İşte Meydan İşte Heyecan

Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları, milli ve manevi değerlere yapılan saygısızlık toplum vicdanında büyük yaralar açarken, temiz, dürüst ve samimi siyasetin Türkiye'deki tek adresi olan Saadet Partisi İstanbul'da gövde gösterisi yaptı.

İşte Meydan İşte Heyecan
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları, milli ve manevi değerlere yapılan saygısızlık toplum vicdanında büyük yaralar açarken, temiz, dürüst ve samimi siyasetin Türkiye’deki tek adresi olan Saadet Partisi İstanbul’da gövde gösterisi yaptı. Tarihi mitingin heyecanını yaşamak için İstanbul’un dört bir yanından Gaziosmanpaşa Meydanı’nda akın eden binlerce kişi ‘İman ve Cihad’ şuurunu tüm dünyaya bir kez daha hatırlattı. Türkiye’nin geleceği üzerinde dolaşan kara bulutları savmak, kör dövüşüne son vermek için meydanları zapteden yüz binler, sandıkta patlama yapmaya hazırlanan Saadet Partisi’nin işaret fişeği oldular. Tarihi Mitinge, Silivri Belediye Başkan Adayı Kadir Tokalı, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Silivri Milli Görüş mensupları da yoğun bir katılım sağladılar.

BELEDİYELERİMİZ HAKKINDA BİR TANE USULSÜZLÜK BİR TANE YOLSUZLUK İMASINA ŞAHİT OLDUNUZ MU?

“Milli Görüş bu ülkede defalarca hükümet oldu. Defalarca koalisyon ortağı oldu. En önemli bakanlıkları yönetti. Yerel yönetimlerde iktidara geldi. Ne belediyelerimiz hakkında ne de bakanlarımız hakkında bir tane şaibe duydunuz mu? Bir tane usulsüzlük gördünüz mü? Bir tane yolsuzluk imasına şahit oldunuz mu?“ sorularını yönelten Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Elbette Hayır! Çünkü bu işler sorumluluk duyma işidir, ahlâk işidir, azim işidir, iman işidir” şeklinde konuştu.

BU SEÇİM TARİHİ BİR SEÇİMDİR

“Her seçim önemlidir. Ancak bu seçim tarihi bir seçimdir.” değerlendirmesinde bulunan Kamalak  İnşallah bu seçimlerde, Milli Görüş kadroları Mahalli İdarelerde yönetimi yeniden devralarak, milletimizi özlediği hizmetlere kavuşturacak. Merhum hocamızın ifadesiyle, “bir adamın iş tutuşu, besmele çekişinden belli olur.” İnşallah 30 Mart seçimlerinin sabahı öyle bir besmele çekeceğiz ki; bırakın İstanbul’u, bırakın Türkiye’yi, dünya etkilenecek. Şundan emin olunuz, nasıl altıyüz yıl önce İstanbul’un fethi, Adil Bir Dünya’nın başlangıcı olmuşsa, 30 Mart seçimlerinde, inşallah Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünyanın başlangıcı olacak. Selman Esmerer kardeşimizin tıpkı Ulubatlı Hasan gibi İstanbul surlarına dikeceği zafer bayrağı, sadece Anadolu’yu değil, emin olun bütün İslam Ülkelerini heyecanlandıracak.” ifadelerini kullandı.

 ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

Konuşmasında “Milli Görüş bu ülkede, defalarca hükümet oldu. Defalarca koalisyon ortağı oldu. En önemli bakanlıkları yönetti. Yerel yönetimlerde iktidara geldi. Ne belediyelerimiz hakkında, ne de bakanlarımız hakkında, bir tane şaibe duydunuz mu? Bir tane usulsüzlük gördünüz mü?Bir tane yolsuzluk imasına şahit oldunuz mu? “ sorusunu yönelten Kamalak “Elbette Hayır! Çünkü bu işler sorumluluk duyma işidir, ahlak işidir, azim işidir, iman işidir. Size sadece iki örnek vereceğim. Değerli bir ağabeyimiz olan Süleyman Canan, Kütahya’ya belediye başkanı olduktan sonra her gün sabah namazını kılıyor ve ondan sonra ara sokaklarda tek başına dolaşıyordu. Ne arıyordu biliyor musunuz? Bacası tütmeyen yoksul evleri. Kömür alacak parası olmayan fakir fukaraları… Ertesi gün kimse görmesin, görüp de o fukara rencide olmasın diye, gece karanlığında, sessizce kapısına kömür bıraktırıyordu. O yoksul aile, kömürün Belediyeden geldiğini dahi bilmiyordu. Yine bir başka örnek Tokat Belediye Başkanımız Nizamettin Aydın Bey’in ilk icraatıdır. Daha makamına oturmadan, ilk iş olarak kendi parasıyla ikinci bir telefon bağlattı. Belediye işlerini birinci telefondan, özel işlerini kendi bağlattığı hattan yaptı. Neden? “Kendi özel görüşmelerimi Belediyenin bütçesinden yapmam doğru değildir” dedi de ondan. “O parada yetimin, öksüzün, garibin hakkı vardır” dedi de ondan. İşte ahlak budur! İşte mizan korkusu budur! İşte hesap korkusu budur! İşte Allah korkusu budur! İşte Hazreti Ömer Adaleti budur! Bu ruh yoksa bu maya yoksa bu inanç yoksa hiçbir şey yapamazsınız. Elhamdülillah bizim bütün Belediye başkanlarımız böyleydi.  Nitekim Onların bu hassasiyeti sayesinde Milli Görüş Belediyeciliği bu ülkede efsane olmuştur. Çünkü biz, kelimenin tam manası ile halka hizmeti, Hakka hizmet olarak görürüz. Bizim anlayışımızda belediye başkanı, şehreminidir. Yani emin, güvenilir bir kimsedir, kendisine şehrin her şeyi emanet edilen kişidir.” şeklinde konuştu.

 AKP GİDİNCE SAADET GELECEK

Hükümete “Bize kumpas kuruluyor” diyorsunuz. Bu işin arkasında dış güçler var diyorsunuz. Peki, yine adama sormazlar mı? 12 yıldır küresel güçlerle iş tutan siz değil miydiniz?” sorusunu yönelten Kamalak “Onların her isteklerini yerine getiren siz değil miydiniz? Yılda üç defa Amerika’ya giden siz değil miydiniz? İstediğiniz atamayı yapmadınız mı? İstediğiniz yasayı değiştirmediniz mi? İstediğiniz kararnameyi çıkarmadınız mı? İstediğiniz bürokratı görevden alıp istediğinizi getirmediniz mi? İstediğiniz anayasa maddelerini siz değiştirmediniz mi? Ey AKP yöneticileri hiç kusura bakmayın kendi acizliğinizi mağduriyet edebiyatıyla örtemezsiniz. Bizi de kendi günahınıza alet edemezsiniz. Biz bunu söyleyince, ne demeye başladılar?  “Efendim, ne yapalım? Çok safmışız, aldanmışız işte. ”Irak’ta Amerikan işgaline destek verirken saftınız. Libya’da NATO güçlerine firkateynlerimizi tahsis ederken saftınız. Suriye’de kardeş kavgasını körüklerken saftınız.12 yılda faiz lobisine 600 milyar faiz öderken saftınız. Sevgili kardeşlerim, bu kadar saf ve basiretsiz kimselere bu vatan teslim edilebilir mi? Hocamızın dediği gibi, “Bu işler çoluk çocuk işi değildir” Bu ülke dünyanın en hassas, en stratejik bölgesindedir.  Bu ülkeyi yöneteceklerde, her şeyden önce basiret olacak. İktidarların saflığına basiretsizlik denir. “ tesbitinde bulundu. Kamalak ”Bunlara kanmayın. Bu oyunlara aldanmayın. Yine aynı oyunu oynuyorlar. “Operasyon var”, “dış güçler var”, “Kumpas var” diyerek oylarınıza ipotek koymaya çalışıyorlar. Neymiş, AKP gelmezse CHP gelirmiş. Bu yıllardır ileri sürülen bir iddia. Maksat oyların doğru adrese gitmesini engellemek. Az önce soruşturma rakamlarını verdim. Aralarında ne fark var! İkisi de Batıcı, ikisi de IMF’ci, ikisi de faizci, ikisi de taklitçi değil mi? 60 küsur parti var. Siz Saadet Partisi dışında, hiçbir tanesinin Haçlı Birliği değil, İslam Birliği dediğini duydunuz mu? Elbette hayır! O zaman o gelse ne olur, bu gelse ne olur!  AKP gelse ne olur CHP gelse ne olur! Bu yüzden biz diyoruz ki; Saadet Partisi bir yana, topu bir yana.

 YENİ BİR SESE, YENİ BİR SÖZE, YENİ BİR SİYASETE İHTİYAÇ VAR

Kamalak konuşmasında devamında şunları söyledi: “Bu noktada Türkiye’nin yeni bir sese, yeni bir söze, yeni bir siyasete ihtiyacı vardır. Bu sesin adresi Saadet Partisidir. Çünkü Saadet Partisi, kökünü geçmişten alan gelecektir. Saadet Partisi, kadim gelenekleriyle, kerim geleceğe yürüyen partidir. Saadet Partisi, karanlıktan aydınlığa, zulümden adalete çıkıştır. Saadet Partisi, makamın ve servetin peşinden değil, hakkın ve hakikatin peşinden gitmenin adıdır. Ey aziz milletimiz, sevgili İstanbullu kardeşlerim. Siz biliyorsunuz. Bizim ne kirimiz var ne de kinimiz! Ne hasedimiz var ne de kasetimiz! Bu yüzden biz bu ülkenin insanına tuzak kurmayız. Biz, birlikte yola çıktığımız insanları hiçbir zaman yarı yolda bırakmadık, bırakmayız. Biz ABD’nin, AB ve İsrail’in hiçbir zaman maşası olmadık olmayız. Biz hiçbir zaman gizli kapaklı işler çevirmedik, çevirmeyiz. Dört tane partimiz kapatıldı. Engellendik, yasaklandık. Üzerimize tanklar sürüldü. Ama biz o tanklarımıza tek bir taş atmadık. O tankları süren subaylarımıza tek bir kem söz söylemedik. Biz bedel ödedik, hem de çok ağır bedeller ödedik, ama ülkemize, milletimize hiçbir bedel ödetmedik. Çünkü bizim feryadımız, düşmanlığımızdan değil, bu vatana, bu millete, bu ülkeye, siz değerli kardeşlerimize olan sevdamızdandır. Bütün bu tecrübeler göstermektedir ki; yerel yönetimlerde, beklenen ve özlenen hizmetler ancak ve ancak Milli Görüş ile Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi ile mümkündür. Çünkü; Hizmet ve başarının temelinde zihniyet yatar. Milli Görüş’ün içerdiği ilkelere inanan ve bu ilkelere göre çalışan kimseler efsanevi hizmetlerin altına imza atarlar. Şayet, aynı yöneticiler bu ilkelerden uzaklaşır ve Milli Görüş gömleğini çıkarırlar ise, benzer başarıyı sağlayamazlar. Çünkü Hakkı üstün tutanlar, ibadet aşkıyla çalışırlar.

 İNSANLARIN GÖNÜLLERİNDEN SİLEMEDİLER SİLEMEYECEKLER

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Oruç’ta “Dört tane partimiz kapatılmasına rağmen Allah’ın izniyle Milli Görüş’ü insanların gönüllerinden silemediler silemeyecekler. Önümüze çıkan tüm engellere rağmen yaklaşık olarak yedi aydır başta belediye başkan adaylarımız olmak üzere tüm teşkilatımız hak davayı İstanbul’a hâkim kılmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Mitingte konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan da ”İnsanımız Milli Görüş’e olan açlığını göstermek için Gaziosmanpaşa meydanını doldurdu maşallah. İsteseydiniz televizyon karşısında zamanınızı geçirebilirdiniz ama siz bu hak dava da bir saf tutmak için buralara geldiniz hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

 RÜŞVETÇİNİN ALTERNATİFİ YOLSUZLUK YAPAN OLAMAZ

Mitingte katılımcılara seslenen Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer de “Vicdani yazı yazan köşe yazarlarına sesleniyorum neden sesiniz çıkmıyor. Şimdi acil olarak buradan  çağrı yapıyorum AKP  Egemen Bağış’ı derhal ihraç etmelisin. Egemen Bağış bu milletten bu ümmetten özür dilemelisin.  Milletvekilleri çıkıp günah işleme özgürlüğü var diyor sen milletin malını götüreceksin bu özgürlük olacak var mı böyle bir şey. İslam’ın düsturu kötülükten men etmek iyiliği emretmektir. Peygamber Efendimiz bir kötülük varsa elinizle engelleyin gücünüz yetmiyorsa dilinizle engelleyin ona da güzünüz yetmiyorsa buğz edin diyor. Siz bu hadisin neresindesiniz. Ben şimdi diyorum ki rüşvetçinin alternatifi yolsuzluk yapan olamaz. Hırsızın alternatifi hırsız olamaz. Bunların bir alternatifi var oda Milli Görüş ve onun değerli adaylarıdır.” dedi.

ÖYLE BELEDİYECİLER PEYDA OLDU Kİ HER YERİ RANT GÖRÜYORLAR

“Öyle bir Türkiye meydana getirdiler ki her taraftan rüşvet ve iltimas kokuları geliyor.” diyen Esmerer “Biz geliyoruz inşallah rüşvet alanda verende melundur tabelalarını yeniden belediyelere asacağız. Her yeri rant gören belediyeciler peyda oldu. Bunların bir gözü dolar bir gözleri euro görüyor. Biz iktidara geldiğimizde bir gözümüz Allah’ın rızasını diğer gözümüz de halka hizmeti görecek inşallah. Bu ülkeye en büyük hizmetleri biz verdik hiçbir zaman bu milleti pişman etmedik. Şimdi çıkmışlar 1994 de başlayan hizmetler diyorlar. 1994’de kim vardı AKP mi vardı? O zaman Milli Görüş vardı, Milli Görüş zihniyeti vardı. Yeniden belediyeleri alacağız, yeniden lider Türkiye kurup D8’leri hayata geçireceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı. Esmerer “Bırakın bu milleti birbirine düşman etmekten vazgeçin. Siz çıkar elde edeceksiniz diye bu millete kıymayın. Bakın evlatlarımızı bu çatışmalarınıza kurban ettiniz. Gelin projelerimizi konuşalım, projelerimizle karşımıza çıkın. Büyükşehir belediye başkanı olursam ilk yapacağım iş suyu yüzde 50 ucuzlatmak olacak. İstanbul ranta kurban edildi. İstanbul rant merkezi oldu, AVM’ler gökdelenler, rezidanslar inşa edilerek İstanbul talan edildi. Biz belediyeyi alırsak buradan ilan ediyorum bize kimse AVM, Gökdelen, rezidans ruhsatı almak için gelmesinler. Hanımefendiler için pembe Metrobüs projemizle geliyoruz. Birileri Saadet Partisi rozetiyle kapınızı çalıp konjonktür gereği bu seçimlerde AKP’ ye oy vereceğiz derse bu müfteridir. Yine birçok yerde Saadet Partisi’nin pankartlarını indiriyorlar. Bu pankartlar fakir fukaranın helal paralarıyla alınmıştır. Hey korsanlar biz kardeşlik hukukunun bozulmasını istemiyoruz; ama yumuşak huyluysam sanma ki uysal koyunum sözünü kendilerine hatırlatıyorum.” şeklinde konuştu.

BU MEYDAN ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR

Mitingte konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Bilal Ay da  “Biz sıradan bir parti değiliz biz hakkın temsilcileriyiz biz Milli Görüşçüyüz biz Erbakan Hoca’nın talebeleriyiz. Biz ilkeli siyaset yaparız biz kimsenin kalbini kırmayız kimsesi kapıdan kovmayız kimseyi ötekileştirmeyiz. Milli Görüş belediyeciliğinin ikinci şahlanışında da ayrım yapmadan herkesi kucaklayacağız. Yedi aydır gecemizi gündüzümüze katarak temiz siyaset temiz toplum ve temiz yönetim anlayışla çalışıyoruz. İşe başladığımızda siz iyisiniz hoşsunuz da rüzgârı arkanıza almanız lazım dediler. Biz de dedik ki: Biz rüzgârın sahibine teslim olduk. Bizim rüzgâra ihtiyacımız yok.” dedi. Mitinge YİK Üyesi Yasin Hatiboğlu, Genel Başkan Yardımcıları Şerafettin Kılıç, Temel Karamollaoğlu, Milli Gazete Genel yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş da katıldı.