‘Besmele ve ayet ile’ başlayan SİAD Başkanı Hakan Kocabaş “iftarımıza icabet eden tüm hanımefendi beyefendileri hürmetle selamlıyorum. Bu akşam soframızdaki bir tas çorbamızı bizlerle paylaşıyorsunuz, bundan duyduğum mutluluğu ve büyük Silivri Ailesi’nin bir ferdi olarak kabul ettiğinizi katılımınızla gösterdiğiniz. Bu gurur tablosunu bir kez daha bizlere yaşattığınız için sizlere en kalbi duygularla teşekkür ediyorum ve hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Geleneksel iftarımızda gelenek haline getirdiğimiz kısa film gösterimini bu sene hazırlamadım. Çünkü aslında ülkemde anlamlı ne kadar güzel şeyler olduğunu yabancı bir filmde anlatmak içimden gelmedi.

“Allah hepimizi anlayan kullarından etsin”

Sözlerimin başında güzel kitabımız Kuran-ı Kerim'den Bakara suresinin 42. ayetini okumaya çalıştım. Aslında her harfi bir anlam ifade eden Allah kelamının bu ayette anlattıkları apaçık ortadadır. Yüce kitabımız hoşgörülü, iyiliği, yardımı ve anlamayı öğütlüyor hep bizlere. Allah hepimizi anlayan kullarından etsin.

Değerli misafirler her Ramazan'da Kurban’da yılbaşlarında provokatörler iş başı yaparlar. Ben hep dikkat ederim buna. Kurban’da hayvan haklarını koyarlar ortaya, Ramazan'da orucu ve iftarı çeşitli bahanelerle sorgulatırlar, yılbaşında apayrı bir terane…

 “Arkadaşlarının haklarını çatır çatır yerler ama kurban eti yemezler”

Mesela ben, yılbaşında çoğumuz gibi yeni bir güne yeni umutlarla uyanmanın psikolojisini yaşarım. Bir günden diğer güne değişen sadece sayılardır diye düşünürüm hep. Bir kışkırtma vardır dini günlerimizde de, milli günlerimizde de. Ne için bu oyuna düşeriz, onu bilmem. Ramazan’da bir şeyler söyleyecekler ardından Kurban Bayramı için bir şeyler… Tabii resme baktığımızda büyük karıştırma planı içinde olanlar, kurbanın yanlışlığını vurgulamak isterken bunlara alet olan kendilerini entelektüel diye tanıtan kesimler arkadaşlarının haklarını çatır çatır yerler ama kurban eti yemezler.

“Evlatlarımıza iftar sofralarını unutturmamalıyız”

Şimdi Ramazan’dayız. Özellikle görsel basında fotoğraflar, videolar dönüyor, ağlayan birileri çıkıyor bir şeyler söylüyor, israf diyorlar, masallar anlatıyorlar. Aslında yapmak istedikleri bizlerin, nesillerimizin; ananelerinden, geleneklerinden uzaklaştırmalarını sağlamaktır. Bizler evlatlarımıza iftar sofralarını unutturmamalıyız. Gereksiz israf zengin sofraları söylemlerine kulak asmamalıyız, bu sofralarda birer tas çorba, bir tabak yemekten fazla ne gelmektedir.

“Muhtaçlara yardım her günün konusudur”

Eğer israfsa, gereksizse bir öğün yemek yemeyiz bir akşam, dışarı çıkmayız ama inadına iftarımızı yaparız, yaparız ki çocuklarımız geleneklerimizi yaşatmaya devam etsin. Aç ve muhtaç insanlarımıza yardım bu sofraların Ramazan’ların konusu değildir, o her günün konusudur. Ben inanıyorum ve biliyorum ki bu meclisimizin içinde mazlumun fakirin halinden herkes dertlenir. Her zaman da bu derdi yüreğinde hisseder, hissetmeyenler de ancak geleneklerimize saldırır. Üyelerimize sesleniyorum, sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Darlık içerisinde olan insanlarımıza bugünlerde biraz daha sahip çıkalım, bir kişiye daha iş, aş vermeye gayret edelim. Bu inşallah devletimizin güzel geleceğine katkı koyacaktır. Çok çok ümitliyim ülkemizin geleceği çok parlak olacak. Birliğimizi bırakmadan Bakara suresinin 42. ayetine mazhar olarak iyi günler göreceğiz. Aydınlık günler diyorum. Aydınlık günler için hem manevi hem de milli değerlerimize sıkı sıkı sarılmalıyız, birbirimizi sevmeliyiz. Şairin dediği gibi “Sevmek için yürek, sürdürmek için emek gerek/ Sevgi ne boğazda ne mum ışığında yemek yemek, ne de pahalı bir pırlanta demek/ Sevgi bir lokmada iki mutlu insan demek “ Geçen yıl soframızda gördüğümüz dostları bu sene de soframız etrafında görmekten duyduğum mutluluğu ifade ediyorum. Bir dahaki seneye de eksiksiz olarak bu sofralar etrafına toplanmayı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi. Program, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş’ın konuşmasının ardından İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın yapmış olduğu dua ile sona erdi.