Aile hekimleri Cumartesi nöbetine gitmedi

Sağlık Bakanlığı'nın, hastanelerin acil servislerindeki yoğunluğu azaltmak adına 'aile sağlığı merkezlerinde Cumartesi günleri de bir aile hekimi ve hemşirenin nöbet tutması' genelgesine karşı çıkan aile hekimleri, dün göreve gitmedi.

Aile hekimleri Cumartesi nöbetine gitmedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığı'nın, hastanelerin acil servislerindeki yoğunluğu azaltmak adına ‘aile sağlığı merkezlerinde Cumartesi günleri de bir aile hekimi ve hemşirenin nöbet tutması’ genelgesine karşı çıkan aile hekimleri, dün göreve gitmedi.

Silivri Eğitim-İş Sendikası Silivri Temsilciliği lokalinde yapılan basın açıklamasına İstanbul Tabip Odası Birinci Basamak Temsilcisi Dr. Ersin Gökpınar, Silivri Sağlık Emekçileri Sendikası Birinci Basamak Temsilcisi Zübeyde Öztürk, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bakırköy Şube yöneticilerinden Barış Kardeş ve Yurdanur Akdemir, Aile hekimleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Silivri Aile Sağlığı Merkezi Çalışanları adına konuşan İstanbul Tabip Odası Birinci Basamak Temsilcisi Dr. Ersin Gökpınar “Sağlık Bakanlığı bizleri Cumartesi günleri de zorla çalıştırmak, dinlenme hakkımızı elimizden almak istiyor. Üstelik Cumartesi günleri bizleri, kayıtlı olsun olmasın herkese acil hizmeti sunmaya zorluyor. Acil hizmeti sunabilmek için ne uygun bir binamız, ne yeterli alet ve ekipmanımız, ne de bu hizmeti verebilecek yetişmiş personele sahip değiliz. Sizleri yanlış bilgilendirip Cumartesi günleri acil sağlık sorunlarınız için Aile Sağlığı Merkezlerine gelmenizi isteyen Sağlık Bakanlığı’na kanmamanızı, hayati kararların verildiği acil sağlık sorunlarınız için muhakkak hastane acillerine başvurmanızı öneririz. “dedi

Hafta içi 40 saat çalıştıktan sonra Cumartesi günleri de ek olarak fazladan çalışmamız durumunda yeterince dinlenemeyeceklerinin altını çizen Gökpınar “Sonraki günler sizlere dinlenmiş halde sağlık hizmeti sunamayacağız. Sağlık Bakanlığı, Aile Sağlığı Merkezimizi ‘acil nöbet hizmeti’ için tatil günlerinde açık tutmaya zorlayarak, bir yandan sizlerin sağlığını tehlikeye atıyor, öte taraftan bizlerin dinlenme hakkını elinden almaya çalışıyor. Zaten güvencesiz, sözleşmeli, ücretli izin hakkı olmadan, her dakika karşılaştığımız ceza ve maddi kesintilerle zor koşullarda çalışırken, çalışma sürelerimizin uzatılmasına sessiz kalmamız beklenemez. Cumartesi günleri Aile Sağlığı Merkezlerimizi açmayacağız. Sizlerin iyi sağlık hizmeti alma hakkınızı savunuyor, bunun için ceplerinizden çıkacak herhangi bir paranın, eczaneler ve maaş kesintileri yoluyla alınmasını istemiyoruz. Haklı mücadelemize önceden de olduğu gibi destek vereceğinizi biliyoruz.”dedi