Renkli Balonlar Anaokulu'nda çocukların doğa bilinci artıyor

Renkli Balonlar Anaokulu, öğrencilerine doğa bilinci aşılamaya devam ediyor. Anaokulu öğretmenleri ve öğrencileri, ilk projelerinde kuş evlerini okulun bahçesindeki yerlerine asarken sonraki projede ise geri dönüşüme katkı sağladılar.

Renkli Balonlar Anaokulu'nda çocukların doğa bilinci artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Renkli Balonlar Anaokulu eğitmenleri, çocuklara doğa sevgisi ve bilincini aşılamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde çocuklarla birlikte yaptıkları kuş evlerini okulun bahçesinde çeşitli yerlere konumlandıran çocuklar, havaların soğumasıyla birlikte kuşlar için sığınacak sıcak bir yuva kurmuş oldu.
 
Kendi elleriyle yaptılar
Öğrencilerin kuşlar için sıcak birer yuva yapma aşamaları da oldukça keyifli geçti. Kendi elleriyle kuş evlerini hazırlayan çocuklar, hazırladıkları kuş evlerini de rengârenk boyadılar. Bu etkinliklerle birlikte yaratıcılıklarını da ortaya koyan çocukların, doğadaki diğer varlıklara karşı olan duyarlılığı da artmış oldu.
 
Geri dönüşüm eğitimi
Kuş ev projesinin yanı sıra Renkli Balonlar Anaokulu öğrencileri bu hafta da geri dönüşüm konusunda eğitim aldılar. Arçelik Başak Ticaret’le birlikte yürütülen proje kapsamında önce Renkli Balonlar Anaokulu eğitmenleri çocuklara geri dönüşümün ne demek olduğu konusunda bilgi verdi. Atık yağlar, cam şişeler, piller, kağıtlar konusunda geri dönüşümün önemi anlatılan çocuklara daha sonra Arçelik Başak Ticaret yetkilileri de bu konuyla ilgili çocuklara bir eğitim videosu izletti.
 
Plastik şişe ve kaşıktan lambalar yaptılar
Çocukların, geri dönüşüm konusunda bilinçli birer birey olmaları için gerekli adımların atıldığı Renkli Balonlar Anaokulu’nda eğitimin ardından bu konuda çocukların psikomotor gelişimleri açısından önemli olan ve yaratıcılıklarını geliştirmeye yönelik etkinlikler yapıldı. Bu etkinlikler kapsamında plastik şişe ve kaşıklardan gece lambaları yapan çocuklara eğitim ve etkinliklerin sonunda Arçelik Başak Ticaret yetkililerince hediyeler verildi.

Eyüp Can BALABAN